Védjegy - és nemzetközi domain kérdések


ObudaFan # 2014.08.26. 12:47

A védjegy territoriális hatálya miatt azokban az országokban lesz védettség, ahol védjegyként bejelentitek. Ezekben az országokban a használat és az oda való behozatal ellen is fel tudsz lépni, más országokban nem. Olcsó az nem lesz, de érdemes egyenként végignézni, hogy melyik országban érdemes közvetlenül indítani a kérelmet, vagy hova érdemes a védjegy nemzetközi kiterjesztése útján a Madridi Megállapodás vagy a Jegyzőkönyv alapján.
Védjegybejlentő lehet természetes személy is. Más kérdés, hogy valamilyen vállalkozás csak szükséges, ha ebből profitot szeretnél.

tomspr # 2014.08.17. 17:12

Tisztelt Fórumozók!

Van egy vállalkozásom Magyarországon (nevezzük Cégem Bt-nek), ehhez tartozik egy céges weboldal (cégem.hu), illetve van egy .COM tld-s angol nyelvű weboldalunk is (cégem.com), ez utóbbi magazin jellegű információs portál.

A kérdéseim a következők lennének:

  1. Hogyan tudnánk megvédeni védjeggyel a .COM végződésű domainünket viszonylag költségkímélően, ha van ilyen mód? (Gondolom a Magyarországon bejelentett védjegy nem védi.)
  2. Ha Magyarországon kívül az USA-ban, Nagy-Britanniában és Németországban is bejelentjük védjegyként a nevet, akkor az mennyire képes megvédeni a .COM domaint?
  3. Használható-e a védjegy úgy, hogy a weboldalt (magazin jellegű oldal) magánszemély üzemelteti? (pl. 38. Osztály - Távközlés)