hatálytalan nyilatkozat?


tednaaa.pte # 2019.06.05. 16:00

Kedves Fórumozók!

Érdekelne a véleményetek az alábbi témával kapcsolatban:
Van egy Közig-és MunkaügyiBíróságon folyamatban lévő perem, felperesként. Az alperes meghatalmazott ügyvédje a védiratot nem cégkapun keresztül, hanem ügyfélkapun adta be, még a rendelkezésére álló határidő előtt 4 nappal. Amikor betekintettem a bíróságon az iratokba láttam egy feljegyzést, miszerint a bíróság az ügyvédet felhívta, hogy szabályosan, az Eüsztv. szerint cégkapun adja be a védiratot. Erre a határidő leteltét követő 1.5. napon még nem jött válasz az ügyvédtől.
Szerintem egyrészt az Eüsztv. 9§ (5) bek. alapján hatálytalan nyilatkozatnak minősül, másrészt elkésettnek. Továbbá a bíróság szerintem nem kellene, hogy egy praktizáló ügyvédet erre felhívjon, hiszen 2018 január óta az ügyvédnek kötelező a cégkapu használat. Én jogi képviselő nélkül járok el (nem vállalta senki az ügyem), engem kioktathat a bíróság, de egy ügyvédet?? Csak én látom így, vagy van igazság abban, amit leírtam?
Kérlek, ha tudtok, segítsetek.
Előre is köszönöm. (a per tárgya a munkáltatóm által kiadott határozat felülvizsgálata és munkaköri besorolás helyességének felülvizsgálata)


Tisztelt Fórumozók!

Kérdésem lenne a személyes adataim kezelésével kapcsolatban. Jelenleg belekezdtem egy munkaügyi perbe, ahol összeférhetetlensé