Csendháborító kér segítséget

the big cat # 2003.09.14. 06:17

Ki m ondta, hogy eltiltják a zenéléstől? Vagy hogy teljesen? De az biztos, hogy eltiltják a zajszint feletti zejokozástól. Halkan zenélhet, vagy szigetelhet és hangosan zanélhet. Mindenesetre a jogsértő szintű zajt meg kell szüntetnie.

Ugyanis itt nem két jogos érdek ütközéséről van szó, henem egy jogos érdekről meg egy jogsértő magatartásról. Ilyen esetben a jog nem lehet méltányos, vagy mérlegelő.

A bíróság nem tehet mást, minthogy a jog szrint ítél, és nem alkothat új jogot. Nem mondhatja azt, hogy na jó, ugyan a helyi rendelet szerint tilos az 55 dB-nél magasabb zajszint még napközben is, de ti mégis játszatok, úgysincs otthon senki.

Leiterjakab # 2003.09.13. 18:32

Itt nem csak birtokháborításról van szó, hanem szembenálló érdekekről is, melyeket nem csak úgy puff neki nyerjen a felperes alapon lehet eldönteni, hanem az érdekek kiegyenlítésével is. Nem hiszem, hogy nem ismerhető el, az, hogy ne lehetne zenélni, hogy ez ne lenne értékelhető. A városi életben szükségszerű az, hogy egy bérházban nincs tökéletes csend. Érdekes pl., hogy a többi lakót nem zavarja csak ezt az egyet. A teljes eltiltás helyett a bíróságnak inkább azt a megoldást kellene választania, hogy korlátozza a zenélést valamely napszakra pl. akkor amikor a fp. a munkahelyén van,ill. kötelezi a "zenészeket", hogy csökkentsék szigeteléssel, vagy más módon a "zaj" (zene) hangerejét.

Különben meg kevéssé valószínű hogy néhány tizenéves majd perre megy...

Leiterjakab

the big cat # 2003.09.13. 17:56

A birtokháborítást a jegyző bírálja el, és semi mást nem viszgál, csak hogy van-e birtokháborítás, azaz a megengedettnél nagyobb zaj, és ha igen, akkor igenis eltilt ettől. nem fog kötelezni se arra hogy bérelj máshol, se arra, hogy szigetelj, egyszerűen megtiltja a zajt okozó tevékenységet (legalábbis a megengedett zajszint feletti mértékben) és kész, és nem vizsgálja a zajt okozó helyzetét. Te persze betarthatod ezt úgy, hogy nem zenélsz, vagy úgy hogy szigetelsz, vagy halkabban zenélsz.

Ez ellen a zenekar perre mehet, és bizonyíthat. Akkor majd vizsgálgatni fognak mindent, de az tuti, hogyha a zajszint a megengettenél magasabb, azt a bíróság sem fogja semmiféle méltányos alapon alapon engedélyezni, mivel a bírtokháborítás ténye fennáll. Úgyhogy ők sem fogják engedélyezni a megenegettnél magasabb zajszintet.

Dani # 2003.09.13. 14:36

Helló.

Köszi szépen a válaszokat.Még nem tudjuk mi lesz, de valahogy megoldjuk.

Dani

Leiterjakab # 2003.09.13. 12:14

Nem feltétlenül fogja a bíróság eltiltani a "bandádat" az otthoni zenéléstől, arra való hivatkozással, hogy bérelhetnétek helyiséget is, pl. kötelezhet titeket arra, hogy milyen zajvédelmi-zajcsökkentő eszközöket alkalmazzatok, persze csak akkor, ha ez a megoldás olcsóbb. Figyelembe veheti azt is, hogy pl. aránytalan kiadással járna a helyiség bérelése.

A polgári bíróság nem csak a felperes érdekeit veszi figyelembe, egy szomszédjogi per, nem azt jelenti, hogy az egyik vagy másik félnek van 100%-ig igaza, a legtöbb ilyen per álatlában a szemben álló érdekek kölcsönös figyelembe vételén alapuló kompromisszummal zárul. Ez jelentheti pl. azt, hogy a bíróság nem tilt el a zenéléstől, hanem meghatározza a megengedhető decibelértéket, vagy azt, hogy a nap melyik időszakában lehet próbálni.
Nekem is volt ilyen bandám, úgyhogy azt tudom tanácsolni, hogy ha ez megoldható, akkor a garázsban próbáljatok, mi is ezt tettük.

Leiterjakab

the big cat # 2003.09.13. 08:28

A zajszinteket azt hiszem helyi rendeletek szabályozzák, az Önkormányzatnál érdeklődj. Ha eljárást indítanak ellened mérni fognak, de előre mondom ne nagyon reménykedj, a lakóövezeti zajszintkibocsátás úgy van általában meghatározva, hogy azt hangos beszéddel is túl lehet lépni, tehát a zenélés mindenképpen túllépi. Számít a napszak is.

Az, hogy csak egy lakót zavar, mindegy, akkro csak ez az egy lakó fog birtokvédelmet kérni.

És az sem indok, hogy nincs más hely ahol próbálhatnátok, béreljetek olyan helyet ahol nem zavartok senkit, egy lakóház, lássuk be alkalmatlan a zenekari próbára.

Dani # 2003.09.13. 07:17

Helló mindenki! Helyzet a következő:én is csendháborító lennék.Nyíregyházán lakom egy 6 lakásos társasházban és van egy zenekarom amivel a padláson próbálunk (máshol nem tudunk).Egy szomszédunkat ez nagyon zavarja, és nem csak ez hanem minden amit csinálunk és egyfolytában telefonál hogy hagyjuk abba.Érdekes módon egyedül őt zavarja és senki mást, még a közvetlen szomszédunkat se akivel egy falon vagyunk.Mi is felújítottuk a házunkat kb. 3 hónapon keresztül, ami sokkal nagyobb zajjal járt és egy szót se szólt.
Lenne 1 pár kérdésem:
1, Mennyi dB-től számít csendháborításnak nappal?És ezt kötelességük +mérni?
Mert szerintem ezt 1általán nem lépjük át.
2, Akkor is szórakozásnak számít ha pénzt kapunk érte?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Dani

Goli # 2003.09.11. 19:06

Üdvözletem mindenkinek. Eltelt a nyár és én teljesen el is felejtettem ezt a problémát, mert nyáron ritkábban vagyok fehérváron. Ha valakit érdekel: nem hallgatok zenét. Ami azt illeti rájöttem kevésbé vagyok ideges attól hogy nem hallgatok zenét, mint a parától hogy mikor jön a yard... Õszintén szólva az egész bagázs nem érdekel. Ugyan már nem Széchenyi tervnek hívják, de pályázni szerettünk volna egy támogatásra(amikor felmerült még annak hívták, ergo több mint 1 éve megy a huzavona). A dolog lényege: van 4 garázs közös tulajdonban, kellene egy új alapító okirat( ugye valamelyik okos elszórta), annak egy módosítása, amit 2/3-os arányban kell elfogadni. Ezután a garázsokat lehet értékesíteni, az abból befolyt öszzeget illetve a támogatást pedig egy teljes házfelujításra, illetve az összes nyílászáró cseréjére lehetett volna fordítani. (Csak a nyílászáró csere lakásonként kb 1-1,5 m Ft lenne önerőből). Ezek az állatok meg mindenféle hülyeségrőlé bezélnek össze-vissza, ugymint: az uj okirat életbe lépése után a közös képviselő a lakásmaffiával el tudja venni a lakását, vagy egyáltalán nem érti és órákig vitatkozik eg yparagrafuson ,amit nem ért, az egyik elkezdett az ügyvédünkkel vitatkozni egy k.gyűlésen, hogy azt nem is úgy kellett volna és el kéne vinni egy másik ügyvédhez is mert az jobban ért hozzá. Namármost aki annyira barom, hogy az ellen kötekszik , hogy a ház fel legyen ujítva(megjegyzem ráférne...) és hogy neki NEM KELL kifizetni 1 millát az ablakcserére, azt én arra nem méltatom, hogy válaszoljak neki, ha a köszönésen kívül akra valamit. Na ennyit a házról, ami így egy év távlatából visszanézve inkább hasonlít egy Hárshegyi kórteremre. Nos üdvözlet mindenkinek, köszönöm a hozzászólásokat és várok további gondolatokat a témáról, mert még mindig érdekel, annak ellenére hogy viszonylagos megoldás született.

Goli

Juhász # 2003.07.08. 12:45

Sajnos ezek a zajok szabálysértési eljárás keretében nagyon nehezen bizonyíthatók, hiszen a szabs. törvény szerint 'indokolatlanul a megengedettnél' nagyobb zajról beszél.A megengedett zajt viszonyt csak ha mérik akkor van bizonytó ereje.

Juhász Erzsébet

mandula # 2003.07.07. 10:22

Ez a csendháborítás mostanság bennünket is kezd foglakoztatni, sajna mi vagyunk a szenvedo alanyok, de a szo szoros ertelmeben pedig nem kozvetlenul a mi fejunk felett laknak.
majdnem minden éjjel 12-04-ig lakodalmas zenét hallgatnak és még a  tancot is ropják hozza, ok is fiatalok  akar mi, de tojnak az egsze hazra, hogy mások  másnap reggel munkába mennek. /12 lakasbol allo tarsashaz/. Tobbszor is bekes uton probaltak a lakok  veluk elintezni, de csak rohognek.

Hallottam birtokvedelemi kerelemrol amit az onkormanyzatnal lehet 2.000.- Ft-ert kerni a sajat területre,-valaki tud errol esetleg többet mondani?- de az önkormanyzat se foglakozik vele szívesen, a rendorseg meg terul-fordul és kész, végülis nem ok laknak ott es egész éjjel se állhatnak ott a lepcsohazban.
Jó lenne, ha azért az ilyen alkoholos befolyás allatt álló deviáns magatartású egyéneket jogilag ki lehetne szurni hivatalos úton a lakókörnyezetbol.

[i:04fdf98bea]mandula[/i:04fdf98bea]

the big cat # 2003.06.03. 03:53

Tényleg az Önkormányzatra tartozik.

Gy.Tibi # 2003.06.02. 17:45

Csendhéborítás: Nálam ( kertesházban lakom Szigetszentmiklóson ) a szomszédom disznókat tart (másik fórum ).Tavaly nyáron éjjel kettőkor vágta a disznókat a két épület között 1 beton placcon. Az egész ház olyan volt mint 1 repülőtér. Telefon rendőrségre:
Ü.tiszt: nem hozzájuk tartozik hanem az önkormányzatra és különben is nem érdekli őket.

Goli # 2003.05.03. 21:06

Üdv mindenkinek,
Béres-Deák Attila: lehet hogy neked van igazad csak tudod nekem nem sok gusztusom lenne hozzá. Ha a csaj lemosdana, kikenné magát és felvenne valami jo kis rucit lehet hogy meg sem ismerném, de igy valahogy nincs hozzá gyomrom:) (gondolok itt a testszagára, a 3 hetes polojára, és a mittomén hány hetes zöld köntösére)
Hekatee: erre azért figyelek, még izombol se tudná ledobni a verdát :))
Danidek: na igen én is eltürök somkindent e felsö szomszéd miatt, és ez természetes, ezért várnám el hogy néha engem is toleráljanak amikor rámjön havonta kétszer a zenehallgatás, csakhogy egy hangya tüsszent egyet a konyhában és csaj szalad fel egyböl :)
Kodyace:  na igen a rendörrel nem érdemes szivozni azért kösz.
Nos kedves emberek, ugy érzem sokkal okosabb lettem az ügyben ugyanakkor talán még tehetetlenebb. Mert hát most meg azt nem tudom kimazsolázni, hogy a sok felmerült alternativa közül melyiket válasszam. Node ez talán már menni fog. Köszönöm mindenkinek a hozzászolást és továbbra is ÜDV
                      Goli

Goli

Kodyace # 2003.04.29. 07:04

Danidek!

Igazad van, sok mindent el kell viselnünk! Sajnos. De engedd meg nekem, hogy más hülyeségét, ne kelljen! Ha zavar, akkor hadd szóljak! Az a baj, hogy sokan nem értik meg azt, hogy más ember pihenni akar szombat este és nem a szomszéd röhögését hallgatni! Persze ha két-három havonta fordul elö, akkor tényleg bunkóság szólni. De ha sürübben, akkor ne csodálkozz azon, hogy szólnak.

Az általad leírt sok hülyeséget pedig nem vagyok hajlandó elviselni.
A lépcsöházunkban rengeteg probléma volt, s ezeket sikerült megoldani! S úgy, hogy nem üvöltöztünk egymással feleslegesen fél órát! Csak összehivtunk egy lakógyülést, s megbeszéltük a problémákat!

Lehet, ha velem üvöltöztél volna, akkor legközelebb te köszöntél volna mosolyogva, s rászólnál a gyermekedre, hogy ne rohangáljon! Egyszer rossz embert fogsz ki, s az agresszivitásoddal saját magadat, s a családodat fogod veszélybe sodorni. Erre is gondolhatnál.

Goli, Te pedig beszélj a csajjal, ha máshogy nem megy, akkor a közös képviselön keresztül. Nálunk ez bevált. A rendört meg ne nézd hülyének, mert pórul járhatsz!

Üdv:
KG

Béres-Deák Attila # 2003.04.28. 20:00

Arra nem gondoltál, hogy a csaj, így akar közelebbi kapcsolatba kerülni Veled. Véggy egy csokor virágot, tekerdd fel a potmétert és várj! A lány hamarosan megjelenik és ekkor vezesdd elő, hogy adjátok át magatokat közösen a zenei és egyéb más élvezeteknek. Szerintem ez hatni fog. ( Tutti, hogy ezért mászkál a nyakadra!)

attika

the big cat # 2003.04.28. 17:47

Ez azért nem ilyen egyszerű. A megengedett zajszintet az önkormányzat szabályozza rendeletben, úgyhogy ez egzakt, és méréssel megállapítható. A gyakorlat szerint ez nappal (azt hiszem reggel 6 és este 10 között) 70-80 dB-nél több nem lehet lakóövezetben, és ennek fele éjszaka. Az indokolatlan zaj pedig olyansmi, amit pl. szórakozása érdekében kelt az ember, tehát a zenehallgatás is ide tartozik.

danidek # 2003.04.28. 14:02

A torvényben ez van:
'indokolatlanul és a megengedettnel nagyobb zajt okoz'. Na de ki mondja meg, hogy mi az indokolatlan es mi a megengedett es ki engedheti meg?
Goli, en megenedem neked! Indokot meg talalj magad, pl., hogy zavart a csend.

Nekunk is veri a futescsovet valaki, amikor szemet modon szombaton este nevetünk otthon. Sot olyan is elofordult, hogy pentek 8 orakor egy 2 eves gyerek futkarozott a lakasban. Akkor fel is jottek, de kirohogtem oket es megmondtam, hogy ha meg egyszer be mer csongetni, kihivom a rendoroket.

Bekeltozes utan mindig elkezdenek szivozni a lakok. Beprobalkoznak, hogy mit tursz el! En egyszer ordítottam fel orat az egyikkel, azota mosolyogva koszon mindenki! Lattak, hogy velem nem tudnak szorakozni es inkambb meghunyaszkodnak.

Kulonben is minek mindenen veszekedni? Mindenkinek megvan a maga marhasaga, el kell turni. Az egyik hangosan hallgat zenet, a masiknak kutyaja van, a harmadik cigizik a lepcsohazban, a negyedik meg liftel megy 1 emeletet az totdik meg bogeti a motorjat, a hatodik meg ures uvegeket hagy a lepcsoazban.

Mindenert lehetne szolni, de te is eltursz ezt-azt, meg neked is elturnek. Ez igy mukodik _ertelmes_ emberek kozott.

A rendorokrol is megvan a velemenyem!  72 oras elzarassal fenyegetozik, mikor a max. birsag 30000 Ft? Gondolom a csaj adott nekik egy otezrest, hogy jol fenyitsenek be. Szepen el kell kerni az igazolvanyat felirni a rajta szereplo szamot es csak utana szoba allni vele. Sokkal baratsagosabba valnak hidd el! Ez csodaszer...

Hekatee # 2003.04.27. 13:58

csak vigyázz nehogy a a csaj ablaka  alatt állj  az autóval, amikor éppen zenét hallgatsz.... :-)

Goli # 2003.04.26. 20:28

A földhivataltol kezdve az utolso  füszál alatt is megnézték:)
Nem tudom hogyan lehet elszorni egy alapito okiratot, de iq harcos szomszédaimnak ez is sikerült. Hihetetlen emberek laknak ott egyébként. Körbemennék kamerával, lehetne egy két Szalacsi utodot találni:) . Mindegy, most költöztem oda, nem fogok elköltözni, zenét meg majd hallgatok a kocsiban, ott legalább nincs szomszéd aki kihivja a zsarukat...
Virágrol meg ne is almodjon a csaj. Egyik nap feljött és épp telefonáltam. A telefon ott van az ajto mellett. Kinyitottam az ajtot a kagyloval a fülemen. A csaj ahelyett, hogy 'bocs fejezd be, várok' a következöt mondta:' Ne telefonájjá mán' .
Üdv         Goli

Goli

Hekatee # 2003.04.26. 20:10

Nos, ha ilyen  gyomorgörccsel  van otthon az ember, és lassan azon tünödik, hogy nem lenne-e jobb mezítláb lábujjhegyen járnia (?),  nem lenne jobb eladni ezt a lakást? :-)))
Vagy az alsó lakó 25 éves 'rusnya békát' megbékíteni valahogy? Én még nem láttam nőt, aki ne örült volna egy csokor virágnak...
Egyébként pedig kérdezd meg a szomszédban lakó idős házaspárt, hogy ők mit hallanak a te zenehallgatásodból, vagy a feletted lakó kétgyerekes családot.
Ha ök uis semmit se hallanak, vagy egyáltalán nem zavaró, - akkor az alsó szomszédnö túlérzékenysége- alvászavara, vagy ki tudja mi lehet az oka a morcosságának.
Egyébként a rendörök az engedélyed nélkül be sem léphettek volna a lakásodba. Elöállítani pedig csak meghatározott esetekben van joguk. ebbe nem tartozik bele a hangos zenehallgatás.

Az alapító okratot pedig a Földhivatal ingatlannyilvántartási csoportjánál örzik, tehát onnan bármikor beszerezhetö egy hiteles kiadmány.

Goli # 2003.04.26. 17:26

Üdv KG köszi a hozzászólást.
Csak annyit tennék hozzá hogy egyértelmü amit mondtál, hogy megbeszélni kellene a dolgot, csakhogy az illetövel nem nagyon lehet beszélni. Azota ki van akadva, hogy felujitottam a lakást és zajt mertem csapni felette. Házirend pedig nem léteyik a mi házunkban. Egyenlöre nem hogy házirend, még alapito okirat sincs mert valamelyik okos közös képviselö elhagyta valamikor régen. Most akartunk pályázni Széchenyi tervre, persye amikor még nem fagyasztották be, és kellett egy uj alapito okirat, amit meg is fogalmaott egy ügyvéd, csak sokan nem itrták alá... De ez egy egészen más történet.
Köszi és üdv   Goli

Goli

Kodyace # 2003.04.24. 08:16

Szia!

Szerintem a megoldás az, hogy nem hallgatod hangosan a zenét. Én is Székesfehérváron lakom, egy négyszintes téglaházban, s tudom, h minden áthallatszik. Nézz körül a lépcsöházban, kell ott lenni egy házirendnek. Na nincs kifüggesztve, akkor érdeklödj a közös képviselötöknél. Általában 20 óráig szabad hangos tevékenységet végezni. Pl: mosni, porszivózni stb... De zenehallgatásért, az alattad lakó bármikor kihívhatja a rendöröket.
Azt meg el kell felejtened, hogy este 10-ig azt csinálsz amit akarsz. Nézd meg a 218/1999 Kormany Rendeletet, ami a csendháborításról rendelkezik.

'Csendháborítás

6. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul és a megengedettnél nagyobb zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja,

harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés elkövetőjével szemben a rendőrség, továbbá a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, a közterület-felügyelő, a természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett területen az önkormányzati természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki.'

Azt jól tetted, hogy a felújítás előtt szóltál a lakónak. Ha aláírták a kérelmedet, akkor ezért nem szólhatnak.

Egyébként tudom, hogy egy alkalom is nagyon zavaró tud lenni. Csatlakozom Bendegúzhoz: vegyél fejhallgatót. Az ilyen lakások nem alkalmasak arra, hogy hangosan hallgasd a zenét. A szomszédokhoz pedig menj át, s beszéljétek meg normálisan a dolgot. Ez az egy normális megoldás lehet.

Üdv:
KG

Goli # 2003.04.23. 19:31

Nos bendeguz se halláskárosoddott nem vagyok, sem egy elvetemült bulizos...
Mint mondottam volt fél év alatt ha 8szor, lehetett hallani tölem valamit. És azt is csak halkan( már gondolom a szomszéd hallotta halkan). Nem tudom ezt mér nem lehet tolerálni, és mért kell a rendörséget rám szabaditani.
Egyébként fölöttem lakik egy házaspár 2 gyerekkel. A kölköknek sokmindent megtanitottak csak azt nem mire jo a játszótér... Kétnaponta min. 1 orán keresztül hallom ahogy mozog felettem  a plafon. Szoltam kétszer hogy nyugi legyen, le se tojták. Azota elviselem, meg azért kevesebbet csinálják. Ennyi. Mindegy azért kösz, üdv

Goli

Bendeguz # 2003.04.23. 05:37

Nekem az a meglátásom, hogy senkit nem érdekel, hogy mikor hallgatsz zenét délelőtt vagy éjfélkor. Csupán egy dolog fontos, hogy ezt én is eldönthessem magam. Vagyis, ha nem tetszik az általad szolgáltatott zene, ne kelljen hallgatnom. Egyébként elég mindennapos dolog, ami nálatok történik. Röviden csak annyit mondanék neked is mint a felettem lakó főiskolásoknak, hogy 'annyit halljak én belőlük, mint ők belőlem' és máris békesség lesz. Ha pedig netán halláskárosodott vagy, tanácsolnám vegyél magadnak egy fülhallgatót!!!

Goli # 2003.04.20. 20:13

Üdvözletem mindenkinek és elöre is köszönöm a segitséget.
A helyzet a következö: Székesfehérváron lakom egy 4 emeletes régi téglaházban aminek nem valami vastagra sikeredtek a falai. Amit az elején tisztázni kellene hogy én lennék a csendháborito és nem a 'szenvedö'. Tavaly vettem a lakást, amit rögtön egy másfél honapos felujitás követett. Irtam egy levelet mindenkinek, hogy elöre is bocs, és nagyon sajnálom, de hát fel szeretném ujitani és hát az bizony zajjal fog járni (Tapasztalataim szerint nem sok ember veszödik ilyenekkel). Felujitás után beköltöztem és elindultak a gondok.  Szeretem a zenét és elöfordul, hogy egy kicsit hangosabban hallgatom. Max hangerötöl azért elég messze van és kb. 2 kezemen össze tudom számolni ez 6 hónap alatt hányszor fordult elö. De az also szomszédomat még ez is zavarja, és folyton azzal a * felujitással zaklat hogy én hogy képzeltem hogy ekkora zajt csaptam 3 honapon keresztül (ami csak másfél volt). De ez az ügy szempontjábol végülis tökmindegy. Lényeg hogy elöfordult hogy délelött fél tizenegykor, vagy este hétkor rohangált föl, hogy kapcsoljam ki a zenét. Este 10 után egyszer sem fordult elö, hogy szolnia kellett volna. Olvastam más fórumon hogy a Ptk. 100-as paragrafusa vág ide, és birtokvédelmet lehet kérni, 2000 forint illeték bla bla bla...

Kérdéseim:
1: én kérhetek e valamely paragrafus alapján olyat, hogy hallgathassam azt a hülye zenét ekkor és ekkor este tíz elött és a szomszéd ne zaklathasson miatta (megjegyzem minimális toleranciával le lehet küzdeni az én tevékenységemet, mellettem egy idös pár lakik és még egy árva rossz szot nem mondtak rám, nem tudom ez a megkeseredett 25 éves csaj, a tisztelt alsószomszéd, minek rohangál hozzám akárhányszor bekapcsolok valamit)?

2: mult héten kihivta a rendörséget, akik azt mondták ez most egy figyelmeztetés de legközelebb 72 orára bevisznek a gyüjtöbe. Tehát a rendör megteheti e ezt, vagy csak rám akart ijeszteni hogy  ezentul csönbden legyek és ne kelljen neki többet kijönni emiatt. Egyáltalán mit tehet a rendör? ( a háznak nincs házirendje, senki nem kért birtokvédelmet, egyáltalán senkit nem zavarok a csajon kívül)

3: ha eljut az ügy odáig, hogy birtokvédelmet kér a csaj, amit én megfellebbezek, akkor ugye két lehetöség van, neki adnak igazat vagy nekem...
Ha nekem akkor gyakorlatilag azt csinálok amit akarok este tizig és nem szolhat a nö egy szot sem?
Ha neki, akkor ha csak véletlenül csinálok valami zajt egyböl rám küldheti a rendörségtöl kezdve akárkit?

Nos diohéjban ennyi. Elöre is köszönöm a segitséget
                      Üdvözlettel
                          Goli

UI: amugy vágom a magyart csak nem akartam hogy az irás olvashatatlan legyen a hosszu ékezetek miatt

Goli