Üdvözletem!
Bízom benne valaki tud ebben a kérdésben segíteni.
2003 ban született gyermekem németországban akkor már 5 év házas voltam egy német állampolgárral és kint éltünk.
2014 ben haza költöztem a fiammal és azonnal elis kezdtem dolgozni,de a férjem vette igénybe a családi potlékot amit minden hónapban elutalt nekem.2016 ban egy új kapcsolatból született gyermekem ,(akkor még nem mondták ki a hivatalos válást) majd megigényeltem a kislányom után a családi potlekot és a fiam után a férjem.A kislany után megkaptam a MÁK nemzetközileg felvette a kapcsolatot a német állammmal és úgy határoztak a férjem kaphatja tovább a családi pótlékot ,de csökkentett összeget.Nekem annyit küldtek ki ,hogy nem kapok a férjemnek pedig mint utolag kiderült azt írták azért csökkentett ,mert a többit én kapom MO-on.Ez az egész akkor derült ki amikor bementem a MÁK irodájaba,hogy kérek egy igazolást,hogy nem kapok családi pőtlékot a fiam után.Erre közölték,hogy nem adnak ki semmi igazolást ,de mível az apuka veszi igénybe a csaladi pótlékot a fiam után így nekem nem jár a Gyes és a családi pőtlék a kislányomra aki egy új kapcsolatból született és leis állították a folyosítást.
Hogy van ez?
Hiszen két különböző gyerekről beszélünk....a fiam német állampolgár és Mon él velem a kislányom után GYES 3 éves korig jár....és a családit a kislányra igényeltem csak és az járna is rá.
Mit tehetek?
Köszönöm!
Kinek jár a GYES és a családi pótlék
patrikusz
2019.09.26. 20:30

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok