A szomszéd szemét szúrja a fű meg a gaz


Law1 # 2005.05.20. 07:38

Persze ez más kérdés. De végül is nem vagy köteles a közterületet rendbe tartani, vagyis a szomszéd semmire nem fog menni a feljelentésével. Max az önkormányzat ellen fordulhat.

Banyamancs # 2005.05.20. 07:33

A hó és jégmentesítés kötelező nálunk is, kártérítési felelőssége mindenképpen van a tulajdonosnak, ha baleset történik amiatt, mert nem hótlanít.

A fűről annyit: mi le szoktuk nyírni a ház előtt a járda mögött a füvet. Csak úgy, igényességből...

Law1 # 2005.05.20. 07:24

Nem tudom, hogy Magyarországon milyen szabályozás van érvényben, de Ausztriában pl. a tulajdonos oly szinten felel a járdáért, hogy azt köteles télen hó- és jégmentesen tartani. A fűnyírás közterületen ellenben egyértelmüen az önkormányzat feladata. Szerintem Magyarországon is így lehet. Ha közterületen van a fű meg a ga, akkor Neked ehhez semmi közöd. Fel kell hívni az önkormányzatot, hogy nyírják le. Ausztriában általában ilyen bejelentést követően legkésőbb másnap kijönnek. Ha itt nem így van, akkor is az önkormányzat szegi meg kötelezettségét és nem Te.

Help_me # 2005.05.19. 20:39

Üdv!

Kertesházban lakunk és elöttünk az utcán a járda mellett szépen kinőtt a fű meg a gaz (jó magasra). A betonköves járda járható és minimális a zöld belógása.
Tegyük fel, hogy parlagfű nincs.
A szomszéd szemét ez szúrja, mert másutt mindenhol szépen le van nyírva és azzal fenyeget, hogy feljelent.
Kérdésem az lenne, hogy sértünk-e valamilyen erre vonatkozó jogszabályt és lenne-e alapja a feljelentésének?