Kutyaugatás


polárbér # 2012.06.11. 09:44

OFF mi tartunk kecsket, rengeteg a baj vele, mindent megrag - amit - nem kene. funyirasra csak a kieheztetett kecske jo - ami meg allatkinzas.
de visszaterve az ugatasos temara, ha a kutyanak az a dolga hogy ugasson, akkor a gazdanak az hogy foglalkozzon vele. akit nem erint ne vegye magara!

szafika # 2012.06.11. 08:33

A kecskével / a szegény ember tehénkéjével / + az a baj , h válogatás nélül mindent megrág , pl díszfákat is, a birka + a fenyőt is megrágja , ki tudja mi lenne a legjobb ? Liba ?! Az meg akkora zöldet f.sik !! Megboldogult gyerekkoromban tele volt még az utcánk libával , ma meg már csirke is imitt-amott , úri világ lett itten !

polárbér # 2012.06.11. 07:00

sokan nem tudjak mirol van szo, nem mezei "kutyaugatas"

http://tv2.hu/…i-haz-lakoit

ami nonsense hogy az allat egesz nap (es ejjel) ugathat, viszont ha valaki pl. zenethallgat hangosan azert feljelenthetik -> ezert mondjak hogy tobb joga van a kutyanak

es mint ahogy ben polgardy is kozzetette, az egyutteles alapvetoen ott kezdodik hogy FELESLEGESEN nem zavarom a szomszedomat, se zenevel, se kutyaval, se autoval stb.

@balmar: feleslegesen gyozkodod oket, ez egy nagyon szetszort orszag, ezert nem jutunk elore, ahelyett hogy mindenki megerto lenne egy picit inkabb egymast piszkaljak az emberek a forumokon is, tok feleselegesen, energiat pazarolva

"jogilag megnyertem a pert" - szoval akkor tema letudwa. oszinten, [kit erdekel ha szendvednek tole lenyeg hogy jogilag meg lett nyerve]

szo sem volt arrol hogy valakit zavar a varos zaja, mondta valaki? az autok vagy a kakas stb.? ez az a kifogas amit minden ember felhoz eloszor ha szolnak neki. "NEM MINDIG ... (ugat szol akarmi)" "MÁSNAK IS ... (ugat szol akarmi)" "...-NAK (ugat szol akarmi) AZA DOLGA"
a panellakas nem egeszen tartozik ebbe a temakorbe. ne hasonlitsuk ossze.

""ők az ember legjobb barátja !"" - OFF tema, de a csirke+diszno amit )ha( megeszel arrol mi a velemenyed?

"hey dad what is GOD? it's just DOG spelled backwards"

tiboca # 2012.06.11. 06:55

hát igen...
egy kutya az pedig már csak ugat! ...sajnos ö sem tud halkan csipogni, vagy aranyosan nyávogni. :)
egy vidéki településen igenis normális ha a kutyák ugatnak. mint ahogyan vannak baromfik, lovak, kecskék, stb... ök mind komunikálnak.
most az, hogy kit zavar az ugatás és kit a baromfi közel állandó "zajongása" az izlés kérdése.

viszont mint kutyakiképzö azt mondom, hogy a kutya a leginteligensebb háziállat. egy jó gazda megtudja szinte mindenre tanítrani. igaz, egy jó gazda SOHA nem tartja kutyáját láncon...
ha egy kutyát "karámba"(?) zárunk hogy látását korlátozzuk, azzal csak megnöveljük a "zajszintjét".
Mivel a szaglását és hallását nem tudjuk korlátozni, ez viszont azt eredményezi, hogy még többet fog ugatni, mivel bizonyos ingereket nem tud "beazonosítani".

engem inkább zavarnak a részeges, hangoskodó, sortkipufogós autójukat "bööögetö" emberek mint egy pár kutya ugatása...
a kutyaugatás az egy természetes "zaj", nem ártalmas. :)

üdv´

nanemaaa # 2012.06.11. 06:40

:D

wers # 2012.06.11. 05:27

nanemaaa, a kecske jobb, az mindent lenyír, nem válogatós (a teje is finomabb), de egy jó csacsi is megteszi.

A kutya meg kergeti a kecskét oda, ahol még nyírnia kell.

Úgy is költségcsökkentő intézkedéseket kell hozni a városnak, majd javallom a városgondnokságnak kecskék, birkák bevetését kutyapásztorokkal. Önnfenntartó lehet a dolog, a kecske eszi a füvet, a kutya a kecskét.

Csak ne ugassanak a kutyák, mert az zavarja a város nyugalmát. A fűnyíró motorja az nem.

nanemaaa # 2012.06.07. 07:32

wers
Melyik városban van ilyen? Fűnyírásra eddig csak birkák alkalmazásáról hallottam. A kutya hogy nyírja a füvet? Fotót nem tudnál felrakni róla? :D

wers # 2012.06.06. 09:55

egyenes.ági, tisztelettel kérdezném, hol élsz?
Halkan megsúgom a városban is élnek kutyák, és füvet is nyírnak.

szafika # 2012.06.06. 05:58

nanemaaa!
Szeretem a görögöket ! nagyon szimpatikus a hozzáállásuk !

nanemaaa # 2012.06.05. 15:11

Ha jártál már Görögországban, akkor nem lepődsz meg rajta. Ott nem divat elkergetni, bántalmazni a kóbor kutyákat sem.

szafika # 2012.06.05. 14:22

Ebben a pillanatba volt az atv-n az athéni belvárosi kóbor kutyusokról , h minden évben az állatorvosok beoltják , a vendéglősök naponta etetik őket , gondolom a kutyagumit is összeszedik utánuk , igazi éden kutyák részére !

nanemaaa # 2012.06.05. 14:02

ius latratus

Huh, jó messzire mentünk előre. Mondjuk, rám ez akkor nem vonatkozik, mert szőke vagyok, magas annyira nem (180), de -mondjuk ezt nem említetted- a szemem kék. Akkor én most nyugodtabb legyek?

Akinek saját Adolfja van, szerintem akkor sem kell félnie, ha éppen nem szőke. Egyébként egy barna is lehet "látens szőke". :D
Dobcsi miatt irigy vagyok. A legintelligensebb kutyafajtának tartom. És nem a származása miatt.

wers # 2012.06.05. 09:29

Nekünk a nagykutyus németjuhász, ezek alapból nagyon intelligensek, hamar megtanulták, mik a szabályok. Elmúlt 10 éves, és apránként megfeledkezik erről. Párom meg akart győzni, hogy öregszik, és romlott a hallása. Na persze, romlott, tegnap estére megjavulni tűni, mikor 20 méterről az óljából meghallotta egy apró csont koppanását a betonon.

Egyébként pedig az sem igaz, hogy nem védi a kutya a házat. Azt hiszem, aki ezt a kutyát meglátja a kerítésen belül, nem sokat gondolkodik, be akar-e jönni, ha mi nem vagyunk itthon.

szafika # 2012.06.05. 09:18

Valamikor Pesten laktunk , egyszer mentem a fiamért a bölcsibe , akartam venni neki valami nyalifalit az édességboltba / inkább kerültem volna ki nagyívbe , mert azóta is nasi függő ! / egy emberke a kutyájának vett sok-sok féle nasst , hát kutyusnak azt nem adunk , csak magunkat mérgezzük , néha ! De akinek még nem volt kutyája , nem is tudja mennyi szeretet van bennük ! Igaz , h van amikor irigylem Cezar Milland-et , szeretnék annyi türelmet , annyi hozzáértést a kutyákhoz , mert nevelni kellene őket is , valahol tényleg sok múlik egy gazdin !

marcika # 2012.06.05. 09:18

Balmar ???

wers # 2012.06.05. 09:05

mi is lelógunk a térképről, egyik szomszédom egy kis erdő, a másik meg rét és szántó, de azt csak a kertből látni.
Aki ezt a topikot indította szerintem nem is érti, miért imádjuk négylábú családtagjainkat.

Párom szokta mondani, mikor hazaérünk, és ott ugrálnak, futkosnak körülöttünk, hogy nem mondhatjuk, hogy még a kutya se vár haza.

szafika # 2012.06.05. 07:56

Mi a térkép szélén lakunk , rajtunk túl néhány házzal már csak a faluvége, meg egy tónak tisztelt pocsolya van , amit Marcika azonnal meglátogat , felkeres, körbepi.sál , ha véletlenül ki tud lógni a kapun, olyankor ha néha kiállunk , akkor pedig kilóg , és nincs az a cupák , amiért meggondolná magát az utcasarkon és visszajönne , mielőtt ezt a kört le nem futotta . Körbeszalad, beleszalad, ha van benne víz, de inkább sár , akkor belecaplat és hótt retkesen hazaszáguld, tényleg száguld , volt mikor a kölyke elé szaladt játszani , repült és gurult a Marci lendületétől . Azonkívül imád a ló.sz.arba meghemperedni , csupa öröm a kutya a háznál . / ezek ellenére is ! /

szafika # 2012.06.05. 07:42

...

wers # 2012.06.05. 05:35

Marcika, ez se rossz név, az én befogadott ugribubrim Maszat. Egyszer próbálkoztam, hogy az első magyar műholdasoktól névhasználati díjat kérek, de ius latratus sajnos felvilágosított, hogy ezt buktam.

Én például nem szívesen laknék forgalmas főút mellett. Mert a kutyák csak akkor ugatnak (nálunk) ha történik valami szokatlan, de a kamionok száguldoznak egész éjjel.

balmar # 2012.06.04. 21:48

Marcika, mért baj, ha ugattatják a kutyát a füledbe? Ha a képedbe fújják a füstöt a buszon? Ha a lábadra lépnek? Ha arrébb löknek mert útban vagy? Ha leköpnek? Ha kirabolnak? Ha leütnek az utcán? Ha felkoncolnak vagy megkínoznak?

Javasolnék egy időgépet, az őskorban nem voltak erre törvények. De az idegesítő helyzeteket ott is megoldották - furkósbottal. Ez hiányzik neked?

Mi viszont - elég sokan - valami tisztességesebb, emberibb, kulturáltabb megoldásra vágyunk.

szafika # 2012.06.04. 16:52

Bakker ! az egyik kutyusunk neve Marcika ! Egy tündéri sétatéri keverék ! / Eredetileg Marcang lett a dokumentált neve , csak én így becézem és rajta maradt . /

ius latratus ! nem is akartam kekeckedni .

marcika # 2012.06.04. 16:06

"Mikor lesz annyira fejlett jogállamunk, hogy figyelembe vegye azon emberek érdekeit, panaszát akiket a kutyaugatás zavar?"

Ha ilyen szomszédom lenne, beszereznék egy-két kutyát az ugatosabb fajtából és reggeltől estig dohányoznék a folyoson, lépcsőházban, pedig már leszoktam. Jaj és engem nem zavar ha valaki a közelemben dohányzik. Nem játszom el a fuldoklót sem.

Nem te vagy a világ közepe. Ha minden zavar, javasolnék egy lakatlan görög szigetet, most úgyis akciós.

ius latratus # 2012.06.04. 15:31

"de h a kutyusodat is ezzel bünteted ... kiverte nálam a biztosítékot .. Te kékszemű ! /"

Dobermann. Német fajta. Az Adolf illik hozzá. De nem hiszem, hogy magyarázkodnom kellene. Ugyanis ez csak az egyik oka, hogy ez lett a neve...
Pont.

szafika # 2012.06.04. 14:35

ius latratus !
Mindíg csodálkoztam azon , h milyen meggondolásból adhat valaki ilyen nevet a gyerekének mint adolf , hálistennek elég ritka név , /de h a kutyusodat is ezzel bünteted ... kiverte nálam a biztosítékot .. Te kékszemű ! /

szafika # 2012.06.04. 14:26

Polárbér !
Eszembe se lenne elköltözni ! miért tenném ?! Azt hiszed Pesten , v bárhol máshol kisebb a zaj ?! Egy frászt ! Nem szeretnék repülőtér közelébe , ovoda-iskola-focipálya .... közelébe lakni ! De ha csak egy pesti régi körfolyosós házat nézel , v egy panelt , hallod azt is , ha a szomszédod f.in.gik egyet , inkább a kutya , ők az ember legjobb barátja !