adhéziós munkaügyi per


Legislator # 2005.11.07. 12:32

A kerszövben tárgyszavasan, adhéziós perre keress (messze nem mind MUJ vonatkozású lesz). Ogy. könyvtár adja el nekik (Kerszöv) az adatokat, de Ogy. könyvtár is ajánlott. (Érdemes az adatbázisokhoz (5-6-féle)a szép könyvtáros kisasszonyok segítségét kérni, esetleg kézikatalógusban kutakodni). Próbálkozz tanszéki könyvtárakban (Polgári Eljárásjogi és MUJ tanszékeken is).


Sunshine after the rain.

Legislator # 2005.11.07. 12:28

Hűha! Érdemes a nagy kézikönyvekkel, tankönyvekkel, kommentárokkal kezdeni Pp. és MUJ ágon is. Ha van erről valami külön, a Kerszöv Jogtár jogi adatbázisa kiköpi Neked.
Tehát: Pp: Valamennyi régi KJK-s nagykommentár, az újabb kiskommentárok (2004 és 2001 is), HVGOrac. A 30-as évektől vannak munkaügyi perek, hogy adhéziós volt-e akkoriban, azt nem tudom. Tankönyvek: Kengyel, Wopera, Németh, esetleg régebbiek. Lexikon: KJK-Kerszöv Jogi Lexikon (Lamm-Peschka főszerk.), esetleg a Márkus-féle hatkötetes is játszik, bár az a 30-as évek előtti (a polgári peres eljárás címszava felül nem múlt a témában). Idegen nyelven is érdemes.
MUJ: Régi KJK nagykommentárok, újabb kiskomm.+nagy HVGOrac, Román L. 3 kötetes tankönyve, Kiss Gy. nagymonográfia (Munkajog), Prugberger Összehas. MUJ és közszolgálati jog (a közszolgálati jogról nem ír, az csak epitethon ornans), ELTE ÁJK kétkötetes kék Munkajog. Érdemes a www.mokka.hu-t felkeresni (6 millió nyomtatvány adatai magyarul+elérhetőségük, egyszerű keresést válaszd, tárgyszóra keress). Elsőre ennyi.


Sunshine after the rain.

BataG # 2005.11.04. 17:45

Fenti témában (Pp. 349.§ (3) ), vagy témára irodalmat ajánlani szeretném kérni a T. Jogalkalmazókat, Jogirodalom-ismerőket.
(Esetleg, ha a Pp-be ezt ~beültető rendelkezésnek van vmi EU irányelv, vagy egyéb háttéralapja is..., azt is ha körvonalaznák.)
Köszönöm, előre is.