HÁT NEM ÉRTITEK A LÉNYEGET???!!!!
BKV behajtás
NE FIZESSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
Nekem is küldött ki a Sebestyén bácsi kb 200.000ft-os tartozást!
Sőt még ki is küldte a fénymásolt büntető csekekket!
Volt közte olyan hogy bemondás alapján,volt közte személyi alapján és volt közte olyan is hogy diákigazolvány!
De egyiket sem írtam alá!
Ma hívtak hogy ők lezárják az ügyet és bíróságra viszik az ügyet!
Mire számíthatok ezután?
Hívjam inkább fel őket hogy részletben kifizetem?
Az oké kaptak el egy párszor,de nem ilyen sokszor!
Az tuti!
HOgy fogom én ezt bebizonyítani?
Kétségbe vagyok esve,mivel a leveleket anyuékhoz küldik,de 3hónapja vettem lakást,ami a nevemen van!
Jöhetnek foglalni?
Vagy a fizetésemből vonhatnak le?
Mi tévő legyek?
Várom a válaszotokat akár ide,akár a mail címemre!
Köazi előre is: Adri
Sziasztok!
Nekem is küldött ki a Sebestyén bácsi kb 200.000ft-os tartozást!
Sőt még ki is küldte a fénymásolt büntető csekekket!
Volt közte olyan hogy bemondás alapján,volt közte személyi alapján és volt közte olyan is hogy diákigazolvány!
De egyiket sem írtam alá!
Ma hívtak hogy ők lezárják az ügyet és bíróságra viszik az ügyet!
Mire számíthatok ezután?
Hívjam inkább fel őket hogy részletben kifizetem?
Az oké kaptak el egy párszor,de nem ilyen sokszor!
Az tuti!
HOgy fogom én ezt bebizonyítani?
Kétségbe vagyok esve,mivel a leveleket anyuékhoz küldik,de 3hónapja vettem lakást,ami a nevemen van!
Jöhetnek foglalni?
Vagy a fizetésemből vonhatnak le?
Mi tévő legyek?
Várom a válaszotokat akár ide,akár a mail címemre!
Köazi előre is: Adri
Ha egyszer fizetsz Sebestyénnek sohasem száll le rólad!
És ez nem csak rá érvényes...
Sziasztok!
Küldött nekem is aranyos levelet a Kováts Sebestyén úr... egy 39.000 ft-os csekket küldött, amit 2 részletben be is fizettem, gondolván, hogy akkor ezzel letudom a bkv-s múltamat. mert tényleg lehetett 2-3 büntetésem 2003-4 körül. no de most kaptam az új levelet, amiben másik 3 büntetésre hivatkoznak, ami fene tudja már, hogy igaz-e. Ha ezt nem fizetem be akkor lehet belőle bajom? Vagy már elcsesztem azzal, hogy befizettem az elsőt?
Jaj mit tegyek... Ha ezt is fizetem, tuti jön a következő...:-S
Szerintetek??
Üdv
Egy ügyvéd bárkivel szóba áll, ez a munkája....
Hogy mi?
Egy tárgyaláson döntenek tízezer ember büntetéséről?
Hogy mi?
Egy tárgyaláson döntenek tízezer ember büntetéséről?
ha felkészült vagy az nem árt!főleg a jogaidat illetőleg,mert az élet mindig hoz meglepetéseket.velem is szóba állt az ügyvéd...
madrus!az ügyvéd nem foglal.a foglalást mindenképp megelőzi egy bírósági tárgyalás,amiről nyilván értesítenek.illetve beidéznek a tárgyalásra.DE! nem egyesével a több tízezer embert,hanem egy tárgyaláson döntenek.ezért nem kell betojni,az tárgyalás költségeit sem Te fogod kifizetni.azok is sokfelé oszlanak.a tárgyalásig viszont még évek telhetnek el.addig is elavulnak az 5 évnél régebbi pótdíjazások.mert hogy ami 5 évnél régebbi,azt nem tudják behajtani!
én pont ezért nem fizetek.mert tegyük fel befizetem és fél év múlva jön egy másik követelés valaki mástól.na tudod kivel szórakozzanak!
az ügyvédem azt mondta,ha nem fizetek folyton buzerálni fognak.mondjuk abból a szempontból szerencsés vagyok(ha lehet annak nevezni) hogy nincs semmi a nevemen,így nem tudnak semmit lefoglalni a varjak. :-D
az anyukák már csak ilyenek...
egy dolgot biztosan tudok.azzal is tisztában vagyok hogy kevés olyan ember él Budapesten akinek nincs az égvilágon semmi a nevén,de ez esetben nem tudnak mit kezdeni.lefoglalják az alsógatyám,vagy mi?
felmerült bennem egy kérdés.bár lehet hogy abszurd,de mivan ha több behajtó cégnek adta el a bkv a tartozását?mármint nem az egészet,hanem pl. fele-fele vagy ilyesmi.mert mondjuk egy behajtó cég nem akarta bevállalni az egészet.jogilag lehetséges ez szerintetek???
Madrus, hogyan jutottak hozzá a telefonszámodhoz?
Sziasztok!
Én a napokban kaptam egy levelet (dr. Kováts Sebestyén ügyvédtől), hogy a BKV felé 88 ezer forintos tartozásomat 15 napon belül fizessem be. A büntetések 2003 és 2005 között történtek és a diákigazolványom alapján. Nem kaptam kézhez egyetlen egy levelet sem elötte, hogy bármi féle tartozásom volna. Valóban voltak olyan csekkjeim amiket nem fizettem be. De már egy éve nem vagyok diák, szóval már diákigazolványom sincsen. A levél egyébként simán jött, tértivevény nélkül, még ajánlott sem volt.
A családom azt mondja, hogy ne fizessem be, de bennem azért mégis van némi aggodalom, amilyen szerencsés vagyok ilyen téren.
Jó lenne, ha valaki tudna tanácsot adni ezzel kapcsolatban.
Előre is köszi
Zubrinka
Sziasztok!
Egyik haver is kapott ilyen leveleket egy ügyvédi irodától.(még tavaly) Az utolsót tavaly szeptemberben kapta,amiben az állt hogy ha 5 napon belül nem fizet,megbízója bírósági úton érvényesítheti követelését.Mivel a tartozás megfizetésére semmilyen szándék nem mutatkozott.(még szép)
Természetesen az illető nem fizetett egy petákot sem.
Azóta se levél,se semmi.Pedig 2 ingatlan is van a nevén,ha nagyon akarták volna meg tudták volna találni.
Én ma megyek az ügyvédemhez,de csak informálódni.Majd írom az infót...
pá
kgaborc!
Írásban kérdezz rá(tértivevény!) hogy milyen hitelt érdemlő dokumentumok alapján rögzítették a személyi adataidat.Egy forintot se adj a közlekedéellehetetlenítési vállalatnak!
bliccman!
Nem szabad fizetni!Sztájkolj te is.Én is ezt teszem!
Timcsike222!
Ez az összeg frankó vagy csak sokat ittam? Egy pár sort ha írnál, mert ez kábé 50 bliccelés ha 15 ezerrel osztom.A behajtócégtől nem nagyon kell félni, én is ezzel foglalkozom, ha érdekel privátban megírom a trükköket!
A külön - külön tartozások egyenként évülnek el, nem biztos, hogy fizetni kellene.
Egy kis levélváltás, például békávéékkal!?
Írj konkrét sztorit, megírom mit postázz el és ennyi!
Megírtam egy konkrét szöveget, hogy mit írjatok valahol lejjebb!
Szép napot mindnyájatoknak!
Váradi Laci
Sziasztok!
Én is kaptam leveleket ügyvédtől.Állítólag 110000-el tartozom a bkv-nak.Behajtás előtti utolsó felszólítás, meg stb...5 napon belül fizessem be!
Kérdem én:miből és mire is?Még ha jogos is lenne a követelés,amit 6-8évre visszamenőleg akarnak rajtam behajtai,felmerül itt egy másik kérdés.Erre?
Ajánlom a cikket mindenkinek!!!!!Sztrájkoló sofőrök: Tényleg nincs tovább
* Index - ugyelet@mail.index..hu
2008. 04. 07., 09:42 | Frissítve: 15 órája |
Munkatársaink a Hungária körűti remízben és a kelenföldi buszgarázsban beszélgettek sztrájkolókkal. A hangulat mindkét helyen elkeseredett volt. A BKV-sok azt üzenik az utasoknak, hogy értsék meg, a sztrájk az ő érdekük is.
A kelenföldi buszgarázsban rémtörténeteket meséltek a sztrájkoló sofőrök munkatársunknak. "Ha tudnák az utasok, hogy milyen állapotban vannak a buszok, akkor inkább konflist használnának" - fogalmazott egyikük.
A 7-es buszcsalád garázsának számító telepről a buszvezetők szerint rendszeresen úgy engedik ki a járműveket, hogy elemi biztonsági előírásoknak sem felelnek meg. Előfordult, hogy egy busz fékjei gyakorlatilag nem működtek. A jármű öszetört egy luxusautót, és a BKV a kárt a sofőrrel akarta kifizettetni a kárt. Ő azonban független igazságügyi szakértőt fogadott és a bíróság bizonyítottnak látta, hogy nem a sofőr volt a hibás. Az ilyen típusú perek tavaly ősz óta megsokasodtak a vállalatnál. Az anyaghiány és a karbantartás elmaradása hatalmas probléma a fővárosi buszoknál, állította több sofőr is.
Klikk!
A sofőrök szerint évek óta züllik a cég műszaki színvonala, és ezért leginkább a főváros öngyilkos finanszírozási rendszerét okolják. A garázsban - a lehető legmesszebb a kerítéstől, hogy kevesebben lássák - hosszan sorakoznak a "donorok", azok a buszok, amelyekből az alkatrészhiány miatt elkezdték kiszerelni a kisebb-nagyobb darabokat. A sofőrök szerint gyakran filléres alkatrészek miatt jut egy-egy csuklós vagy szóló busz erre sorsra: amíg a jármű néhány hiánycikknek számító csavar, vezeték vagy tömítés beszerzésére vár, napok alatt kikapkodnak belőle számos más, a közlekedésbe azonnal visszaállítható kocsihoz éppen szükséges alkatrészt. Így néha mire megérkezik az eredetileg hiányzó alkatrész pótlása, már csak egy roncs álldogál az udvaron. A hiénázó szerelők 2-3 hónap alatt teljesen ki is belezik a donorokat.
A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
Klikk!
A Hungária körúti villamosremízben a Combinok várják a sztrájk végét. Vezetőik hétfő reggel már a 13 órás üzemkezdésre készültek: írták a beosztást, hogyan lehet minél gyorsabban minél több villamost forgalomba helyezni.
A sztrájkolók szerint a tervezett járatritkítás megöli az egész BKV-t. A 30-as villamos példáján keresztül érzékeltették, hogy a ritkítás mekkora gondot okoz: egyre több járat kimaradt a kevés utas miatt, ezért még kevesebben használták a villamost, erre tovább ritkították, egészen addig, amíg odáig jutottak, hogy nagy ritkán szinte üres szerelvények közlekednek. Szerintük általános tanulság, hogy a ritkításra válaszul csökken az utasok száma, és így tovább csökken a cég bevétele.
A villamosvezetők szerint lehetetlen elképzelés, hogy nullszaldósra akarják kihozni a BKV-t. A jegybevételek csak a költségek 40 százalékát termelik ki, "muszáj hogy a maradék 60 százaléknak is legyen gazdája" - mondták. "Az utasoknak is meg kell érteniük, hogy a járatritkítás nem megoldás. 1-2 milliárdot lehetne vele spórolni, miközben a BKV adóssága 70 milliárd, az idei várható hiány pedig 15 milliárd forint, az adósságtörlesztés csak az idén 6 milliárdba kerül."
A villamosvezetők nem tartják kizártnak, hogy a sztrájk később tovább folytatódik. Hétfőn ötkor újabb tárgyalási forduló kezdődik a szakszervezetek és a cégvezetés között. A sztrájkolók azt akarják, hogy legyen végre valaki, aki vállalja, hogy a BKV gazdája lesz, hiszen a főváros jelenleg nem tartja el a vállalatot.
JJJAA! ÉS EZUTÁN SEM FOGOK JEGYET VENNI!!!!!
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, mit tegyek? 2006 végén kaptam egy felszólítást ügyvédi irodától(dr. Rádi Péter), hogy fizessek be 427.000 ft-ot. Mivel bizonyítani tudták(minden jegyzőkönyv másolatát megkaptam), és én is valóban sáros voltam, az összeget egy összegben befizettem, így elengedtek 20 %-ot. Az ügyet lezártnak tekintettem. Azóta semmi levél, semmilyen formában nem érkezett tegnapig. Tegnap jött egy levél, most nem ua attól az ügyvédtől, hogy fizessek be 25000 ft-ot. Egyrészt nem értem, hogy akkor ez a múltkori összegben miért nem volt benne,amikor akkori időre tehető? Mindegy, bementem az Akácfa utcába, hogy ezt is és ha esetleg még akármilyen elmaradt tartozásom van, azt is rendezzem és tényleg lezárhatom a dolgot. Erre közölték velem, hogy még 140.000 ft adósságom van. Mondtam, hogy én már egy ízben befizettem egy rahedli összeget, ezt nem hiszem el. Odaadtam a csekkek másolatát, amire kifizettem a sok pénzt. Az ügyintéző egyeztetni kezdett és az általa látott kb. 10-15 bejegyzés kb. 3/4-ét megtalálta az általam már 2006-ban befizetett tételek között. Azt mondta, hogy ezekre nem érkezett 2006(!) óta semmilyen pénz, kivéve egy tételt amire ráutaltak 1300 ft-ot. Mindenesetre mondta, hogy nem érti ez hogy lehet, és most nehogy befizessem a legutóbbi pénzt, amíg ki nem derül mi történt. jövő héten első dolgom lesz felkeresni az ügyfélszolgálatot, akiknek van jogosultságuk utána nézni, hová is lett a 342.000 ft-om. Várom a hozzászólásokat! Köszi
Én, ill. a fiam most ugyanebben a cipőben jár. 5 alkalom miatt szólították fel fizetésre. A behajtó felhívott, hogy mivel a BKV rendelkezik az aláírt, elismert szükséges dokumentumokkal, így jogos a követelés, mikor fizetünk?
Írtunk egy levelet, amiben kértük, hogy igazolják az 5 alkalmat. Fiam nem tagadta, volt olyan eset, hogy csekket kapott, de nem 5-ször. Újra felhívtak, bekérik a BKV-tól a dokumentumokat. Itt tartunk, majd írom a folytatást.
...senki?
Nincs itt senki, aki ért ehhez?
Sziasztok!
Jogászok véleményét kérném Oli esetéről: valóban jogszerűen ítélték el? Aláírás híján, csak a személyes adatok ISMERETE is bizonyíték? Vagyis ha az adatok egyszer megvannak, bármennyi pénzt kicsikarhatnak belőlem, próbáljam én bizonyítani, hogy nem blicceltem?
KÉRLEK NYUGTASSATOK MEG, hogy ez nem lehet, mert rajtam már most is jóval többet akarnak bevasalni, mint ami valós lehet, eddig abban bíztam, az aláírásom híján úgysem tudnak elmarasztalni abban, amit nem követtem el.
Oli: mi lett a 770e-res tartozásod sorsa?
Köszi!
szia oil.ali!
Közben változott a címed? Hogyan találtak meg?
Nekem is van elfekvőben ilxyen ügyem. Van amelyiknél kaptam levelet, van amelyiknél nem.
Szóval várható, h kopogtatnak...
Tök jó...
Marcsi
Ollé ollé.
A Centrum után debütált a bkv is a behajtásos fenyegetőzős, pereskedős cégek palettáján. Kezdhet számotvetni mindenki a múltjával, és felkészülni arra hogy valaki valamikor bekopog az ajtón, lobogtatva egy többmilliós kamatos számlát, pár évtizeddel ezelőttről.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02