Üdv:
Engem az érdekelne, ha letelt az öt év, és most kerestek meg, ráadásul szerintem nem is jogos, akkor elég jeleznem az ügyvédnek, aki küldte a felszólítást?
Vagy akkor is menni fog a huzavona?
Üdv:
Engem az érdekelne, ha letelt az öt év, és most kerestek meg, ráadásul szerintem nem is jogos, akkor elég jeleznem az ügyvédnek, aki küldte a felszólítást?
Vagy akkor is menni fog a huzavona?
"az újabb végső felszólítást, persze nem ajánlottan… Megintcsak scannelt aláírással… Ennyire hogy lehet hülyének nézni az embereket?"
Abból indulnak ki, hogy az "egyszerű ember" egy "ügyvédi felszólítástól" megíjed (vagy egyszerűen irtózik a bíróságra járástól) és fizet.
Akkor is, ha nem ajánlott, és ha scennelt aláírás van rajta.
Az a néhány százalék pedig, aki nem, a "káló" (szükségszerű veszteség).
Szeritnem így még mindíg jóval olcsóbb lehet, mint ha mindenkinek ajánlott-tértivevényes levelet írnának, ill. ügyvéd úrnak egyenként kellene átnéznie és aláírnia a felszólításokat.
Egyébként a www.bkvfigyelo.blog.hu oldalon is pont ma háborodott fel valaki hasonló dolgon, csak ott még sokkal csúnyább dolgokat írtak a kommentelők, mint itt...
(Hiába, a Jogi Fórum egy kultúrált honlap:)))
"Ennyire hogy lehet hülyének nézni az embereket?"
Annyira amennyire TE nézted a BKV-t hülyének, amikor csaltál. :(
Szep napot,
UGYVED kerestetik:
En a temaban jartas ugyvedet keresnek jogi tanacsadasra es esetleges kepviseletre.
szabolcs.kigyos@gmail.com varom szakmabeliek jelentkezeset.
A dolog eleg surgos :)
Udv,
Kigyos
U.I. Nem vagyok komolytalan, de ezek utan valos nevem le nem irom az tuti :)
Ezt tudom, de a bérletigazolványomon lévő cím más, mint amit bediktált a haver, az igazolványt viszont meg kell mutatnom, mert úgy érvényes a bérlet, amit bemutatok, ui. itt bérletbemutatás 8 napon belül eset van, nem a teljes bérlettelenség (lévén, van érvényes bérletem). A bérletigazolvány meg csak úgy érvényes, ha rajta van a cím. Ki tudja, hogy milyen kulcsok alapján azonosítanak az adatbázisukban...
Elnézést kérek az akadékoskodásomért, csak tényleg nem akarom, hogy gondom legyen más hülyesége miatt. Ha ez nagyon nem valószínű, akkor ok.
Köszönöm!
bkv-t nem az adat érdekli, csak a pénz.
Köszönöm a véleményt!
Feljelenteni nem akarom, mert hát akármekkora nagy hülye volt, hogy ezt csinálta, mégiscsak gyerekkorunk óta ismerjük egymást (az anyám egyébként betűzve is nehezen olvasható nevét is azért tudja - sőt, betűzte is az ellenőrnek), nem is kérdés az, hogy megfizeti azt a 3000Ft-ot, csak hát a többi megadott adat nem stimmel, így akkor sem fog, ha én megyek be befizetni a saját igazolványaimmal. Azt meg aztán végképp nem akarom, hogy engem jelentsenek föl azért, mert hamis adatokkal dobálózom ide-oda.
Vagy menjek be, aztán próbáljam meg kidumálni, befizetni és kész?
A haverod intellektuális okirathamisítást követett el. A megoldás az, hogy a büntetés díját oda adja neked az illető, ezt befizeted. Cserében nem jelented fel és nem indul ellene be. Ha büntetőeljárás indul, akkor te, mint sértett érvényesítheted a károdat, ami ebben az esetben a
bkv által kirótt pótdíj.
Sziasztok!
Olvastam sok fórumot a problémámmal kapcsolatban, de az oly speciális, hogy választ nem találtam.
A helyzet az, hogy egy barátom elkövette azt a hibát, hogy jegyellenőrzés során az én adataim egy részét(!) adta meg az ellenőrnek. (Azt én sem értem, hogy miért, meg ő sem tud rá magyarázatot adni.) Ami úgy néz ki, hogy teljes név és anyám neve, a többi adat hasraütés-szerűen. Na most, az említett nevek önmagukban sem túl gyakoriak, (mivel anyám külföldi születésű, nagyjából esélytelen, hogy Mo.-n még egy ugyanilyan nevű személy legyen), de együtt pláne csak rám passzolnak.
A kérdésem az, hogy mi történhet ilyenkor? Az említett adatok alapján rákereshetnek valahol a többire is - és így megtalálva engem? Írták sokan, hogy az aláírás hiánya sem akadály. Egy hamis aláírás esetén mi van?
Szívem szerint én azt mondanám, hogy nem érdekel az egész, ott sem voltam, érvényes bérletem van (szerencsére soha nem is büntettek meg), nem az én aláírásom, a lakcím sem valódi, úgyhogy nekem semmi közöm ehhez, mint ahogy tulajdonképpen nincs is. Csak hát valami mégis stimmelt az adatok közül, tehát találomra nem lehetett bediktálni őket, az biztos.
Amit még el tudok képzelni, hogy jó szokás szerint rám szállnak és felszólítanak a fizetésre, stb., majd végül meg kell fizetnem az 5 év múlvára már több százezres büntetést, de tehetek feljelentést ismeretlen tettes ellen, ha úgy gondolom. De akkor annak már 5 éve lesz.
Tudja valaki Közületek, hogy mik történhetnek? (Leszámítva azt, hogy ha 5 év múlva megy a behajtás, akkor a haverommal fizettetem meg.)
Köszi!
"Ez több mint 5 éve történt, de KS megkeresése állítólag jogos mert ők 5 éven belül kapták az ügyet a BKV-tól.."
Ezt a marhaságot ki mondta neked?
Az elévülés szempontjából baromira tök mindegy, hogya BKV ügyvédje 5 éven belül, vagy 5 éven túl kapta meg az ügyet a BKV-tól.
Ha téged - akár a BKV, akár az ügyvédje - 5 éven túl szólított fel először igazolható módon a tartozás megfizetésére, a BKV követelése elévült.
(Ha az ügyvéd 5 éven belül kapta meg az ügyet, de téged 5 éven túl szólított fel, ő hagyta elévülni a követelést, majd megbeszéli a megbízójával, hogy ez miért történt.)
Sziasztok!
Csak még egy hasonló eset, kis tétel, egyetlen jogtalan bírságolás ügye. Barátommal voltam a fogaskerekűn 2003 nyarán, biciklivel. Vettünk jegyet, volt bérletem, DE NEM MŰKÖDÖTT EGYIK JEGYKEZELŐ SEM a kocsiban. 2. megállónál felszálltak az ellenőrök, odaadtam a kezébe a jegyem a bérletem (meg ugye a diákom ami igazolja, hogy a bérletem érvényes) és megkértem kezelje a menetjegyem. Erre elkezdte leírni az adatimat és kérésem ellenére nem adta vissza a diákomat, csak az után, hogy végzett. Ez több mint 5 éve történt, de KS megkeresése állítólag jogos mert ők 5 éven belül kapták az ügyet a BKV-tól.. ezt majd biztos igazolják.
Viszont az lenne a kérdésem, hogy az illető ellenőr személyes adattal visszaélés bűntettét valósította meg velem szemben, és ez már ugye több mint 5 éve volt. Ennek ellenére tehetek feljelentést ellene most az ügyhöz kapcsolódóan?
Én KS-től kaptam először bármit, ami arra utalt, hogy 5 éve megbüntettek. Se ott nem kaptam csekket, nem írtam alá semmit és 5 éven át sem kaptam erről az esetről semmilyen kifizetési kérelmet. Azt hittem, hogy az ellenőr nem büntetett meg, mert realizálta, hogy NEM VOLT LEHETŐSÉGÜNK kezelni a jegyeket. De csak egy tanúm van és az ellenőrök is ketten voltak. Érzésem szerint direkt kihasználták a jegykezelők rossz állapotát (ha nem ők rontották el), hogy hamis bírságokat állíthassanak ki.
Ezzel kapcsolatban az lenne a másik kérdésem, hogy valóban jól tudom e, hogy 2003 nyarától a BKV ellenőröket a kiszabott büntetések száma illetve mértéke szerint fizették és így érdekelté váltak hasonló fals büntetések kiállításában?
Örülnék, ha találnék olyanokat akikkel az szintén előfordult, hátha tanúskodhatunk egymásnak.. hátha ugyanaz volt az ellenőr... ugyanúgy fogaskerekű,de akár máshol hasonló eset stb. Én elviekben nem vagyok hajlandó a BKV-nak egy petákkal sem többet fizetni, mint feltétlenül muszáj és ezt az állítólagos "büntetést" sem vagyok hajlandó kifizetni, mert volt jegyem és bérletem is akkor. Pláne azok után hogy volt, hogy az ellenőrök a metróban falhoz vágtak mikor a kezemben van a diákbérletem (és épp előző nap lopták el az összes iratomat a pénztárcámmal együtt... és szeretnék eljutni az egyetemre, hogy kapjak egy ideiglenes diákot... meg ilyenek, de semmi emberi vetület vagy tartás nincs ezekben... hát hol élünk?)
És riportot is szívesen vállalok, mert ha ezt nagyon gyorsan nem hagyja abba a BKV, akkor nem lesz mivel közlekednem, mert a felháborodott és jogtalanul meghurcolt dühödt állampolgárok ezrei fogják ripityomra szedni a járműveket...
Üdv.
Egy a sok közül.
Hello
Kaptam már 2 levelet is, nem ajánlva csak bedobva. Elsőben ott volta szokásos lista meg csekk 88ezer forintot kelett volna befizetnem. A legtöbb az csak bemondásra volt és ami diákigazolványos volt, akkor már új diákigazolványt kaptam mert új suliban voltam már.
Ma felhívtak, hogy megkaptam e a leveleket. Hülye voltam mert ne mkapcsoltam rögtön és mondtam, hogy igen de fogalmam sincs miről van szó. Aztán mondták, hogy ez e a nevem meg hogy itt és itt lakom e. A felénél mondtam, hogy nem akarok ezekre válaszolni majd az ügyvédemmel beszéljenek max.
Lehet, hogy felvették ezt a beszélgetést? Honnan tudják a telefonszámomat? Nem kéne bemondaniuk a beszélgetés előtt, hogy rögzítik? Kell félni ettől a bíróságos fenyegetőzéstől? Egyáltalán van akit már bíróságra vittek?
előre is köszönöm a segítséget!
hello!
kaptam egy levelet-nem ajánlva, csak bedobva...- azt írja K.S., hogy ez az utolsó felszólítása, mielőtt megy a cuccos a bíróságra.... ja, az "ügyem" pár napja töltötte az ötödik évét.... csináljak valamit? mármint nevessek, vagy inkább.....
???????
Sziasztok!
Nyaralásom alatt gyorsan megkérdezném,hogy hogy áll a riport?!
Volt,vagy lesz belőle valami?
Valami fejlemény?
Köszi:Adri
Helló!
Bocsi, új vagyok, de olvasgattam a hozzá szólásokaat és lenne pár kérdésem.
Én ma kaptam kézhet felszólítást, igaz "csak" 10725 Ft-ról, nem úgy mint itt mások.
A kérdés az lenne, hogy van-e elévülési ideje ezeknek a csekkeknek. Mármint, ha én mondjuk blicceltem 2003.-ban, akkor az még behejható rajtam?
Az a furi, hogy akkor még serényen suliba jártam és nem emlékszem, hogy lett volna olyan, hogy ne lett volna nálam a diákom érvényes bérlettel. Persze előfordúlhatott, de nem hiszem. A másik jó benne az, hogy személyi alapján állították ki állítólag, de az meg ki van csukva, mert azt meg nem adtam oda sohasem, mert tisztában vagyok a jogaimmal.
Ilyen esetben mi van?
Köszi a választ előre is.
Bocsi, ha hülyéket kérdeztem:-)
Üdv: Kissas.
Na, szóval a következő van!
Felhívott ma a Riporter!
A BKV és az Ügyvédi íroda is kihuzza magát, nem hajlandó nyilatkozni!
Szükségem lenne, olyan emberekre akik részt vennének, a riportban és olyanokra is, akiket az Ügyvédi iroda „„zaklat“ „fenyeget”“telefonon, vagy sms-ben és pl: ki tudja hogy a telefonszámokat honnan tudták meg!
A dolog sürgős! Hétfön már adásban menne!
Köszi!
És mindenki priviben írjon!
Köszönöm!
Én szivesen segitek a weboldalban.Én nem irtam az ügyvédnek levelet.
Azért lenne érdemes weboldalt "gyártani", mert azt talán többen látogatják majd. Lehetne úgy paraméterezni, hogy a keresők rögtön megtalálják, így a látogatottsága is növekedne. + akár linkcsere is szóbajöhet más oldalakkal.
Az oldalon egyrészt jogi információkat kellene elhelyezni (ehhez nem árt ügyvéd segítségét kérni), másrészt gyakorlati tanácsokat adni, fórumot v. vendégkönyvet létrehozni stb.
Akár az iwiw-en is lehetne egy külön klubot létrehozni, pl. BKV-károsultak klubja (bár nem tudom, jogilag ez lehetséges-e).
Kismamák, kispapák figyelem!
Ezt a BKV honlapjáról másoltam be!
A kisgyerekes havi bérlet igénybevételére jogosult a lakcímet igazoló hatósági igazolvány szerint budapesti lakcímmel rendelkező személy, aki gyermekgondozási segély (GYES) vagy gyermeknevelési támogatás (GYET) folyósításában részesül.
A kisgyerekes bérletre való jogosultságot a juttatásokról a kifizetőhelytől kapott eredeti igazolás vagy megállapító határozat bemutatásával lehet igazolni, amely nem lehet 6 hónapnál régebbi. A BKV Zrt. pénztáraiban a jogosultak számára �kisgyerekes� bérletigazolványt kell kiállítani, amelynek érvényessége egy évig, de legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamáig tart. Az igazolvány a lejáratkor a jogosultág fennállása esetén meghosszabbítható, amelyhez a jogosultág ismételt igazolása szükséges. A meghosszabbított érvényesség is legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamáig terjedhet. A �kisgyerekes� bérletigazolvány kiállításának díja a többi bérletigazolványéval megegyezően 200 Ft.
A kisgyerekes bérletigazolvány annak lejárata után, ha az abban használt kisgyerekes bérletszelvény érvényességének kezdőnapja a bérletigazolvány lejárati dátumánál régebbi vagy legfeljebb azzal azonos, a bérletszelvény érvényességének végéig még jogszerűen használható.
Az utas részére elkészítésre kerülő kisgyerekes bérletigazolványok már az új típusú bérletigazolványok, azonban elkészítésükre ugyanazon szabályok az érvényesek, mint a többi bérletigazolvány elkészítésére. (3,5 x 4,5 cm-es személyi igazolvány méretű fotó, vagy jó minőségű fotópapírra nyomtatott fénykép helyezhető fel fóliázásos ragasztással, érvényesség megjelölésével.)
Média fejlemény!
Beszéltem telefonon a riporterrel. Annyit már megtudtam, hogy mindenképpen, híradó esemény a BKV!!!!
Aztán igéretet kaptam egy két dologra, de igazából megmondom öszintén nem igazán mennék bele részletekbe, mert úgyibár az ügyvédi iroda alkalmazottja rendszeres látogatója a fórumnak!, és nem szeretem a felkészülést!
De jó lesz!
Most várnunk kell egy kicsit aztán megírom mi a helyzi.
Arra szeretném, a fórumozók közül, megkérni mind azokat akik, írásban reagálták le az Ügyvéd felszólító levelét, és szeretnének segíteni,természetesen a személyes adatokat kitörőlve, segítenének abban, hogy mit írtatok ti neki, és Ő mit írt vissza-erre lenénk kiváncsiak. Szóval azok akiknek ez így volt, tegye meg hogy a leveleket bescenelve elküldi nekem, priviben, hogy a riporternek tudjam, továbbítani, mert hogy az én írásos válaszom még nem jött meg töllük!
Köszönöm!
Remélem, ti is olyan Örömmel, hajlandóak vagytok segiteni mint ahogy én segitek mindannyiunknak!
Köszi Jogász megnézem.De a Fókuszrol lenne szo.
Legyen így, de pl. Juszt műsorát nem tartom semmire, mert elferdítve, féligazságok alapján, gyakran az ország legjobb jogászait leugatva mutatja be az eseteket.
Egyáltalán nem biztos, hogy valóban hasznos és nem téves lesz amit ilyen helyen bemutatnak.
Egyébként figyelmetekbe ajánlom a www.bkvfigyelo.blog.hu-t, ott is sok érdekes dolog olvasható.
Az lehet,de egy kis nyilvánosságot kap a dolog ami nem árthat.Egyjogász ott a pont teljesen igazad van amiket leirtál azokban.
Lehet (sőt biztos), hogy nem rendeződik semmi, de talán a Fórum olvasóinál szélesebb érintett kör megtudja, hogy
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |