Üdvözletem mindenkinek és elöre is köszönöm a segitséget.
A helyzet a következö: Székesfehérváron lakom egy 4 emeletes régi téglaházban aminek nem valami vastagra sikeredtek a falai. Amit az elején tisztázni kellene hogy én lennék a csendháborito és nem a 'szenvedö'. Tavaly vettem a lakást, amit rögtön egy másfél honapos felujitás követett. Irtam egy levelet mindenkinek, hogy elöre is bocs, és nagyon sajnálom, de hát fel szeretném ujitani és hát az bizony zajjal fog járni (Tapasztalataim szerint nem sok ember veszödik ilyenekkel). Felujitás után beköltöztem és elindultak a gondok. Szeretem a zenét és elöfordul, hogy egy kicsit hangosabban hallgatom. Max hangerötöl azért elég messze van és kb. 2 kezemen össze tudom számolni ez 6 hónap alatt hányszor fordult elö. De az also szomszédomat még ez is zavarja, és folyton azzal a * felujitással zaklat hogy én hogy képzeltem hogy ekkora zajt csaptam 3 honapon keresztül (ami csak másfél volt). De ez az ügy szempontjábol végülis tökmindegy. Lényeg hogy elöfordult hogy délelött fél tizenegykor, vagy este hétkor rohangált föl, hogy kapcsoljam ki a zenét. Este 10 után egyszer sem fordult elö, hogy szolnia kellett volna. Olvastam más fórumon hogy a Ptk. 100-as paragrafusa vág ide, és birtokvédelmet lehet kérni, 2000 forint illeték bla bla bla...
Kérdéseim:
1: én kérhetek e valamely paragrafus alapján olyat, hogy hallgathassam azt a hülye zenét ekkor és ekkor este tíz elött és a szomszéd ne zaklathasson miatta (megjegyzem minimális toleranciával le lehet küzdeni az én tevékenységemet, mellettem egy idös pár lakik és még egy árva rossz szot nem mondtak rám, nem tudom ez a megkeseredett 25 éves csaj, a tisztelt alsószomszéd, minek rohangál hozzám akárhányszor bekapcsolok valamit)?
2: mult héten kihivta a rendörséget, akik azt mondták ez most egy figyelmeztetés de legközelebb 72 orára bevisznek a gyüjtöbe. Tehát a rendör megteheti e ezt, vagy csak rám akart ijeszteni hogy ezentul csönbden legyek és ne kelljen neki többet kijönni emiatt. Egyáltalán mit tehet a rendör? ( a háznak nincs házirendje, senki nem kért birtokvédelmet, egyáltalán senkit nem zavarok a csajon kívül)
3: ha eljut az ügy odáig, hogy birtokvédelmet kér a csaj, amit én megfellebbezek, akkor ugye két lehetöség van, neki adnak igazat vagy nekem...
Ha nekem akkor gyakorlatilag azt csinálok amit akarok este tizig és nem szolhat a nö egy szot sem?
Ha neki, akkor ha csak véletlenül csinálok valami zajt egyböl rám küldheti a rendörségtöl kezdve akárkit?
Nos diohéjban ennyi. Elöre is köszönöm a segitséget
Üdvözlettel
Goli
UI: amugy vágom a magyart csak nem akartam hogy az irás olvashatatlan legyen a hosszu ékezetek miatt
Goli