Teljesítési igazolás ereje - Aláírtam, onnantól az támadhatatlan?

the big cat # 2003.05.05. 04:31

Akkor perelned kell.

De ilyenkor sokkal egyszerűbb magát a számlát aláírni, vagy arra ráírni a tartozáselismerést, aztán a neked járó példányt elvinni.

világesze # 2003.05.04. 19:22

Azért kerülgettem a dolgot, mert kicsit égo... Szóval elvittem három számomra fontos embert egy komoly étterembe egy ebédre.

Mikor fizetésre került a sor, kiderült, hogy nincs nálam tárca... Nem volt égo, csak alig maradt fejem...
Szerencsére az étterem alkalmazottai bíztak bennem, és sikerült úgy intézni, hogy a vendégeim az egészbol semmit se vegyenek észre.

Miután igazoltam magam, és otthagytam zálogba két hónapos, értékénél fogva  a számlát fedezni képes mobiltelefonomat, aláírattak velem egy 'Teljesítési igazolás' címu elég lazán szerkesztett szövegezésu magánokiratot (az elozo témánál megsúgtátok, ez ugye magánokirat? Amúgy teljesen véletlenül kérdeztem akkor pont ennek hamisítására).
Azért nem szórakoztam betuvel történo értékfeltüntetés, dupla irat készítése és hasonlókkal, mert nem volt hozzá képem. Átolvastam és gyorsan aláírtam. Persze van három tanúm, hogy ott és akkor csak négyen ettünk, meg nem egy olyan társaság ez az étterem, hogy ezt valószínuleg megcsinálná, de akkor is... Szóval mi van, ha eloállnak nekem ugyenezzel a papírral, csak megfelelo helyen elébiggyesztve egy-két számot? És így mondjuk 44 ember fejenként 13ezer forintos teljesítésének ellenértékét várják tolem?

Világesze, akinek problémája akadt a jog útvesztõiben

Béres-Deák Attila # 2003.05.04. 16:03

Minden támadható. Ha elárulod miről van szó konkrétan, akkor lehet, hogy közelebb kerülünk az igazsághoz.
( mostanában vizsgákkal küszködök, de azért alkalmasint összefuthatunk.)

attika

világesze # 2003.05.04. 15:54

Ezt én is tudtam. Csak akkor nem voltam a helyzet magaslatán.

Ez innentol támadhatatlan?

the big cat # 2003.05.04. 14:01

Meg hogy két példányt csinálnak belőle.

Béres-Deák Attila # 2003.05.04. 08:28

Erre az esetre találták ki azt, hogy betűvel is kiírják az összeget, illetve a számsor elejét és végét kihúzzák egyenes vonallal.

attika

világesze # 2003.05.03. 22:33

Ma aláírtam egy teljesítési igazolást  úgy, hogy abból csak a másik félnek maradt egy példánya. Ezen az igazoláson szerepel egy szám (darab ugyebár), aminek nagyságával egyenes arányban áll az én tartozásom.

Mi van, ha ez elé a szám elé a másik fél ír egy '1'-est, és arra hivatkozik, hogy aláírtam, akkor elismertem, nincs vita? Ez innentol támadhatatlan?