Házasság egyiptomival

vandula # 2012.01.06. 20:51

Kedves Mindenki!

Én indítottam a topicot és úgy érzem, hogy felelőséggel tartozom és be kell számolnom a fejleményekről. A kapcsolatunk 2 és fél évig tart(ott). Most ősszel sikerült kimennem 2 hétre hozzá. Természetesen minden az én költségem volt, mert szegény fiúnak milyen sanyarú a sorsa (gondoltam én kis naivan). Csodálatos 2 hetet töltöttem vele, aztán utolsó nap tönkre tett mindent. Már az gyanús volt, hogy utolsó előtti délután már összecsomagolt, nem értettem miért, de furcsa volt. Aztán egy veszekedést produkált és elment kiszellőztetni a fejét. Csak az volt furcsa, hogy a lakáskulcsot vinni akarta magával. Aztán egy 10 perc múlva smst kaptam a bankomtól: fedezetlen kártya (valaki, aki tudta a pin kódom pénzt akart felvenni) aztán egy újabb sms, amikor kevesebb összeget próbált meg levenni, majd egy újabb egy másik automatából történő próbálkozás. Ellopta a bankkártyám és megpróbálta leszedni róla az összes pénzt. A fejleményeket nem kommentálnám és a továbbiakba nem mennék bele... Tudom hülye voltam és felelőtlen, de a mai napig szeretem. Sajnálom, de ezen nem tudok változtatni. Azonban szeretnék tanácsot kérni. Mindezek ellenére kinthagytam neki a meghívólevet, ami augusztusba fog lejárni. Mit tehetnék, hogy ne kapjon vízumot? A bevándorlásiba nem szeretnék levelet írni, mert biztos vagyok benne, hogy még lesz kapcsolatom velük...

Dr.Attika # 2012.01.06. 21:12

Kedves Vandula!
Jó hogy megosztja tapasztalatát az arab férfiakkal kötött házastársi kapcsolat vonatkozásában. Nekem voltak ( 1978-1982 ) arab évfolyamtársaim. Velük sokat beszélgettem arról, hogy mit gondolnak a nőkről. Kendőzetlenül elmonták, hogy a nő meghódítása érdekében előzékenyek, figyelmesek, szexuálisan mindent elkövetnek, hogy a nő jól érezze magát. Amikor viszont meghódították és feleségül veszik, onnantól a helyzete másodlagos, betagozódnak az otthoni családi viszonyokban és azt kell csinálniuk amit ők vagy az édesanyjuk mond. Sajnálattal tapasztalom, hogy sok fiatal nő még mindíg bedől ennek az arabkultusznak.
Tudomásul kell venni, hogy más kultúra, és ez a más kultúra a nőket nem becsüli.

vandula # 2012.01.06. 21:28

Ezen kapcsolatom során, nagyon sok hasonló vegyes párral kerültem kapcsolatba. Voltak jó és rossz példák is. Más arab férfiakkal is beszélgettem és a legtöbbjük felfogásuk szerint az európai nő mind egy könnyű nő. Sajnos ebben van egy kis igazság, a kendőzetlen meztelenség itthon sajnos általános, a mai lányok feneke vagy melle biztosan kint van az öltözékükből. És sajnos itthon az igazi emberi értékeket képviselő nők háttérbe szorulnak. Volt olyan egyiptomi barátom, aki azt mondta, hogy tudja, hogy az európai molett nők önbizalomhiányban szenvednek és egy kis kedvességgel minden kihúzható belőlük. Megértettem őt is és ezeket a molett hölgyeket is. Neki megélhetés, a duci nőknek meg remény, akiknek egy kis kedvesség bármit megér. És valóban az arab férfiak igazi udvarlók, igazi hódítók de a világ legjobb színészei. A nőt képesek a tenyerükön hordozni és tisztelni. De ha jön a következő nyaraló turnus már a kedveseiket el is felejtették. A párom interneten bemutatott a szüleinek is (ami náluk szerintem már igen komoly dolog), gyakran beszéltem velük telefonon is, de ezek szerint ez is a játék része volt. mindezek ellenére biztos vagyok benne, hogy arab férjem lesz, mert egyszerűen elvarázsolnak, de kérek mindenkit nagyon legyen óvatos. Emlékszem nekem első este meg kellett csípnem magam, hogy nem álmodom? Tényleg itt van velem álmaim pasija?? De a 2 és fél év alatt mind végig józan tudtam maradni. Kérlek legyetek nagyon óvatosak és mindig nézettek utánuk!!

Gabicsek # 2012.01.06. 21:43

Ha mindenképp azt mondod, arab férjed lesz mindenképp, nem árt pár ezzel kapcsolatos könyvet elolvasdnod a nők és gyerekek helyeztéről az ő kultúrájukban. Ha ennek ellenére vállalod majd, akkor csak magadat okolhatod. Örülj, ha haza tudtál jönni!

Dr.Attika # 2012.01.06. 21:49

Nemrégen találkoztam egy általános iskolai évfolyamtársammal. 1980-ban ment férjhez egy Hasszán nevű líbiai férfihoz. Beszélgetésünkkor elmondta, hogy ő a "főfeleség", de van még mellette 3 feleség. A legfiatalabb 18 éves.
Hölgyeim! Gondoljanak bele, hogy Önök mellett egy háztartásban még 3 feleség is él.
Ilyenek az arab férfiak. ( Kultúráik ezt megengedi.)
Ha ilyen házasságban akarnak élni, akkor tegyék.

vandula # 2012.01.06. 21:51

Nem vitatkozom, valóban csak magamat okolhatom. De nem általánosíthatok. Nem a nemzetiségtől függ ki milyen valójában, nem egy ellenpélda van rá hazánkban sem. Sajnos az arab jó példákról nem születnek könyvek, nem készülnek filmek, de léteznek. Csak a rosszat írják meg, pedig nem csak ez létezik. Mindenki a saját életéért felel, én vállalom, csak tudom, hogy nem mindenki ilyen józan gondolkodású. Vagy nem mindenkinek van ilyen védőangyala. :)

vandula # 2012.01.06. 21:56

A mai arab férfiak nem igazán igénylik az x feleséget. Persze annak is meg vannak a feltételei és a szabályai. Mindenki maga tudja, hogy bevállalja. De láttam olyan családot is, ahol mind a 3 feleség ugyanolyan boldog volt. Ha itthon az emberek csak negyed annyira szeretnék egymást, mint ahogy ők, akkor sokkal előrébb lennénk. Más világ az biztos... aki nem ismeri az nem ítélkezhet, aki benne él csak az mondhat valós véleményt erről a világról.

Lotta # 2012.01.11. 11:15

Kedves Fórumozók!

Először is szeretném megköszönni az előző kérdésre adott válaszokat. Azonban most újabb kérdések merültek fel, mivel változtatásra került sor az esküvő helyszínével kapcsolatban. Vőlegényemmel úgy döntöttünk, hogy Egyiptomban kötnénk házasságot, tekintettel arra, hogy az én családom, barátaim könnyen felvehetik a vízumot a repülőtéren, míg az ő családja számára ez sokkal körülményesebb. Személyesen beszéltünk a kairói magyar konzullal, aki elmondta, milyen papírok szükségesek a kinti házasságkötéshez (születési anyakönyvi kivonat, családi állapot igazolását szolgáló okirat, valamint házassági tanúsítvány). Kérdésem a következő: ugyebár a házassági tanúsítványt az anyakönyvvezetőnél kell kérelmezni. A konzul úr elmondta, hogy ezt számomra Magyarországon állítják ki. Viszont rákerestem az interneten, mit lehet tudni erről a papírról és némely dolog sajnos nem egészen világos számomra. Tehát, amennyiben külföldön, jelen esetben Egyiptomban, óhajtok házasságot kötni, egyiptomi állampolgárral, aki jelenleg éppen Egyiptomban is tartózkodik, elegendő-e, ha én egyedül, személyesen kérelmezem a házassági tanúsítványt, vagy az ő részéről is kell valamilyen dokumentumokat csatolnom? Előre is köszönöm a segítséget!

Dr.Attika # 2012.01.11. 19:30
Gabicsek # 2012.01.14. 12:50

aki benne él csak az mondhat valós véleményt erről a világról.

vandula! Ezért javasoltam, olvass el pár könyvet (vannak ilyenek), akik tapasztalatból írtak. Igen, a még három feleség egy dolog. És mi van, ha gyereked van? Olvass kicsit utána, hogy az anyának milyen jogai vannak a gyerekeivel kapcsolatban, ha fiú, ha lány.

Nem a nemzetiségtől függ ki milyen valójában,

Hát, ha hiszed, ha nem, ettől is függ. Attól, hogy ki, milyen szellemben nevelkedett, mit neveltek bele születésétől fogva. És ez bizony függ a nemzetiségtől, nem mindegy, hogy Magyarországon, vagy Szaúd-Arábiában nősz fel. Teljesen más a muzulmánok életfelfogása, mint az európaiaké.
De ha te azt szeretnéd, amit ott a nők megélnek, a te választásod, csak számomra érthetetlen.

Károsult_Laci # 2012.01.14. 14:10

( Kultúráik ezt megengedi.)” Nem túlzás azt kulturának nevezni?És ha téged meg elcserél egy kecskéért?Akkor mi lesz?A sok feleséggel mi lesz?Gruppen van minden este?Vagy ez mitől függ?Be vagytok osztva naponként?

Gabicsek # 2012.01.14. 19:23

A mai arab férfiak nem igazán igénylik az x feleséget.

Ez csak addig igaz, amíg haza nem mennek. Majd 5 év múlva már igényelni fogja a friss pipihusit.

Be vagytok osztva naponként?

Ahogy én tudom, ez így van:)

sovanylara3@gmail.com # 2012.01.22. 23:48

Kedves fórumozók!

Nagyon egyetértek azzal,hogy arról mondj véleményt amit átéltél!Amit még nem arról kérdezz vagy olvass utána...
Hárem...Ahogy látom nagy dilemma!Ezt mindenki úgy képzeli el,hogy 3 vagy akár 4 feleség él egy háztartásba.Hát nem!
Lassan 3. éve van egyiptomi férjem de soha meg sem fordult a fejébe a második feleség akárcsak gondolata sem.
Miért???hmmmm...
Mert valószínűleg meg kapja tőlem azt amire egy férjnek szüksége van!
Hozzá teszem nem nehéz megfelelni neki
Sőt...(Könnyebb mint az első férjemnek aki megjegyezném magyar volt)
De ha mégis bármelyik muszlim,(mert ugye nem csak araboknak lehet több felesége hanem akár a törököknek is)férfinak esetleg van egy 2. esetleg 3. felesége az már nagy felháborodást kelt.
De ha bele gondolunk egy átlag ember (itt szándékosan nem írtam férfit,mert sok esetben lehet szó nőről is) szeretőt tart,akár többet is egyszerre és akár huzamosabb ideig is.Az teljesen normális és elfogadott dolog!Mert ezzel ugye ÁTVERI a feleséget vagy esetleg az élettársat!
Míg egy muszlim férfinak CSAK és kizárólag akkor lehet több felesége ha azt el is tudja tartani.Kellő vagyonnal kell rendelkeznie ahhoz,hogy egyik feleség se szenvedjen hiányt semmiben!
Persze vannak kivételek pontosan olyan emberek ők is mint mindenki más!A kultúrájukról csak annyit,hogy ők isten félő emberek.
Én nagyon sok jó dolgot tanultam tőle. Pl.apró dolgoknak is örüljek és köszönjem meg a Jóistennek azt is és ne úgy álljak a dolgokhoz, "csak ennyi vagy csak ez van..."
Remélem nem bántok meg senkit a véleményemmel.

Dr.Attika # 2012.02.05. 16:07

Érdemes a kairoi nagykövetünk nyilatkozatát is meghallgatni. Oktatják az egyiptomi fiatalembereket arra, hogyan csábítsanak el európai hölgyeket a vízum megszerzése érdekében.
Hölgyeim! Ébresztő!

annamari8 # 2012.02.06. 21:15
jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.06. 22:52

Én nem abban látok rosszat,ha egy magyar egy egyiptomival,törökkel...stb köt házasságot,hanem azt ha egy keresztény egy muszlimmal köt házasságot!Minden keresztényt óva intek attól,hogy egy muszlimmal kössön házasságot!

Így van, itt az igazság. Nem a nemzetiség a döntő, az kevésbé fontos. Inkább a kultúra, a vallás. Viszont szerintem pont fordítva értelmezendő: a muszlimokat kell óva inteni a hitetlenektől vagy bálványimádóktól. Egy "keresztény" csak jól jár, ha egy muszlimhoz megy házastársul, mert azzal ő maga is muszlimmá kell váljon, ami a szellemi fejlődéséhez nagyban hozzásegíti. Azzal csak nyerhet. Visszafele már csak az ellenkezője igaz: ezért is óvják a muszlimokat, hogy az európaiakkal közösködjenek (mert Európában tudvalevőleg kicsiny a muszlimok aránya).

Dr.Attika # 2012.02.08. 14:18

Szerintem zárjuk be ezt a topicot.

Ezt a két levelet kaptam ma.

"És arról is beszél az ujj konzul, hogy akik hosszu évekig kint élnek azért mert a férjük nem kap vizumot M.O.ra.Feladják a hazájukat a férjükért gyerekeikért.GAvalovics Ákos urról meg volt a vélemény amig háll istennek eltünt.Hazug,kétszinü, ember volt családokat tett tönkre.Pofára adta a vizumokat olyan hire volt a kint élő Magyarok között nagyon mélyen nyulsz a zsebbe van vizum,ha nem bazd meg magyar feleség maradj egypt ban kb 200 M lány ezért él kint.És már nem is akar hazamenni!! CSALÁD az első mindenek felett!!!Egy Egypt feleség!!Hülyeséget irni a legkönyebb kedves forumozo!!!!!!!!!!"

".Uram magának annyi gondolata sincs sem Egypt ról, sem az arab kulturáról, viselkedesről,üzleti fogások amit egy europai akkor sem tudna ha 10 diplomája lenne!Maga szerint ki nem....mit tesz vagy mond egy konzul!!Europa világhatalmait mar most az ARAB országok MUSLIMOK vezetik!!A király utcában amugy szomszédok vagyunk.Ügyvéd létére felszines, gyülölködő ettől jobban érzi magát!!Maga utálja az arabokat, mi meg utáljuk az europai nevelési elveket,oltozkodes,nok viselkedését,drog,alkohol,pedofilia,oregek kirablását,megolését stb!!A saját rszágában rendezkedjen ne egypt foglalkozzon!Egy egypt élő magyar feleség és keresztény!!!!"

Jogi tanácsot kértek hölgyek, szerintem kaptak is. Ha a tánácsadás gyűlöletet fakaszt, akkor felesleges tanácsot adni.

sziszi77 # 2012.03.02. 19:19

Üdv mindenkinek.

Kérdésem.Az egyik ismerősöm megismerkedett kb.egy hete egy Egyiptomi férfivel az interneten.Barátnőmtől elkérte a telefon számát,ő még korainak tartotta nem adta meg.De a férfi folyamatosan kéri beszéljenek telefonon.A másik dolog ez a férfi házasságról beszél a barátnőmnek ,hogy elveszi.Utána vissza jönnek Magyarországra.Menjen ki Egyiptomba.Meg meghívót kér,a házassághoz.A barátnőmnek nagyon bejön ez a férfi.Férfi szerelmes a barátnőmbe.Folyamatosan a szerelemről beszél neki,meg hogy nagyon szép a fényképen csodálatos.
Kérdéseim mit tegyen?
Megadja a telefonszámát neki?
Küldjön meghívott?Egyáltalán mi az?
Ha kimegy hozzá Egyiptomba és hozzá megy ,vissza is fognak jönni?
Lécíves segítsetek fontos!Köszönjük.

sziszi77 # 2012.03.02. 19:21

A z lemaradt a férfi elakar jönni a barátnőmhöz és együtt mennének ki Egyiptomba..Ezért is kell a meghívó?

marcika # 2012.03.02. 20:24
  1. ne
  2. ne

"Ha kimegy hozzá Egyiptomba és hozzá megy ,vissza is fognak jönni?”" Isten tudja.
"De a férfi folyamatosan kéri beszéljenek telefonon" ” skype?

Egy hét után szerelem, házasság. Ekkora naivitás már a kiskamaszokban sincs.

marcika # 2012.03.02. 20:24

olvass vissza a fórumban.

sziszi77 # 2012.03.02. 20:34

De szerelmesek lettek egymásba.

Gabicsek # 2012.03.02. 21:33

Akkor csinálja, ahogy akarja, legfeljebb később a fejét (az egyiptomi) falba veri.

Tüncsi88 # 2013.04.03. 16:47

Heló Mindenki!
Nekem Egyiptomi a férjem!Ő most Egyiptomba él én meg Magyarországon.Fél évet éltünk együtt és maga a tökéletesség volt a viszonyunk.Mindig is rá vágytam és őt akartam és megkaptam.Sajnos az országból 2évre ki lett utasítva ami 2nap múlva lejár.Így lassan intézzük neki a vízumot ahhoz hogy vissza jöhessen.Alig várjuk hogy találkozhassunk.A 2év alatt 4szer voltam kint Egyiptomba mindig a szülő falujába voltam és egyszer se loptak el egyszer se bántottak egyszer se mondtak egy rossz szót se nekem pedig úgy most volt és van a forradalom náluk.Ez idő alatt megvolt az esküvőnk is kint Egyiptomba!Bele szerettem a kinti világba és kint akarunk letelepedni!Megismerkedtem a családjával és nem gondoltam volna hogy így tudnak szeretni(pedig erős vallásúak)és elfogadnak olyannak amilyen vagyok és ez a legfontosabb!ha esetleg bárkinek segítség kell írjon nyugodtan és megpróbálok segíteni!üdv mindenkinek egy boldog feleség aki vegyes házasságban él és arab férje van muszlim vallással.

Betty87 # 2013.04.17. 14:07

Kedves Tüncs88. Alf Mabrouk!
Nekem is Egyiptomi a ferjem,bar mi meg csak 3 hete vagyunk hazasok. 3 eve ismerjuk egymast,1 eve elek itt vele Cairo-ban. Soha nem kene neki meg X feleseg...egyebkent nehany ember olvasson mar egy kicsit utana a dolgoknak,mielott irogat. Nagyon boldogok vagyunk!
Ha barkinek segítseg kell,kerdeese van irjon nyugodtan.:)