Építési engedély


mostmilegyen # 2016.02.23. 13:23

Elnézést, ha valaki már találkozott volna az oldalon a kérdésemmel és esetleg megválaszolta; új felhasználó vagyok és tegnap írtam be, azóta nem jelent meg (én nem találom); így szólt:

Szomszédom tetőtérbeépítését évekkel ezelőtt megfellebbeztem, a másodfok visszautalta első fokra. Azóta semmi sem történt a dolog hivatali részén, a tetőtér pedig időközben beépítésre került. Most arról értesít a hivatal, hogy szomszédom a már beépített tetőtéren túl, most a terasz beépítéséhez kért meg egy újabb építési engedélyt. Ezek szerint én nem kaptam értesítést a lezajlott eljárásról és a beépített tetőteret jogerősnek tekinti a hivatal. Mi lesz a kimenetele, ha most az első építési engedély jogerejét kérdőjelezem meg és mi, ha a jelenlegi ellen fellebbezek? Már az akkori tetőtérbeépítés is túlment a megengedett homlokzatmagasságon, ez az új beépítés még kedvezőtlenebb számomra, szeretném elkerülni.
köszönöm, ha válaszolnak

Joco43 # 2016.01.01. 15:27

Tisztelt Fórumozók!

A lányom vett egy családi házat melyen építési engedélyhez kötött átalakítást szeretne. Az adásvételi szerződés megvan ahol szerepel,hogy a birtokba vétel a szerződés kötéssel egy időben történik.A vétel ár teljes kifizetése ez év március. Kérdésem, ameddig a tulajdoni átvezetés nem történik meg kaphat e építési engedélyt amennyiben az eladó nyilatkozik,hogy beleegyezik a családi ház átalakításába.Neki sokat jelentene ha előbb eltudná kezdeni az építést mivel a jelenlegi lakását eladta és határidőre at kell adni a lakást.
A válaszokat előre is köszönőm. Joco