Kedves Fórumozók!
A következőkben kérném a hozzáértők hozzászólásait:
nyáron, Pesten egy útkereszteződésben áthajtottam egy sárga lámpán, és mire besoroltam a legszélső sávba megindult a forgalom, és legelől pont egy rendőrjárőr volt. Félreállítottak, és azt állították, hogy a piros jelzésen haladtam át, és hogy ezt a kocsi elejében elhelyezett kamera felvette. Kértem az előadót, hogy megnézhessem a felvételt. 2 hét után közölte velem, hogy törölték. Ezután a rendőrség meg is hozta a határozatot: 75E + 2 hónap eltiltás. Benyújtottam a kifogást, csatoltam hozzá a kocsiban melettem ülők nyilatkozatát, miszerint én a sárga jelzésen mentem át, és megállni csak vészfékezéssel tudtam volna. Erre a bíróság egy igen érdekes végzést hozott: egyrészt helyben hagyta a rendőrség határozatát, másrészről a végzés rentgeteg tartalmi hibába szenved: olyan nevek, események, összegek vannak benne, aminek az én ügyemhez semmi köze! Valószínűleg egy régebbi határozatot - próbáltak - átírni. Kérni fogom a tárgyalás tartását, és ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim:
A szabálysértési határozatok bírósági felülvizsgálatára is a PP XX. fejezetét kell- e alkalmazni?
A mellettem ülök írásbeli nyilatkozatát elfogadják-e bizonyítékként, vagy személyes fogják-e őket meghallgatni?
Előre is köszönöm az "értő" hozzászólásokat!
- a szabálysértési határozat fel