JELENTSEM BE? - Mire készül a UPC

the big cat # 2003.04.13. 13:33

Szerintem ez egy olyan Általános Szerződési Feltétel, amely a Ptk. 209./B szakasza szerint tisztességtelen, és mint ilyen bíróság előtt megtámadható.

Nem tudom, hogy pontosan hogyan akarják életbe léptetni ezt a kikötést, ha úgy, hogy alá kell írnod, akkor ne írd alá. Ha ezek után kikapcsolják a kábeltv-det, akkor súlyos szerződésszegést követnek el. mivel nincs köztetetek olyan megállapodás, hogyha te nem fogadsz el egy módosítást, akkor kikapcsolhatják. Egyébként pedig a kábeltv nem tagadhatja meg a szolgáltatást.

Ha azt írják, hogy ha nem szólalsz föl ellen, akkor elfohgadottnak minősül (ráutaló magatartás - bár szerintem ez erősen kétséges) abban az esetben feltétlenül írja egy levelet nekik, hogy a módosítást nem fogadod el, mivel az a Ptk 209./B szerint tiszetsségtelennek minősül, és elvárod, hogy a köztetetk lévő szerződés alapján továbbra is teljesítsék szerződésé kötelezettségüket, vagy forduljanak bírósághoz annak érdekében, hogy az kimondja, megtagadhatják a szerződést.

Mindezek mellett én a levelt elküldeném a kábeltv levelével együtt a Fogyasztóvédelmi Felügyeletnek is, kérve, hogy viszgálják ki az ügyet.

mezgaaladar # 2003.04.10. 18:26

Kedves WMF,

Egyreszt egy szerzodes
ketoldalu dolog, masreszt
kivancsi lennek arra, hogy bizonyitja be, hogy lattal valamit, amit nem lett volna szabad :)

ajanlott irodalom:
http://gatling.ikk.sztaki.hu/…m/index.html
Az oldalrol ollozva:

'Megtagadhatja-e a szolgáltató a szerződéskötést, ha te nem fogadod el a blankettaszerződését

Ez attól függ. Esetünkben nem, mert a kábeltévé a Távközlési Törvény (1992. évi LXXXII tv. a továbbiakban Tt.) hatálya alá esik, és eszerint a szolgáltatót - néhány speciális esettől eltekintve - szerződéskötési kötelezettség terheli. (Tt. 8. § (2) bek.) '

Egyebkent azt javaslom, kerdezoskodj a fogyasztovedelemnel, megszuntetendo az UPC
tovabbi patkanykodasait.

ma

Kenderice # 2003.04.10. 13:52

Hogy megteheti-e vagy nem azt nem tudom, de szerintem arra nem kötelezhet senkit, hogy naponta végignyálazza a TV sávokat új, általa nem elofizetett csatornákat keresve. Ha mégis találna,(feltételezve, hogy minden bekötés szabályos) akkor sem lehetne kötelezni arra, hogy az ügyfélszolgálathoz rohanjon bejelentést tenni. Egy elofizetonek nem kell televíziós szakembernek lennie. Én magam is kábel TV elofizeto vagyok, de most nem tudnám megmondani, hogy milyen csatornák vannak a csomagban, amire elofizettem. Van néhány csatorna amit nézek, a többi nem is érdekel.

Üdv.

WMF # 2003.04.10. 12:35

A soproni UPC iroda olyan nyilatkozatot akar aláiratni előfizetőivel hogy amennyiben olyan programokat találsz a televíziodban, amire te nem fizettél elő ezt azonnal jelentsd be ellenkező esetben a büntetés 30000.-Ft.Ha nem írod alá eme nyilatkozatot úgy megszüntetik az előfizetésedet. Megtehetik ezt?

WMF