Külföldi termék magyarországi árusítása


Maria1111 # 2014.11.12. 08:57

Tisztelt Fórumozók. Kínából behozott lézerterápiás terméket szeretnék engedélyeztetni illetve bevizsgálni az itthoni forgalmazáshoz. A kérdésem, hogy milyen szerv végzi ezt és hol tudok esetleg érdeklődni ennek menetéről. Több ilyen lézerterápiás készülék van forgalomban és ezek közérzetjavító termékként vannak regisztrálva... Előre is köszönöm a válaszokat...

Davajava # 2014.10.19. 09:24

Üdvözletem!

Az eredetileg USA-ban forgalomba helyezett, refurbished (gyárilag újracsomagolt) szórakoztató elektronikai cikk magyarországi forgalomba helyezéséhez milyen engedélyekre vagy más egyébre van szükségem? A lentiekben olvastam, hogy magyar nyelvű leírás és magyar felirat kell a készülék csomagolására... ezen felül van szükség valami tanúsítványra? A segítséget előre is köszönöm!

JayJay # 2014.06.22. 19:41

Köszönöm

luck-666 # 2014.06.22. 18:46

erre is figyelj:
Étrend-kiegészítők Az étrend-kiegészítők nyilvántartásba vétele az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) hatáskörébe tartozik. A forgalmazás bejelentéshez kötött ugyan, de az eljárás nem követeli meg szakmai dokumentáció, vizsgálati eredmények benyújtását, a deklarált hatás bizonyítását. Az étrend-kiegészítők ellenőrzését az ÁNTSZ és az OÉTI végzik, de hatáskörrel rendelkezik a Fogyasztóvédelmi hatóság, valamint a Gazdasági Versenyhivatal is.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/…keszitmenyek

JayJay # 2014.06.22. 14:54

Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék bele vágni egy vállalkozásba. Amerikából szeretnék behozatni táplálék kiegészítőt ,itt a környező országokban ez a fajta nem található, legközelebb Törökország ban található.
A magyar cimkezest hol és hogy tudom megcsinaltatni?
Kihez tudnék fordulni aki ilyen témákban otthon van? (Könyvelő,,, )
Nagyon várom a választ és köszönöm előre is a segítséget!!

Dr.Attika # 2009.08.25. 18:54

Kedves Hortenzia!
Igen azt jelenti, hogy magyar nyelvű cimkével kell ellátnia a terméket. Annyit tisztelettel javaslok, hogy ha ilyen termék forgalmazásába kezd, akkor ne a netes fórumokra bízza, hanem szakértőt alkalmazzon.

Hortenzia # 2009.08.25. 18:48

Először is köszönöm a gyors választ.
Ez akkor azt jelenti, hogy magyar nyelvű címkével és használati utasítással kell ellátnom a terméket?
Minden információ nagy segítség számomra, még tapasztalatlan vagyok a témában.
Köszönöm

Dr.Attika # 2009.08.25. 18:02

Üdvözletem.
Nem kell külön engedély. Ha egy termék forgalomba hozatalát valamelyik EU tagállam engedélyezte, akkor az a többi tagállamba is hatályos. Viszont figyeljen a cimkére, mert azzal nagyot bukhat.

Hortenzia # 2009.08.25. 17:48

Üdvözletem:

Kérdésem a következő lenne:
egy Amerikában szabadalmaztatott termék gyártójával felvettem a kapcsolatot, a célból, hogy szeretnék magyarországi forgalmazójuk lenni.
A gyártó örömmel fogadta érdeklődésemet, s közölte, hogy 60 országban, köztük 2 Eu-s országban is kapott rá forgalomba hozatali engedélyt, s megküldte ezen engedélyek számait.
Kérdésem a következő:
ahhoz, hogy én magyarországon forgalmazzam, elegendő-e az Eu-s engedély, melyet 2 tagállam is megkapott, vagy Magyarországon is kell egyéb engedélyeket beszereznem, azon kívül, hogy vállalkozásom tevékenységi körét kibővítem /műszaki kereskedelem/. Ha szükséges egyéb engedély, hol és hogyan tudom ezeket beszerezni.
Előre is köszönöm!