na pont erröl beszélek. sok sok blabla lényeg nélkül. a problémámat a másik topikban viszonylag jol leirtam. én praktikus ötleteket és a gyakorlatban tapasztaltak alapján elvárhato megoldásokat, körülbelüli penzösszegeket kértem. természetesen én is ügyvédhez fogok fordulni de mivel nem ismerem az ügyvédeket ezért elötte nem árt tájékozodni az üggyel kapcsolatban. az ügyvédek sem egyformák sem szaktudás sem becsület terén hiszen ök is emberböl vannak. tanácsot igenis lehet adni szigoruan a tapasztalatok és a gyakorlat alapján. már ha akar valaki.
másik jogi forum? - kérdések válaszokkal!
Tudod, ha pontos választ szeretnél kapni valamire, akkor pontos, tényszerű, és a jogi helyzet megítélése szempontjából a fontos és lényeges tényeket kell közölnöd. Értve ezalatt a jogilag releváns tényeket. Az kevés az ügy megítéléshez, hogy 'ártatlanul ültem' - mert jóllehet, hogy nem ítéltek el, de nem mindegy, hogy mi szerepel a felmentő ítéletben: büncselekmény hiányában mentettek fel, vagy bizonyítottság hiányában. Nem mindegy, hogy milyen nyilatkozatokat tettél a nyomozati eljárásban, a bírósági eljárásban. Éltél -e azzal a törvényben nem szankcionált jogoddal, hogy nem tettél vallomást, vagy éppen nem mondtál igazat. Olyan sok összetevője van egy - egy ügynek, hogy csak néhány soros közlés után nem lehet felelősen jogi tanácsot adni. Sőt sehogy sem lehet. Amelyik jogeset egyszerű, arra persze, szinte azonnal megvannak a megfelelő válaszok, és utmutatások.
De azok az ügyek, melyekben úgymond: rendőrséggel bírósággal közjegyzővel, ügyvéddel szembeni eljárásról kérdeznek, annál sokkal összetettebbek, minthogy bármelyikünk azonnal közölhetné veled a bombabiztos megoldást, és küldené neked a keresetlevelet.
Az ügyfél alapos és mindenre kiterjedő kikérdezése nélkül, a rendelkezésre álló iratok tanulmányozása nélkül tanácsot sem igazán lehet adni csak annyit: fordulj ügyvédhez.
Viszont ha úgy fordulsz ügyvédhez, hogy eleve arra gondolsz, hogy az ügyvéded hol fog átverni,- nos akkor ez nem lesz egy eredményes kapcsolat. Kell, hogy az ügyfél bizzon az ügyvédjében. És viszont: kell, hogy az ügyvéd bízhasson az ügyfelében.
Azt, hogy hol találsz olyan ügyvédet, aki sikeresen képviseli az ügyedet, sajna neked kell megtudni.Nem hiszem, hogy tetszene, ha itt találnál egy cím és telefonszám listát arról, hogy feltétlen ezeknél az ügyvédeknél próbálkozz, hozzájuk fordulj.
Az ügyvéd díjazása pedig szabad megállapodás tárgya. Nincs rá lista, nincs rá szabály. Ha sikeres képviseletet akarsz, és sikeres ügyvédet választasz, akkor azt természetesen meg kell fizetni, mert az ügyvéd ideje sem végtelen, és adott idő alatt nyílván azokat az ügyeket vállalja el, amelyekben az ügyfél megfizeti az ő időráfordítását, munkáját.(hiszen válogathat a megbízások között). Ha kevésbé sikeres ügyvédet választasz, akkor viszont kockáztatod azt, hogy nincs megfelelő gyakorlata, nem képviselt még ilyenfajta ügyben ügyfelet, és rajtad tanul.(persze ez meg nem jelenti azt, hogy nem lesz lelkiismeretes, és sikeres az ügyedben)
Amikor én itt sikeres ügyvédről beszélek, akkor ez nem azonos az un. sztár ügyvédekkel akik főleg magukat sztárolják ( tisztelet a kevéske kivételnek),- a sikeresség a megnyert ügyekben testesül meg.
Sajnálom, ha ez is csak semmitmondó válasz lett szerinted, de ezt mindenképpen el kellett mondanom.
Mi a kérdésed?
attika
van másik jogi forum is? valami olyan kéne ahol válaszolnak is a szerencsétlen tudatlan kérdezö kérdésére. végignéztem az összes topikot és rájöttem hogy itt csak semleges témákat lehet feszegetni. ha az ember rendörséggel, birosággal, ügyvédekkel, közjegyzökkel szemben szeretne utmutatást kapni, vagy nincs válasz vagy olyan bárgyu leépitös választ kap amit nem tesz ki a kirakatba.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02