biztosítási csalás


banánturmix # 2005.01.16. 14:24

I)a biztosítótól jogosulatlanul vettek fel 10 ezer forintot. szabálysértési eljárás lefolytatására kerül sor, a jogosulatlanul felvett összeg mind a mai napig nem került visszafizetésre. ilyen esetben a jegyző rendelkezhet e a károk, jelen esetben a 10ezer forint visszatéríttetéséről vagy a biztosító hajtsa be magának ahogy tudja?
ha a jegyzőnek van hatásköre a pénz visszatéríttetésére, úgy az összeget kinek a számlájára kell befizettetni ( az önkormányzatéra vagy az eljárás alá vont személyt fel kell hívni hogy fizessen a biztosítónak és mutatssa be a csekkszelvény másolatát?)
II:)és ha már egyszer a biztosító biztosítási titokra hivatkozva megtagadta a válaszadást arról, hogy a 10 ezer megtérült- e nekik vagy sem, és az eljárást határozattal lezártuk pénzbírság kiszabása mellett kb. 1 hónapja és most mégis azt írja a biztosító ,hogy mind a mai napig nem került az összeg visszafizetésre( úgy látszik már mégsem titok!?) lehet e még valamit tennie a szabálysértési hatóságnak és ha igen mit?
a választ előre is köszi