mozgássérült parkolóhely felülvizsgálata


gerbera317 # 2019.06.02. 20:14

van-e joga kérvényezni a mozgássérült parkolót
Van. Olyannyira, hogy már élt is ezzel a jogával, és a kérelmének helyt is adtak.
hogyan lehetne kérni, hogy vizsgálják felül, hogy egyáltalán jogosult-e mozgássérült kártyára.
Hát kéred a kibocsátó hatóságot, hogy vizsgálja felül a jogosultságot. Azt hiszem, ez az, amit a notórius feljelentgetők műfajának mondanak.
a táblát gondosan egy fa lombozata mögé rejtették
Szerintem ennek a jelentése lenne az egyetlen alapos bejelentés.

picur651 # 2019.05.28. 11:06

Kedves Mindenki!

Arra szeretnék választ kapni, hogy a házunk előtt elhelyeztek egy mozgássérült parkolóhely táblát (felfestés nincs), aminek jogosságát firtatnám és ennek mikéntjére lennék kíváncsi.
Az már külön pikantéria, hogy a táblát gondosan egy fa lombozata mögé rejtették és szinte naponta kerékbilincs!!!! kerül olyan autósokra, akik nem vették észre a eldugott táblát.
A táblát, szinte 100% biztonsággal egy a házban működő orvosi rendelő orvosa helyeztette ki, akinek ugyan volt valamilyen műtéte (mozgásszervi), de az bizton látható, hogy a mozgásában semmi nem akadályozza, viszont a fia szintén orvos, méghozzá ortopéd és traumatológus. ;)

Egyébként a doktor úr eddig is sok borsot tört az ott lakók orra alá, mert eme tábla hiányában eddig mindig szabálytalanul parkolt a rendelési idejében, a második sorban (akkor is, amikor lett volna lehetősége szabályosan parkolni, kb 5-10 méterrel odébb). Nagyon kellemetlen, mikor a rendelése közben kell "kirángatni" őt, hogy az ember menne el, de nem tud a szabálytalanul parkoló autója miatt). Nem is tudom, mit szólt volna, ha a lakók nap, mint nap ráhívták volna a közterület felügyeletet!

Az orvosi rendelőjébe napi 2-3 óránál többet nem tölt így a mozgáskorlátozott parkoló szinte egész nap üresen, hétvégén és éjszaka teljes mértékben kihasználatlanul áll, egy olyan környéken, ahol szinte lehetetlen parkolóhelyet találni, mert napközben P+R parkolóként használják a területet, esténként a lakók jönnek haza.

Arra lennék kíváncsi, hogy egyáltalán egy ilyen "munkahely" elé, még ha mozgássérült lenne is, van-e joga kérvényezni a mozgássérült parkolót és hogy hogyan lehetne kérni, hogy vizsgálják felül, hogy egyáltalán jogosult-e mozgássérült kártyára.

Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat,
picur