Az únió Alkotmánya?


Legislator # 2010.07.17. 18:58

Tamás kapaszkodj: sok ilyen EU-s jogi dokumentumot nyomtatva is ingyen osztogatnak.


Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2010.07.15. 14:13

nem únió, hanem unió

funkcióját tekintve a Lisszabon Szerződés valóban nevezhető alkotmánynak (ez az euroszkeptikus szóhasználat)

ha erre a linkre kattintasz
olvashatod a teljes szerződést
egységes szerkezetben
pdf-ben nyilik meg!

http://bookshop.europa.eu/…-OpenPDFFile?…

Rexor # 2010.07.15. 13:46

Kedves Tamás,

Milyen alkotmányra gondolsz? Az EU-nak nincsen alkotmánya, talán a lisszaboni szerződésre vagy kiváncsi? Ha igen, nem kell hozzá 4000 Ft. Beírod a keresőbe, hogy google.com, majd az itt megjelenő ablakba beírod, hogy lisszaboni szerződés. Annyi információt kapsz, amennyit szeretnél.

Tehát mi is a problémád konkrétan? :)

tamás46 # 2010.07.15. 12:33

Kiváncsi lennék arra,hogy eddig hány pl-ban fogyott el az a jogszabálygyüjtemény(?),amit az úniós polgárokra kötelezően megalkotott az úniós parlament.
Talán ingyen kellene osztogatni valamennyi úniós polgárnak,hogy az adójuk egy részéből legalább megtudhassák,hogy milyen törvényeknek is kell megfelelni.
Sajnos nekem sincs 4.000 Ft-om erre,de ha esetelg lenne is biztosan valamilyen sokkal kulturálisabb tartalmú könyvre költeném, mert nem a könyv a drága,hanem az utána következő rengeteg változás,amit szintén folyamatosan meg kellene venni.Az elolvasáásról már nem beszélek,az életben való alkalmazásáról még kevésbé,azaz összességében egy olyan közhasznú dologról van szó,amihez hozzájutni pénz kérdése,használni lehetetlen egy úniós polgár számára.
Ez azonban minden úniós országra jellemző,így az únió sem csinál mást,mint a tagországai,függetlenül attól,hogy az ígéretei nem erről szólnak.
Vajon hogyan tudják megvalósítani az úniós polgárok érdekeinek megvédését,amikor az úniós polgárok az érdekeikkel sem lehetnek tisztában csak ha megfizetik!!!!


Az Alkotmány megszegésének követekzményeir?l,a felel?s alkotmány alkotásról és szellemének érvényesítésér?l egy szó sincs benne.