Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt

tudatosbiztositás.hu # 2015.09.23. 22:20

Kedves Banderraz!

Ez amiről erdetileg szó van, az úgynevezett igényfelmérő, melyet egyrészt az állami felügyeletet gyakorló MNB követel meg a biztosításközvetítőktöl, másrészt a biztosítási törvény is előírja ennek kötelező használatát.

Egyébként,kizárólag az ügyfél érdekében követelik meg, hogy a tényleges igényeknek megfelelő megoldást találjanak számára.

Viszont, az már több mint furcsa, sőt szerintem törvénytelen, és valőban visszaélésre adhat lehetőséget, hogy ennek során elkérik a személyi igazolványod, a lakcímkártyád és adókártyád számát is, ezt csak a biztosítási szerződés megkötésekor szükséges megadni, egy sima igényfelmérésnél semmi alapja nincsen.

Azt javaslom járj utána az MPK központi számán, hogy pontosan miért is volt szükség a személyi igazolványaid adataira egy szimpla igényfelmérő kitöltésekor.

Üdv:
wwww.tudatosbiztositas.hu

Sherlock # 2015.09.23. 10:04

És a többi lapon? (ez nem a teljes szöveg)

Banderraz # 2015.09.23. 09:04

Üdv mindenkinek!

Az említett cég egyik üzletkötőjével (egy ismerősöm) találkoztam, aki bemutatta a céget, és hogy milyen szolgáltatást nyújtanak. Ezek után kitöltött egy adatlapot, amihez elkérte a személyi igazolványomat, a lakcímkártyámat, és az adókártyámat, én pedig (igen meggondolatlanul)alá is írtam azt.
Az adatlapon az alábbi szöveg állt:

"Ügyfél megbízása

Megbízásom, a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. tv. (Bit.) 45. paragrafus a.) pontja alapján a biztosításközvetítő alkuszi feladatokra is szól. Tudomásomra hozták, hogy a nyilatkozatom alapján, a Bit. 46. paragrafus (1) bekezdése értelmében, az MPK Zrt, mint alkusz cég, mindig az ügyfele érdekeinek figyelembevételével jár el.

MPK cégcsoport nyilatkozatai

Az MPK cégcsoport részéről, a részletes személyes és igényfelmérő adatok felvételére, a 2007. évi CXXXVI. törvény (Pénzmos. tv.) rendelkezéseinek figyelembevételével került sor. Az MPK cégcsoport a tudomására jutott adatokra vonatkozó hatályos jogszabályokat alkalmazza, azok rendelkezéseit betartja. Ügyfeleinknek az MPK cégcsoport szolgáltatásaiért nincs fizetési kötelezettségük, mert a közvetítői jutalékunk a pénzintézetek szolgáltatási díjából származik.

A pénzügyi elemzésben felvett adatok és körülmények, a velem folytatott személyes beszélgetés alapján kerültek rögzítésre."

Az lenne a kérdésem, hogy vissza tudnak-e élni az adataimmal, köthetnek-e - a megkérdezésem nélkül - bármilyen szerződést, vagy lehet ennek számomra bármilyen hátrányos következménye?
Ha igen, mit lehet tenni?

Előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.04. 08:07

Velük nem köthettél biztosítást, ők nem lévén biztosító. Az ő közvetítésükkel köthettél.

Juice # 2007.10.04. 07:37

Én velük kötöttem már pár biztosítást, és nem emlékszem ilyen papírra

ObudaFan # 2007.10.02. 18:48

Ebből semmi.

Marci7373 # 2007.10.01. 21:57

Hahó!

Tudna valaki segíteni ebben?

Marci7373 # 2007.09.28. 19:57

Sziasztok!

Egy ismerősöm a fennt említett cégnél dolgozik, mint üzletkötő. Kijött hozzám és én természetesen végighallgattam és tetszett is néhány ajánlata. Azt mondta, hogy rajtuk keresztül a szerződéskötések nem kerülnek többe, mint ha bemennék az illető pénzügyi szervezethez. Természetesen én azt szeretném, ha ő is jól járna. DE!!! mindehhez alá kellett volna írnom egy nyilatkozatot, amiben ez áll:

Adatvédelmi nyilatkozat, megbizás:

• a részletes személyes adatokfelvételére a 2003. évi XV. törvény (pénzmos. tv.) rendelkezései szerint került sor.
  • A tudomásunkra jutott adatokkal kapcsolatban a személyes adatokra vonatkozó hatályos jogszabályokat alkalmazzuk, azok rendelkezéseit betartjuk.
  • az 1992. évi LXIII. törvény (Avtv.) 3. paragrafus (1) bekezdés értelmében a személyes adatok a lapra történö feljegyzéséhez az érintettek hozzájárultak.
  • Megbízom az "MPK" Magyar Pénzügyi Közvetitö Zrt-t, hogy az általam meghatározott célok elérése érdekében - ingyenesen - optimális megoldást dolgozzon ki. A megbízás kiterjed a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. tv. (Bit.) 45. paragrafus a) pontja és 46. paragrafus (1) bek. alapján az "MPK" Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt. mint független biztosításközvetítő alkusz cég részére a biztosítási szerződéseimmel összefüggésben is. A szervízszolgáltatásra igényt tartok. Hasonló megbízást másnak nem adok.

Ha ezt aláírom, számomra lehet ennek valami hátrányos következménye?