ezso = Brutus
Kaptál javaslatot, vagy élsz vele vagy sem, a te döntésed.
telefonszámla behajtás
Elévülési kifogás jogossága és helytállása?!
Azért írok, mert ahány féle képpen leírták, annyi féle képpen értelmezik a szabályt, nem tudom, hogy az én esetemre most a távközlési, vagy a ptk vonatkozik.
A történet rövid ismertetése:
Vettem kedvezményes telefont a "magenta színű" telefontársaságnál.Közel 2évig 30-50ezer forintos számlákat fizettem.Az autópálya használat külön csekken jött.Én a csekkekkel legtöbbször nem foglalkoztam, inkább személyesen készpénzben fizettem ki a számlát.Jött egy sms a hűség idő lejárta elött 4hónappal, hogy tartozásom 48ezer valamennyi.Megnéztem a csekket az 44ezres számla volt.Nemtudtam mire vélni a külömbséget.Nem volt kedvem bemenni, inkább a postán befizettem.Következő hónapban egyoldalúsították a telefonom.Vizsgaidőszak, tanfolyam, plusz új helyen dolgoztam nem volt időm akkor szaladni ezután.A rákövetkező hónapban totál kikapcsolaták a telefont.(közben én minden csekket befizettem ami jött) Bementem és a következőt közölték a felháborodottságomra: az a 4E ft külömbség 2 autóálya Ematrica.Valószínűleg elkallódott, vagy nemtudom mi lett a csekkel.Megnyugodva közöltem, h szeretném befizetni ezt a kis összeget és felejtsük el az egész félreértést.Nos ők a 2éves sok sok lóvépengetésemet azzal hálálták meg, hogy kapva kaptak ezen a kis bakin és jól lehúznak!Ugyanis ez még a 2év hűség lejárta elött történt (a párbeszéd már csak 2 héttel elötte) ezért 90.000Ft kötbér, 60.000Ft készülékedvezmény, 4000Ft tőketartozás, és ilyen+olyan+amolyan költségek 194.000Ft a kíegyenlítendő tartozásom.
Undorító nem?
No de a kérdés:
Olvasok itt 1év távközlési, 5 év ppolgári elévülést.Az eset 2009 májusban történt, augusztusban a követelést kezelő cég megkeresett, készséggel álltam rendelkezésükre.Közöltem (írásban), hogy részletben tudom kifizetni, első 3-4 hónapban csak jelképes ötezer forintonként (indoklást is leírtam), utánna 30-40E ft-al is akár.A 3ik 5000Ftos csekk után egy nő arrogánsan telefonon közölte, h ne képzeljem h így fogok törleszteni stb stb.Onnantól én az ügytől elzárkóztam, nem fizettem semmit.Majd idén februárban vagy márciusban megkerestem Email-en kerezstül a követelés kezelőt, hogy akkor megnyugodtak e, és tudunk e értelmesen beszélgetni ami mindkettőnk érdeke.A válaszban az állt, hogy a ...követelés kezelő zrt vissza adta az ügyemet a ...távközlési zrt-nek.A továbbiakban náluk érdeklődjek.
Tehát akkor most 1év távközlési elévülés van?Vagy 5év mert történt részletfizetés és az már ptk.?Vagy ilyenkor már nincs is?Vagy ilyenkor mennyi az annyi?
Nem vagyok "lógós" de ha van mód akkor kihasználom a lehetőséget.Illetve ha be is fizetem a tartozást, akkor majd én diktálhassak, nem pedig ők fogják nekem ötszörösre feltornázni a kamatok miatt az összeget.(ismerősöm járt igy másik telefonnál, más volt a problémájuk, de a végén ők diktáltak és 300.000Ft himihumi kamatok és ügyviteli díjakkal tarkított összeg helyett a 140.000Ft tőketartozást kellett csak megfizetniük.)
Tisztelettel, és köszönettel várom a válaszokat!
„Te is fiam ezso? Vagy mi.”
Kovacsz!
Ez számomra nem teljesen értelmezhető. (biztos én vagyok a hülye)
Ha megkérhetlek, fuss neki mégegyszer.
Üdv
Kovacsz!
Minden kérdésre kérdéssel válaszolsz? Nem kaptam választ a feltett kérdésemre! A fórum témája "segítségkérés" TE minek vagy itt? Mert, hogy segítettél volna bárkinek is bármiben nem láttam még csak a szemrehányásokat.. Nem kell behajtósdit játszani, arra megvannak a túliskolázott szakemberek.
Te is fiam ezso? Vagy mi.
„Ezso! Ügyvéddel még nem sikerült beszélnem..amint megtudok valamit értesítelek.”
Köszönöm!
Kovácsz!
Van egy hívásfelépülési idő, ami eleve több mint két másodperc + a bemondás, hogy "ön nem került most játékba".
Ilyen hívássűrűség technikailag lehetetlen.
Nálam átlagosan 3,66db hívás volt percenként, ami technikailag (talán) lehetséges, de elég nehezen elképzelhető, főleg 1óra 18percen keresztül, folyamatosan.
„ A Lehetőségeimmel tisztában vagyok.”
Akkor minek vagy itt?
És honnan tudják, hogy ki a munkáltatóm,ha nem vagyok nyílvántartva??:P A Lehetőségeimmel tisztában vagyok. Egy kérdés: Fel vagy készülve egy esetleges több százezres telefonszámla kiadásra?
„fizetésemet kézbe kérem”
A 33%- levonása után maradót majd meg is kapod a munkáltatódtól.
Köszönd meg, hogy tájékoztatlak a lehetőségeidről, de ha nem élsz vele magadra vess....
OFF
Megnyugodhatsz, hogy nem fogok fizetni:D:D Nevemen nincs értéktárgy, fizetésemet kézbe kérem, bankszámlát megszüntettem már, pontosan ilyen baromságok miatt:P:P Szakértői vélemény? (közvetlen a gyártól) Le fogják igazolni, hogy a késszülék nem képes a feladatot ilyen rövid időn belül végrehajtani. Innentől kezdve nem én használtam a szolgáltatást. Kovacsz kezdem úgy érezni, hogy te egy behajtói feladatot látsz el a fórumon! Köszi, de nem kell! Keress más fórumot ahol ezt beadhatod a naiv megriadt embereknek. Én nem az vagyok. Mondtam már, segítséget és tanácsot kérnek az emberek nem szemrehányást. Azt mindenki megkapja a követelőjétől! Mit nem tudsz ezen megérteni, hogy egyik napról a máikra 200.000 Ft a számla és nem fizetem be? Engem nem érdekel a technika, hogyan történt és ki volt! Álljanak el a követeléstől és mindenki menjen a saját dolgára... Ezso! Ügyvéddel még nem sikerült beszélnem..amint megtudok valamit értesítelek.
„Majd bíróságon eldöntik, addig meg szerzek szakértői véleményt ”
El ám. Azt, hogy fizetned kell.
Milyen szakértői véleményt is?
Jól teszed, hogy nem fizetsz. Nálunk csak annyiban volt más a helyzet, hogy régi sokak által ismert számról volt szó, amit ha a szolgáltató bont fel, akkor bukott a szám + feketelistára tesznek az összes szolgáltatónál + Intrum Justicia.
Utóbbi kettő nem nagyon érdekelt volna.
Nálunk a Vodafone is abszolút rugalmatlanságot mutatott ezért az összes számot elhoztuk tőlük.
Egyébként nem vagyok egy összeesküvés elmélethívő, de nem biztos, hogy a szolgáltató hibája ez.
Elég bonyolult a GSM hálózat működése ahhoz, hogy csak úgy rákapcsolódjanak.
Valami nagy b+ van itt, csak azt nem tudom, hogy ki a felelős érte. Erről a retkes kvízióról nem is hallottam előtte.
Esetleg az ügyvéded nem mondott valami okosságot? Ha nem publikus jöhet email-ben is.
„Nem nekem gurult el, nekem megvan!” :-)))
Nem nekem gurult el, nekem megvan! Nem fizetek. Nem is érdekel Nem értek egyet a követeléssel és kész. Majd bíróságon eldöntik, addig meg szerzek szakértői véleményt + egyéb okosságot. + Feljelentés. Mindenhol előterjesztem ezt a baromságot a 180.000-es számlámról. Álljunk már meg egy ásónyomra ez nem így működik nálam, hogy fizess p...szt!
Elgurult? Korábban te is kaptál választ ua. mint ezso Keressd!
Holnap 300.000 Ft a telefonszámlád és nem tudsz semmiről. FIZESS!!!! Kifezeted? Nem.
Jobb esetben ajánlott levélként megy a felszólítás, amit az üf. dob a kukába majd azt hiszi, hogy így mindent megoldott.
„Vagy 1 éven belül fizetési felszólítót küldött, és tudja bizonyítani a szolgáltató, hogy azt ön, vagy hozzátartozója átvette (pl. ha tértivevényes levélként adta fel a felszólítót és az átvételre is került)”
Ez biztos? Mióta is szokása ez a szolgáltatóknak?
Itt pedig már bővel történt „bíróság előtti igényérvényesítés, stb.”
Nagyon szépen köszönöm a segítségét!
Végrehajtási kifogás benyújtása költségmentes.
Azonban ez után a végrehajtó az iratokat a bírósághoz fogja felterjeszteni.
És annak az eljárásnak már a pernyertességre való tekintettel lesznek költségei.
Tehát ha Ön lesz a pernyertes, akkor nagy valószínűség szerint a perbeli ellenfelét fogják kötelezni a költségek viselésére.
Ellenkező esetben fordított a helyzet. :)
Ennek a dolognak van költsége? Ha igen ez kb. mit jelent forintálisan?
Ha az elévülés tényére hivatkozik, akkor a szolgáltatónak kell bizonyítania, hogy ez nem következett be, pl. mert 1 éven belül bíróság előtt érvényesítette a követelését.
Vagy 1 éven belül fizetési felszólítót küldött, és tudja bizonyítani a szolgáltató, hogy azt ön, vagy hozzátartozója átvette (pl. ha tértivevényes levélként adta fel a felszólítót és az átvételre is került)
Az elévülést azonban nem lehet hivatalból figyelembe venni, arra hivatkozni kell.
Mivel itt már végrehajtási szakban van az eljárás, ezért ezt - írásban az adott végrehajtó felé - végrehajtási kifogás formájában kell megtenni.
ld.: 1994. évi 53.tv. (Vht) 217. §
Az elévüléssel kapcsolatos fontos szabály, hogy annak számításánál nem csak az időmúlást kell figyelembe venni.
Lehet, hogy el sem évült a követelés, mert bizonyos esetekben az elévülés megszakad (Ptk. 327 §), így pl. írásbeli fizetési felszólítás küldésével, bíróság előtti igényérvényesítéssel stb.
Tehát amennyiben van egy 2007. 03. havi tartozás, és ezzel kapcsolatban a jogosult 2008. 01. hónapban írásban fizetési felszólítót küldött, akkor az elévülési határidő 2008.01. hónap meghatározott napjától újból elindul.
Köszönöm a válasz!
Még egy kérdés:
Ezek szerint érdemes lenne egy levelet írni az illetékes önálló végrehajtó bírónak,hogy elévült az ügy?
Köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02