védelembe vétel, gyh eljárás


Laszlo 86 # 2022.05.22. 20:28

érdekes a fianak elkezdtek romlani a jegyei, mert kapott egy mobilt az apjatol,es azt nyomkodta késö estig,az iskolaban nem figyelt almos volt stb. szep szobol nem hallgatott, estenkent elvettek töle a telefont, reggel visszakapta, ezt a kissrac elpanaszolta az iskolában, mar jött is a gyamugyi,hogy hogy képzeli elvenni a telefont amit az apjatol kapott,ezzel korlátozza a kapcsolattartast. (igy kerult a fia az apjahoz,mivel ö mar 14,dönthetett maga is hogy kinel szeretne lenni) erdekes ez már elég ok? az hogy valaki idegileg tönkreteszi a csaladjat ( a hölgyön ez eléggé látszik, alig 40kilo, nem igy nezett ki,orvosoknal volt,gyomorpanaszokkal,nem talaltak semmit,azt mondtak menjen psychologushoz,valoszinuleg belsö probléma lesz.) igen, raferne a pasiara 1-2 pofon, de egy volt muai-thai bajnokrol van szo, nem sok eselyem volna. ez is egyik oka, annak,hogy aki tudja is,hogy mijen,nem akar belekeveredni.

Laszlo 86 # 2022.05.22. 20:13

tudtommal családon beluli eröszak,nem csak a fizikai bantalmazas,vagy netan tevedek? de volt itt már személyi szabadsag korlatozasa, életveszélyes fenyegetés stb. szoval rényleg az kell,hogy ver follyon?

Majordomus # 2022.05.22. 19:58

Nem elégséges amit felhoztok ellene.
Nem veri agybafőbe a családot,az élettársát sem,az hogy a kislány tart tőle,az élettársa meg másba szerelmes,az roppant kevés.
.
Az,hogy a hölgy szeretne tőle szabadulni,és ehhez téged használ fel,az nem gyámhatósági hatáskör.

Laszlo 86 # 2022.05.22. 14:48

Majordomus

A hölgy elözö kapcsolatairol nem akarok beszélni, mert magánugy,es nem ide tartozik. annyit elárulok 7éve ismerem,tudom mire szamithatok
Tervunk az,hogy benegyunk az illetekes gyamhivatalba es elmondunk mindent az apaval kapcsolatban, a kérdésem az volna,hogy mire szamithatunk ilyen esetben,mit lép a gyamhivatal,ha a gyermekek veszelyeztetettsége,nem mindkét szulö mulasztasa,(ahogy azt eddig hittek,)miatt, hanem az apa viselkedese, miatti allando otthoni konfliktusok ,fenyegetesek, valamint az anya megfelemlitese miatt alakult ki és hogy az egyetlen kiut,ha hozzamköltöznek. Megkérném a válaszadokat,hogy a kérdesre válaszoljanak

Majordomus # 2022.05.22. 10:31

Laszlo
.
Kénytelen vagyok egyetérteni groszfaterral.
.
Ebből a helyzetből nem lehet jól kijönni!
Ha 15 év alatt a harmadik párja leszel a hölgynek,akkor valószinüleg nem az utolsó.

Szóval gondold meg,mert sokat kockáztatsz!

Laszlo 86 # 2022.05.22. 09:04

groszfater
Engem senki semmire nem szedett ra, azt nem lehet.

Laszlo 86 # 2022.05.22. 09:01

majordomus
nincsenek osszehazasodva.

groszfater@gmail.com # 2022.05.22. 03:21

László 86!
Jobb lenne ha a fejedhez kapnál és hagynád az egész wirtschaft-ot a fenébe. Ebből a konstrukcióból semmi-jó nem jöhet ki csak a keserű tapasztalás, hogy alaposan rászedtek!

Majordomus # 2022.05.21. 19:25

Marad a szökés.
Egyébként a "párod" házasságbn él a gyerek apjával?

Laszlo 86 # 2022.05.21. 17:58

jelenlegi anyagi helyzetunk ezt nem engedi, ugyanis a Gyest az apa szedi,az anya idaig dolgozott,most tappenzen van, en valamennyit be tudnek segiteni,de nem egesz osszeget ,(vagyis nemtudom mennyi arrafele az alberlet) mivel a házra hitelem van és még van rajta mit dolgozni es a jelenlegi árak mellett (épitoanyag stb.) kicsit problémás lenne

Majordomus # 2022.05.21. 16:55

Albérlet van rengeteg. Néhány hétröl vagy honaprol van szó.

Laszlo 86 # 2022.05.21. 12:21

Majordomus
Es hova?? Az elobb irtam, hogy magyarorszagon nincs kihez fordulnii.

Majordomus # 2022.05.21. 12:16

Hm.
Szöktetéses családrobbantás....
.
Más megoldás nemigen van.
Esetleg a kislánnyal elköltözne tőle ideiglenesen valahová,s néhány hónap múlva hozzád.

Laszlo 86 # 2022.05.21. 12:14

Gerbera
Igen a megszoktetesrol szo esett, az viszont mar jogi kerdes, hogy ha athozom oket a hataron es utana megyek jelenteni, hogy nalam vannak, nem inditanak e az anya ellen eljarast gyermek jogellenes kulfoldre viteléért, mivel hogy az apa beleegyezese nelkul(vagy ha nem egyeznek meg, akkor a gyamhatosag donthet,) jogellenes a kulfoldrevitel.. Vagy van valami kivétel, ha pl az apa szembesitesevel, kozvetlen veszelynek tennem ki az anyat, (vagy magamat) es ennek elkerulese erdekeben cselekedtem igy?

gerbera317 # 2022.05.21. 12:06

A véleményazonosság sosem hiba.
A szöktetéses verzióba még belekavar, hogy mivel valószínűleg külföldre szökne az anya a gyerekekkel, itt még a joghatóság kérdése is felvetődik majd.

Laszlo 86 # 2022.05.21. 12:03

Majordomus, en mar reg mondtam a hogy fogja a gyereket es mi utan nalam vannak biztonsagban, bejelentenenk a gyamugyiseknek, mert itt csaladon beluli eroszakrol, van szo az anya es az egyik lanya ellen,igaz ver meg nem folyik de csak ido kerdese. Az a gond, hogy az anya nem merte jelenteni, 2 ev alatt sikerult annyira lerombolni az onbizalmat, hogy mar kezdett beletorodni a sorsaba,(ismerem reg ota, tudom milyen volt az elott.) nem hitt abban hogy sikerulhet, na meg amig nem voltam kepben, ha jelentette volna is,nem lett volna kihez fordulnia, csaladjara nem szamithat, hatosagok meg nem igazan segitenek. A pofonos megoldasrol hallani se akar, pedig azzal rogton bizonyitva lenne az apa viselkedese.

Majordomus # 2022.05.21. 11:57

Mintha én is valami ilyesmit írtam volna,csak már a "harmadik szög" reakcióival.

gerbera317 # 2022.05.21. 11:53

Ez nem jogi kérdés. Az majd a gyerekek, és különösen a legkisebb gyermek elhelyezésekor válik jogi kérdéssé. Addig csak családi perpatvar a szerelmi háromszög miatt. De egyelőre nem is tud róla a háromszög összes alkotója. Ugyebár. Na, ezen kell változtatni. Vagy úgy, hogy az asszony (esetleg Laszlo) bejelenti a másik férfinak a helyzetet, és kivárják a felek, hogy mi lesz. Vagy pedig úgy, hogy Laszlo megszökteti az asszonyt egy alkalmas időpontban a gyerekekkel együtt, és kivárják a felek, hogy mi lesz. utóbbinál valószínűleg nem kell majd sokáig várni, mert ha másért nem, a gyerekek miatt biztosan balhé lesz belőle. Na László, ha már idáig eljutottatok, akkor kérdezz újra.

Majordomus # 2022.05.21. 11:39

A sarkadra kell állnod,a "párodnak" meg legalább a hátad mögé.
Jelentsétek be az apának hogy elköltözik tőle,és veled kezd új életet. Ismertessétek vele hogy a kislány maradhat láthatás ellenében.
Lehet hogy néhny pofonnal és jék zöld foltokkal gazdagabbak lesztek,de legalább tisztázódik a helyzet.
.
Most az a helyzet amit Gerbera leírt. Ez senkinek sem jó.
Azon még nem gondolkodtál el,hogy miért döntött úgy a gyámhatóság ahogy döntött?

Laszlo 86 # 2022.05.21. 09:54

Kifejtened bövebben mit értesz ez alatt?
Légy olgyan kedves

gerbera317 # 2022.05.21. 09:40

Már adtam, csak nem felszólító módban fogalmaztam meg: Robbantsd fel az idillt!

Laszlo 86 # 2022.05.21. 09:20

Gerbera
Nevezd ahogy akarod, akkor a jovendobeli parom, tudsz esetleg tanacsot is adni?

gerbera317 # 2022.05.21. 09:06

A párod? Ez most komoly? A leírt tényállás szerint te csak a titkos szeretője vagy egy háromgyermekes asszonynak, akinek a párja egyben a legkisebb gyermek apja. Ezt az idillt csak felrobbantani lehet, de titokban beletenyerelni aligha.

Laszlo 86 # 2022.05.21. 08:49

Üdv, egy bonyolult ügyben kérnék tanacsot, jelenlegi pàrom 3gyermekes anyuka fiu 14, kislany 11 és 2éves. Jelenleg a 2éves kislany apjával él egy fedél alatt, aki nem tud arrol, hogy viszonyunk van,párom nem meri neki elmondani, mert nem tudni, hogyan reagálna (egy agressziv emberrol van szo, aki tobbszor megfenyegette, hogy ha elhagyja elviszi a gyereket, meg hogy nagyon megfogja banni stb,ha elmondana, lehet tetlegessegig fajulna a dolog .) Költöznének hozzam, van sajat házam, munkam,szerintem, minden feltetel megfelel, csak, nem Magyarorszagon, (Szlovákiában)
Nos a gond az hogy ez a jelenlegi elettars szinte rabszolgakent tartja fogva a not, nala van a bankkartyaja es csak akkor mehet valahova ha valami fotos inteznivaloja van, pl. orvos, hivatal... A gyamhatosag a 14eves fiut az apjanal hejezte el és eljarast inditott a ket kislany vedelembe vételére. Mivel tudjuk hogy az apa semmikepp nem egyezne bele, hogy a kicsit az anyja magaval vigye foleg nem kulfoldre, a parom belegyezne, hogy maradjon az apjanal, ha hajlando lenne megegyezni a lathtasrol stb. ugyanis, a sajat gyerekehez nem agressziv, vele nagyon is jol banik, viszont a 11eves lányt tobbszor is megverte, minden nagyobb ok nelkul, az anyja elmondasa szerint, ha csak elmegy a kislany mellett az automatikusan megrezzen, fél tole. Az ayaval szemben allitolag fizikai eroszak nem tortent, de idegileg teljesen kikesziti oket.
A gyamhatosag, persze erről nem tud semmit, csak azt latjak, hogy a szulok alkalmatlanok a gyermeknevelesre.
Most kérdésem az, hogy mit tehetnenk ezugyben, menjunk a gyamhivatalba es mondjunk el mindent, hogy mit muvel az apa,? Attol felunk, hogy a gyamhatosag automatikusan vedelembe helyezi mindket gyereket, vagy adnak lehetöséget arra, hogy hozzam koltozzenek, mar arra az idore is amig a többi ugyet ekörul elintezzuk, Magyarországon ugyanis nincs kihez fordulnia, se lehetosege kulonkoltozni. (hozzateszem, az iskolakoteles lany iskolaztatasat is biztositani tudom a helyi altalanos iskolaban, mar erdeklodtem ezugyben.)

Mrobee # 2018.11.07. 03:10

Üdvözlet, ötletet kérnénk, vagy valamilyen használható tanácsot, mert én már kifogytam azokból;köszönöm előre is! Röviden a sztorim: jogellenesen vitték gyermekem külföldre, hazahozatali eljárásom, a külföldi III.fokú bíróság (legfelső) felfüggesztette, ugyanis közben (7 hónap elteltével) az I. fokú gyámhivatal hozzájárult a külföldi tartózkodáshoz. Említett gyámhivatalt közigazgatási perbe vontam, arra hivatkozva, hogy vélemény szerint "már" nincs jogköre gyermekem felett. Eddig semmi válasz, sem nekem, sem a közigazgatási bíróságnak, arra a kérdésre, ill. felszólításra, hogy tisztázzák joghatóságukat ebben a kérdésben. Mivel a hazahozatali eljárás már több mint másfél éve zajlik (lásd III.fokon járunk 2017 májustól), így csak az idő telik, de azon kívül semmi nem változik. Ezt az állapotot szeretném valahogy "megmozdítani", és a lehetőségeim felől érdeklődöm, mert elfogadhatatlannak tartom a gyámhivatal deklarációját, és azt hogy ezek után még válaszra sem méltat az a közpénzből fenntartott szerv, akinek pont a kiskorúak- és a család (jogi)védelme, képviselete a legfőbb feladatköre! Bárkinek bármilyen elképzelése akadna, kérem ne tartsa magában! Köszönöm! R.