banki tartozás


wers # 2019.05.10. 10:29

kicsit húzni kéne egy hónapig a nadrágszíjon, hogy maradjon 8-án elég fedezet a levonáshoz

Kutyabaráth # 2019.05.10. 10:07

Igen erre gondoltam ! A csoportos beszedési 8-11.-e között zajlik persze a munkáltató pontosan 10.-én utal így a 8.-án végrehajtott behajtás nem tudja végrehajtani viszont 20.-a körül már felárral hajtja végre sikeresen. Eddig mindíg 10.-én zajlott az akció kb. Négy hónapja előre hozták 8.-ára és ezért a sok késedelmi cirkusz.

oligaliga # 2019.05.10. 08:53

Kutyabaráth

Mire gondolsz? Ha a kérdés az, hogy a hónap 5.-én esedékes, de hónap 20.-án fizetett tartozás után lehet-e késedelmi kamatot felszámítani, a válasz igen.

Kutyabaráth # 2019.05.10. 08:51

Üdvözlök mindenkit! Sajnos nem tudom jó helyre teszem-e fel a kérdésem ha nem jó kérem töröljék. A kérdésem a következő: pénzintézet számolhat-e fel késedelmi kamatot tárgyhón belül(konkrétan két héten belül)? Illetve kérdezném ,hogy ilyen kérdéssel hova fordulhatok? Szives válaszokat előre is köszönöm.

drbjozsef # 2019.02.20. 10:20

Éva,

A kezesség egy szerződés a testvéred és a bank között, kötelezettségvállalással a testvéred részéről, amit ő egyoldalúan nem mondhat fel. Átveheted a kezességet, átveheti bárki a kezességet, ha nincs már sok a hitelből és a fedezet bőven fedezi a tartozást akkor akár meg is szünetethei a bank - de BÁRMILYEN változáshoz a bank beleegyezése kell.

Szóval első körben irány a bank, kérjétek a kezes változtatását, és meglátjátok mit mondanak.

Azt érdemes tudni, hogy a bank nem kockáztat, kicsi eséllyel engedélyezi a kezes váltást, ha pedig az új kezesnek tartozása van máshol, akkor gyakorlatilag kizárt.

De itt nincs semmi más lehetőség, mint megfelelni a bank követelményeinek. Ha nem, akkor nincs változás. A bank diktál.

Konkrétan a kérdésre : szinte kizárt, hogy tartozással Te átvehesd a kezességet. De érdeklődjétek meg.

Éva822 # 2019.02.20. 09:21

Szép napot kívánok!
Olyan kérdésem lenne, van édesanyámnak banki hitele, testvérem a kezes, és szeretne kiválni a hitelből, mivel családja lett és házat vennének,de igy nem vehet.
Kérdésem lenne, én átvehetem a kezességet, de nekem is van hitelem.

Éva822 # 2019.02.20. 09:18

Szép napot kívánok! Van egy 1.500.000 tartozásom a Otp faktoringnál. Szeretném minél előbb rendezni, kért valaki tőletek fizetési könnyítést? Szeretnék úgy megegyezni hogy adok 1.000.000.- és a többit elengedik. Köszi a segítséget.

Nick_ # 2019.01.03. 15:33

Kedves Olivia91!

A Providentnél dolgozom, rábukkantam erre a bejegyzésre, és ha Önnek megfelel, megpróbálok segíteni. Azt javaslom, hogy a provident@provident.hu e-mail címen legyen kedves röviden felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, olyan adatokat megadva, melyekből azonosítani tudják majd az ottani kollégák, hogy melyik kölcsönszerződésről van szó, mellékelve egyúttal az alábbi összefoglalóját. Azért célszerű sztem ebben az esetben az e-mail, mert az információk így gyorsan eljuttathatók a rutinosabb illetve több információval rendelkező kollégákhoz, akik hamarabb tudnak megoldást találni az problémára. Remélem gyorsan sikerül majd pontot tenni a folyamat végére. Kértem a kollégáimat, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet az ügyére, amennyiben Ön jelentkezne náluk.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.01.02. 11:54

Mi az utolsó, igazolhatóan kézhez vett iratod az ügyben?

Olívia91 # 2019.01.02. 10:38

Tisztelt Fórumozók!

2 éve felvettem a Providenttől egy kölcsönt, majd egy idő után nem tudtam fizetni. Ők átadták az Intrum Justitiának. Szeptember óta telefonálgatok a Providenttel is és az Intrummal is, hogy hova is tartozik a fennálló követelés, ugyanis a Provident nyilvántartása szerint átadták az Intrumnak, az Intumtól viszont októberben azt a tájékoztatást kaptam, hogy visszaadták a Providentnek. Most, hogy biztos munkám van, szeretném részletekben visszafizetni, de hónapok óta húzódik a dolog. Legutóbb 3 hete beszéltem a Provident egyik ügyintézőjével, ő azt ígérte, aznap, de legkésőbb egy hét múlva kiderítik, hova is tartozik... nos, nem csak 1, hanem 3 hét is eltelt. Így azt sem tudom, milyen plusz költségekkel számoljak. Ilyen esetben milyen lehetőségeim vannak? Most arra gondoltam, hogy én is rögzítem a beszélgetéseket mind az Intrummal, mind a Providenttel, majd fogyasztóvédelem... nyilván a tartozást elengedni nem fogják, de szeretném, ha nem kellene plusz kamatokat fozessek, amiért a nyilvántartásuk miatt hónapokig (így haladva) évekig húzódik a dolog... szíves segítségüket előre is köszönöm!

Kata20000 # 2018.09.25. 16:24

Kedves Vadsuhanc,

igazad van, mar kar firtatni. a torleszto konyveleset sajnos nem tudom utolag bizonyitani. ahhoz, hogy a bunsegedlet gyanujat elkeruljem, ill. a kolcsont alapbol vissza szokas fizetni, nyilvan visszafizetem. itt 'csak' az a kerdes, mennyi a jogos visszafizetendo osszeg. furcsa modon a szolgaltato ceg sem koveteli az eredeti hitelkamat osszeget, de nem magyarazza meg, miert is.

valaszod koszonom.

Vadsuhanc # 2018.09.25. 16:02

Kedves Kata20000!

Senkiről semmit nem feltételezek, de azért gondolom nem utasítod el, hogy aki a kölcsön felvételekor nem tartotta aggályosnak az ilyen megoldást azt később csak úgy tegye, ha tisztában vele, hogy Ő is elkövetett szabálytalanságot.

Szerintem amiről Te írsz az nem a kölcsönfelvételével kapcsolatos aggály, hanem a törlesztőrészletek elszámolásával kapcsolatos ezért szerintem nem a kölcsönfelvétellel kapcsolatos szabálytalanság a lényeg, hanem az, hogy az átadott törlesztőrészletek miért nem kerültek elszámolásra és ezt kell firtatni. A problémát értem benne vagyok majdnem hasonló cipőban, de a felvételt kár forszírozni szerintem.

Kata20000 # 2018.09.25. 15:46

Kedves Vadsuhanc,

profitalasrol nincsen szo, sem bunsegedletrol. egesz egyszeruen egy hitelbiralat nelkuli azonnali kolcsonkihelyezesrol, melyet az ugyintezo egy szemelyben kihelyezett, alairt es letanuzott (tanuzas kulonbozo adatokkal, de egyszemelyben), hogy aztan a torlesztoket beszedje de a konyvelessel mar ne tudjon pontosan elszamolni. nyilvan a szerzodes formai kovetelmenyei utolag valtak aggalyossa.
talan igy erthetobb a kerdesem. nem szukseges a kerdezorol alapbol rosszat feltetelezni.

Kata20000 # 2018.09.25. 15:38

Kedves Sherlock,

koszonom valaszat!

Vadsuhanc # 2018.09.25. 12:41

Kedves Sherlock!

A bűncselekmény megnevezésében teljesen igazad van. Hamis magánokirat felhasználása helyesen ahogyan írtad! Régi helytelen beidegződésem.

A hamis magánokirat felhasználása általában egy eszközcselekmény. Aki a hamis magánokirat készítésében közreműködik ezáltal a súlyosabb bűncselekmény elkövetéséhez segítséget nyújt így erősen gyanítható a bűnsegédi magatartás. Ha Ő kapta a kölcsönt szerintem egyértelmúen megállapítható.

Sherlock # 2018.09.25. 12:24

Már miért lenne érintett? Hamis magánokirat felhasználása bcs-nél (régi magánokirathamisítás) a felhasználás az elkövetési magatartás, nem a készítés.

Vadsuhanc # 2018.09.25. 12:17

Ha érintené a szerződés akkor a hamisításban is érintett lenne a kedves kérdező....Csak ezt már nem akartam írni.

drbjozsef # 2018.09.25. 12:13

De ha érintené, az minden bizonnyal azt jelentené, hogy a tartozás egy összegben fizetendő lenne rögvest, szóval az adósnak ez inkább hátrány lenne, mint előny, nem?

Vadsuhanc # 2018.09.25. 12:10

Kata20000

Miért merült fel a magánokirat-hamisítás gyanúja ? Az nem elég, hogy másképpen ír alá valaki, de ugyanazon adatokkal.

Sherlock # 2018.09.25. 11:22

Az érvényességét nem érinti, nem kötelező a teljes bizonyító erejű magánokirati forma.

Kata20000 # 2018.09.25. 10:39

Tisztelt Jogi Forum!

Kerem szives szakmai velemenyezesuket abban, hogy mennyire aggalyos jogilag egy olyan penzugyi szolgaltato altal kotott kolcsonszerzodes, melyen mind a szolgaltato neveben mind tanukent ugyanazon szemely irt ala jelenletemben, eltero modon. azon kivul, hogy felmerul a maganokirat hamisitas gyanuja, mennyiben erinti ez az alapugyletet?

Koszonettel,

drbjozsef # 2018.09.24. 05:46

Hát ne telefonon kérd.
Papír, toll, boríték, ajánlva (esetleg tértivevénnyel) feladva. Kérj írásban tájékoztatást a tartozásod állásáról, válaszolniuk kellene ugyanígy írásban.
A szó amúgy is elszáll mint a fing.

Fefe1230 # 2018.09.23. 20:08

Szia. Köszönöm a választ!
Ha nagyon Őszinte akarok lenni akkor soszor fogalmam sincs már.jó Pár éve csődbe ment a vállalkozásom és akkor kényszerültem ilyenekre. Sajnos jobb volt nem foglalkozni vele ezért megnőttek. Kb 2,5 éve fizetem rendszeresen. Most kint dolgozom külföldön és a maradékot amennyit tudok egy összegben fizetném ki. Kértem telefonon kimutatást többször is. Meg ami lejárt arról zárást de nem nagyon segítőkészek. Megígérik hogy küldik aztán semmi csak a részletek. De mivel semmilyen papír nincs a kezemben még bizonygatni sem tudok semmit. Azt se hogy tényleg lezárták ami már lejárt.

ObudaFan # 2018.09.21. 09:13

Bármilyen követelést lehet engedményezni. Viszont kimutatást kellene adniuk. Egyáltalán valamilyen végrehajtható határozat alapján fizetsz, vagy csak úgy magadtól? Mert nagyjából ettől függ, hogy mit lehet tenni.

Fefe1230 # 2018.09.19. 20:09

Tisztelt Fórumozók! Segítségeteket szeretném kérni. Sajnos volt egy időszak az életemben amikor is sok apróbb hitelt nem állt módomban fizetni. Kb 3 éve igyekszem rendesen rendezni mindent de nehéz eligazodni mert nehezen válaszonak a behajtók arra kérésre hogy legyenek szívesek küldeni egy papírost jelenlegi tartozás egyenlegéről. Igazából csak vonnak. A kérdésém az owerdraft behajtónál van egy ilyen törlesztésem. 3 éve beszedési megbízással fizetek nekik pontosan minden hónap 19-én. Szerettem volna a maradékot egyebe fizetni. Telefonon érdeklődtem hűgy ez mennyi lenne. Válasz. Hát tulajdonképpen ezt a tartozást megvette az intrum ami sajnos további költségekkel És már nem is nekik kéne fizetnem...a beszedési megbízás persze az owerdraft nevére van beállítva. Van ilyen hogy egy rendszeresen fizetett tartozást kiadják bwhajtásra? Illetve kértem már többször hogy szeretnék kimuatatást ezekről a hitelekről és a lejártról is valami papírfélét de itt általában el is aad a telefonbeszélgetés annyival hogy majd küldjük, lehet tenni valamit?