eu pályázat


davemixwell # 2007.12.03. 19:01

Helló Mindenki!

A következő problémám van:

Adott egy önkormányzat, és egy EU-s pályázat hangtechnika beszerzésére. Az EU-s pályázati központban elfogadták egy X cég árajánlatát, de nem neveztek meg az ajánlatban semmilyen terméket típus szerint. Az én cégem által, nevezzük Y cégnek, én adtam egy másik korrekt árajánlatot PDF-ben, fillérre ugyanolyan végösszeggel. A kérdésem, hogy jogában áll-e az önkormányzatnak eldönteni, hogy kinek az ajánlatát fogadja el, amennyiben Y cég ajánlata történetesen ár/érték arányban jóval az eredeti ajánlat felett áll? Illetve az ajánlatot eredetileg kiadó cég ajánlata fogadható csak el, illetőleg a pályázati központnak/önkormányzatnak X, eredetileg pályázó cégtől kell-e kapnia a számlát?

Eléggé fontos lenne, ha valaki tud segíteni nekem, legyen szíves egy emailben jelezni ezt felém a dweed@t-online.hu címen!

Köszi előre is!


________________________________
nem vagyok jogász

trinity # 2007.01.23. 09:06

Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettek.
Nem, ilyen probléma nem lehet, hiszen

  1. hivatalos úton informáltuk a pályázat íróját arról, hogy a cég még nem került bejegyzésre. ( a pályázat márc 1-ei határidővel lett benyújtva, a bíróság márc 9-én érkeztettte a dokumentációnkat, tehát itt van egy kis csúszás)
  2. szerződés aláírásásra csak a bejegyzés után került sor, addig semmiféle hivatalos okmányt nem is kértek be, csak egy adatlapot, illetve egy szándéknyilatkozatot, hogy részt kívánunk venni.

Ilyenformám tehát szerződésszegést nem követtünk el, nem hazudtunk, hiszen informáltuk a pályázat íróját, tehát szeretnék biztos lenni, hogy jogi problémánk ebből nem lehet?? Vagy ha igen, milyen jellegű?

A probléma most azért állt elő, mert személycsere történt és az új felelős nem kapott meg minden információt, és úgy gondolja, itt valami hiba csúszott be...
egyébként még egy fillért nem vettünk fel a projektből, mert addig nem utalja, míg ez az ügy nem tisztázódik, ami érthető.
Köszönöm mégegyszer, nagyon sokat segítenek.

Dr.Attika # 2007.01.23. 05:07

A "bejegyzés alatt" státusz nem a jogalanyiságot érinti, hanem a korlátozottan felelős tagok korlátlan felelősségét. A "b.a" cég ugyanolyan jogi vagy jogiszemélyiség nélküli gt. a bejegyzett.

_Wasp_ # 2007.01.23. 02:09

Ha a szerződő fél nem fog rövid időn belül perelni pl szerződés semmisségének megállapítására (sarkítva a kérdést: be lett csapva a cég jogalanyiságával kapcsolatban), akkor feltehetően nem lesz gond.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

trinity # 2007.01.22. 15:28

Köszönöm.
Viszont nem lett feltüntetve a b.a. rövidítés.
Ez mit vonhat maga után? Ráadásul elhúzódott az ügy, mivel a bíróság első körben visszautasította a bejegyzést, névváltoztatást és hiánypótlást kérve. De, hangsúlyozom, mire a pályázati szerződés megköttetett, már megtörtént a bírósági bejegyzés.

_Wasp_ # 2007.01.22. 14:37

Szerintem nem történt jogsértés, feltéve, ha a cégnév mellett meg lett jelölve a "b.a."

A cég a cégbírósághoz benyújtástól a bejegyzéséig megteheti mindazokat a jognyilatkozatokat, amikre a működés megkezdéséhez szükség van.

Feltételes jogi személyiséggel bír, így jogokat szerezhet, kötelezettségeket vállalhat.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

trinity # 2007.01.22. 14:17

Kérdésem a következő:
történik e jogsértés ha: eu-s pályázat benyújtásakor lehetséges koncorciumi parnerként olyan szervezet kerül be, akinek a bírósági bejegyzése folyamatban van? De mire a pályázati döntés megszületik és a szerződés mind a koordinátor és az EU bizottság, mind pedig a koordinátor és a partnerek között aláírattatik, tehát ugymond hivatalossá válik a pályázat, a bejegyzés megtörtént?
köszönöm