Szerintem ez egy olyan Általános Szerződési Feltétel, amely a Ptk. 209./B szakasza szerint tisztességtelen, és mint ilyen bíróság előtt megtámadható.
Nem tudom, hogy pontosan hogyan akarják életbe léptetni ezt a kikötést, ha úgy, hogy alá kell írnod, akkor ne írd alá. Ha ezek után kikapcsolják a kábeltv-det, akkor súlyos szerződésszegést követnek el. mivel nincs köztetetek olyan megállapodás, hogyha te nem fogadsz el egy módosítást, akkor kikapcsolhatják. Egyébként pedig a kábeltv nem tagadhatja meg a szolgáltatást.
Ha azt írják, hogy ha nem szólalsz föl ellen, akkor elfohgadottnak minősül (ráutaló magatartás - bár szerintem ez erősen kétséges) abban az esetben feltétlenül írja egy levelet nekik, hogy a módosítást nem fogadod el, mivel az a Ptk 209./B szerint tiszetsségtelennek minősül, és elvárod, hogy a köztetetk lévő szerződés alapján továbbra is teljesítsék szerződésé kötelezettségüket, vagy forduljanak bírósághoz annak érdekében, hogy az kimondja, megtagadhatják a szerződést.
Mindezek mellett én a levelt elküldeném a kábeltv levelével együtt a Fogyasztóvédelmi Felügyeletnek is, kérve, hogy viszgálják ki az ügyet.