Elárverezett ingatlan lebontása?

Lhotse # 2006.09.07. 14:07

Ja, és a kifogás szvsz nem érintheti az elárverezett dolog tulajdonjogát, tekintettel az eredeti szerzésmódra. Nem?

Lhotse # 2006.09.07. 14:06

Az árverezést követően nincs lehetőség fellebbezésre, de végrehajtási kifoggással lehet élni az illetékes bíróságnál.

Ha a lefoglalt dolgot (vagy annak egy részét) elviszem, és elrejtem, illetve ismeretlen helyre viszem, és nem állítom elő az árverezésre (ingó esetén, pl. autó) akkor az zártörés és nem tartozás fedezetének elvonása. Szerintem.

Ha még nem volt foglalás, de már tudott a követelés, és akkor pl. eladom a házamat, akkor az fedezet-elvonás.

Ha a már elárverezett dolgot viszem el, illetve teszek kárt a dologban (lebontom a házat), akkor az rongálás, lopás, stb. Ekkor már az árverési vevő tulajdonos. Mondjuk akkor nem tudom mi van, ha fizetési haladékot kapott az árverési vevő? Mert elvileg az árverezéssel átszáll a tulajdon, de a vételárat még nem fizette meg... Ezt meg kő' nézni...

voyager # 2006.09.07. 13:16

Hagyjuk.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.07. 13:00

??
Az árverezés után már nincs mód a fellebbezésre. A foglalás után van.

mivel nem tör(et)heti fel a házat felbecsüléskor!” De bizony feltörheti. A foglalás foganatosítása érdekében dolog elleni erőszakot alkalmazhat - személy ellenit nem. Ahhoz rendőröket kell segítségül hívnia.

voyager # 2006.09.07. 12:50

Akkor néz utánna! ! !

Az árverezés után ha jól tudom van 30 nap a fellebezésre ezalatt a tulajdonos lakhat az elárverezett házában. S ezután tüznek ki egy ingatlan elhagyási idöpontot.

Tehát akkor a belső tartozékokat a végrehajtónak kell bizonyitani ami lehetetlen mivel nem látta azokat, mivel nem tör(et)heti fel a házat felbecsüléskor!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.07. 10:03

Nem. Foglalás nélkül nincs árverezés - ha árvereztek, akkor azt megelőzte a foglalás. (Ez az ingatlannyilvántartásba történő bejegyzéssel történik.)
Ha a kettő között az a személy, aki ellen a végrehajtást kérték, elbontja az épületet, akkor a tartozás fedezetének elvonása bűncselekményt követi el. Ha tartozékokat visz el, akkor az is bizonyítsra szorul, hogy azok a tartozékok a foglalás időpontjában egyáltalán ott voltak. Nos, ezért meglehetősen felelőtlen dolog egy ingatlan becsértékét külső szemrevételezés alapján megítélni. Az értékbecslés céljára történő belépést és bent tartózkodést az adós tűrni köteles.

voyager # 2006.09.07. 09:46

Amikor végrahajtást kérnek egy ingatlan tulajdonosa ellen, a végrahjtó felértékeli a házat, ugy hogy megnézi azt a valóságban, nem kötelező beengedni. Tehát csak kivülről látta.

Megtörtént már az árverezés is, a foglalás nyilván nem.

OK?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.07. 09:23

Errr... izé..
Jól értem? Az árverezés előtt elbontotta a házat, de ezt csak azután vették észre, amikor az árverésen valaki már megvette?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.07. 09:22

A foglalás megtörtént?

voyager # 2006.09.07. 09:03

Árverezés elött, a végrahjtó az igatlant csak kivülről nézte meg.
Tehát elvileg belül akármi vagy jelen esetben semmi is lehet?

Ide milyen jogszabály vonatkozik?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.07. 06:25

Hogy bűncselekmény, az biztos, hogy pontosan melyik, azon lehet vitatkozni. Sikkasztás, lopás - esetleg halmazatban a nagyobb kárt okozó rongálással. Szóba jöhet a tartozás fedezetének elvonása - de az inkább csak az árverés megtörténte előtt.

voyager # 2006.09.06. 22:31

Milyen szankciók alkalmazhatók abban az eseteben:

• ha az elárverezett ingatlan "régi" tulajdonosa még kiköltöztetés előtt egyszerűen lebontja az ingatlanon található házat?
  • csak a belül található értékeket (radiátor, nyilászárók stb.) bontja és szállítja el?

Üdv,