rendkívüli haláeset


SolnesM # 2019.03.29. 09:38

Ennyire ráérnek a rendőrök !!

alfateam # 2019.03.20. 16:17
Vadsuhanc # 2019.03.20. 12:40

..."Hanem, hogy a rendkívüli halálesetnél tényleg ilyen hosszú és macerás folyamat a feltárás ?...”"

Nagyon röviden.. A jó rendőr a rendkívüli haláleset bejelentése után úgy jár el mintha emberölés történt volna. Láttam én már 72 órás helyszínelést is. És az ezt követő eljárásokról ( meghallgatás, boncolás, mintavétel eredménye)ne is beszéljünk.

Azt a számlát meg kellene jobban nézni. Mennyi volt a szállítás díja és mi volt a többi? ( Hűtés és stb. )
És még egyszer.. Nem kötelezte senki a hozzátartozókat arra, hogy azt a temetkezési vállalkozót válasszák amelyet az orvos ajánlott és nyilván amikor felhívták nem az orvos elmondására alapozva kellett volna a díjba belenyugodni, hanem meg kellett volna kérdezni a vállalkozót, hogy mennyit kér.

Elnézést kérek, de az objektív tényeket mondom......

Zöldövezeti11 # 2019.03.20. 09:45

Nem is az a probléma, hogy mit állapított meg... teljesen mindegy.
Hanem, hogy a rendkívüli halálesetnél tényleg ilyen hosszú és macerás folyamat a feltárás ?
Na meg az hogy ha üzletfelhajtó, akkor ne mondjon valótlant... kizárt hogy ne tudná a minimál árakat.... Magyarul hazudott az üzlet érdekében.
kb. 70 eft a különbözet a többi vállalkozó szolgáltatásához képest.

Vadsuhanc # 2019.03.20. 08:45

Véleményem szerint a leírtak alapján rendkívüli halálesetnek minősül.

A hozzátartozóknak nem volt kötelessége elfogadni az orvos ajánlását amikor a szolgáltatást megrendelték a halott elszállítására a vállalkozónál kellett volna megtudni a pontos költségeket.

Mit akartok elérni?

Zöldövezeti11 # 2019.03.19. 16:50

T. Fórumozók !

Egy családtagnál történt egy baleset, az egyik házastárs félrenyelés miatt megfulladt.
A másik kb. 15 perccel ezután vette észre, de már segíteni nem lehetett/tudott.
A mentők is elég gyorsak voltak , a hívás után 10 percen belül ott voltak, de csak a halál beálltát tudták megállapítani.
Ezután kb. 1 óra múlva jött az ügyeletes orvos, mi mást tehetett, ő is megállapította a tényt. Majd úgy 10 perc után hebeg habog , hogy nincs valami rendben mert ez un. rendkívüli halál eset, ami komoly több órás vizsgálatot igényel .. 2 rendőr , helyszínelő bizottság 8 - 10 órás procedura. De ő jó, mást ír a papírra. Így lett. Majd ők hívták a halott szállítókat, akik jó 2,5 óra után meg is érkeztek. Félóra múlva elvitték az elhunytat.
A vizsgálat végén még megkérdezte, hogy hová vigyék... ami már egy nonszensz, mert csak egy helyre lehet vinni, majd ajánlott egy temetkezési vállalkozót. A hozzátartozók rákérdeztek, hogy mennyi a díj ,
Mondta a legkisebb árat, majd harmadnap intézve a temetést, kiderült, hogy az az ár a legmagasabb a környék vállalkozói áraknál. 2,5 x nagyobb.
Nos a kérdéseik :
Van egy protokol az un. rendkívüli halálesetekről, annak a procedurájáról ?
Beletartozik e a félrenyelésből adódó fulladásos halál ? Ha nem, akkor félrevezette a hozzátartozókat, így akarván puhítani őket arról, hogy az általa ajánlott szolgáltatót vegyék igénybe.
Így még okíratot is hamísított.. ill. hamis diagnózist állapított meg. Mennyire ludasok ebben a hozzátartozók , ők eleve nem ismerik a procedúrát és némi felnagyítással már hajlanak arra, hogy belemenjenek, csak legyen vége.

A halottat úgysem lehet feltámasztani.
Vagy az egész egy puhítás egy etikátlan módszer szolgáltatás kiajánlására ?
A mentősök akik gyorsak és korrektek voltak.. sajnos csak egy majd használhatatlan -olvashatatlan un. igazolást adtak a halál megállapításáról. de a halál oka azért jól olvasható.
Nos vélemények ?
Amúgy kizárt ,hogy egy ügyeletes orvos, aki erre specializálók ne lenne tisztában az átlag árakkal !!