önkormányzati képviselő


péterapó # 2006.03.11. 21:17

Egyes "hivatalos" személyeknek beteges adatéhségük van.
Nem ajánlatos teljesíteni legtöbb kérésüket:

A Büntető törvénykönyv
177/A. § (1)bek.szerint aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével

jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel.......

az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,
és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott cselekményt hivatalos személyként, közmegbízatás felhasználásával, vagy jogtalan haszonszerzés végett követik el.

Üdv


Polgár légy, ne alattvaló!

ObudaFan # 2006.03.09. 20:44

Nincs mit.

akire # 2006.03.09. 11:46

ObufaFan

Nagyon köszönöm a tájékoztatást:))

ObudaFan # 2006.03.06. 19:34

Õt nem vagy köteles, ő egyébként is tudja, ha zaklatta őt. Ha majd emiatt bármilyen eljárást indít, akkor tanúként megidéztethet, vagy megkerestetheti a céget a bírósággal, és akkor válaszolsz. Jelenleg ha válaszolnál, személyes adathoz való jogot sérthetnél.

akire # 2006.03.06. 09:14

Kérlek segítsetek!
Egyik dolgozónk a közeli faluban önkormányzati képviselő. Zűrös ügyek jöttek ott (támadják a jegyzőjüket), amiben Õ is benne van, de ez minket nem érint. Az önkormányzati képviselőkre vonatkozó törvény alapján elengedjük az ügyek intézésére, amiről igazolást hoz, igazolt nem fizetett távollét jelenik meg neki az elszámolásában. A jegyző asszony levelt írt a cégnek, hogy őt zaklatta a dolgozónk, utánanéztem, de ez időpontban szabadságát töltötte a dolgozónk, amely idő alatt én nyilván nem ellenőrizhetem. Köteles vagyok-e a jegyzőnőt tájékoztatni, hogy a dolgozóm mikor volt igazolt távolléten, avagy sem. Arra hivatkozik a jegyző, hogy ez közérdekű dolog, és igen is köteles vagyok információt adni. Melyik törvény vonatkozik erre. SÛRGÕS LENNE A VÁLASZ!!!! NAGYON KÖSZÖNÖM ELÕRE IS