írtam e-mailt olvasd el
hogyne évülnének már el ezek a követelések...
csak rád ilyezstettek
jelen pillanatban nincs bírósági ügyszak csak felszólítás
gondolom azt is hogy nincs fölöslegs 700 ezered sem csak úgy
elé kell menni a dolgoknak bünteő feljelentés adatvédelmi biztos
és ők sem fognak ugrálni
hidd el
BKV behajtás
Köszönöm.
Sajna három dolog van ezzel kapcsolatban:
Az egyik, hogy a bérletigazolványom és a bérleteim megléte / nem megléte semmit nem bizonyít. A BKV azt állítja, hogy a személyi igazolványom alapján voltam megbüntetve, és a bérletigazolványt akár otthon is felejthettem.
A másik, hogy az ügyintéző állítása szerint ez a tartozás soha nem évül el, szóval ne is kezdjek el pereskedni.
Harmadrészt, éppen lakáshitelt igényelek, a bírósági eljárás pedig kizáró ok lehet, szóval bíróságra most nem tudok menni. Elkövettem azt a hibát, hogy ezt elmondtam nekik, szóval úgymond lépéselőnyben vannak.
Az adatvédelmi biztos nekem is megfordult a fejemben sőt az alkotmánybíróság is... Megpróbálom.
86/2005. (XII. 16.) Főv. Kgy. rendelet
a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság hatósági árformába tartozó viteldíjainak legmagasabb hatósági árként való megállapításáról és azok alkalmazási feltételeiről
5. § (6) Amennyiben az utas a pótdíjat a helyszínen nem rendezi, a jegyellenőr pótdíjfolyamatot kezdeményez. Ennek során megkéri az utastól a pótdíjazáshoz szükséges természetes személyazonosító adatokat (név, anyja neve, születési hely és idő), valamint lakcímét. Ezek alapján adatfelvételi lapot állít ki. A pótdíj és a meg nem fizetett viteldíj együttes összegéről csekket ad át, amelynek átvételét, illetve a személyi adatai közlésének elismerését az utas aláírásával igazolja. Az utas részéről az aláírás megtagadása nem mentesít a pótdíjazás következményei alól.
(7) Abban az esetben, ha az utas a személyi adatainak közlését megtagadja, illetve a (3) bekezdésben szabályozott esetekben a bérletigazolványt és/vagy az értékszelvényt, illetve a jegyet felszólítás ellenére nem adja át, lehetőség van a helyszínen rendőri segítséget kérni.
van aki olyan ostoba hogy elmondja a nevét anyja nevét születési helyét idejét majd megtagadja az aláírást
Nem inkább arról van szó hogy a bkv a könnyen manipulálhatja a személyi adatainkat
Javaslom fordulj az ügyben az adatvédelmi biztoshoz is
Az érdekes az egészben hogy ok h nem mentesít a pótdíjazás alól az aláírás megtagadása /2 tanú jó esetben is aki igazolja hogy te megtagadtad az aláírást/ de hogy igazolja aláírás nélkül hogy valóban tőled származnak ezek az adatok?
Ez tiszta balkán ez az ország
másrészt ebbből egy somó már eleve elévült követelés
ez elképesztő
sztem ne fizess és tegyél büntető feljelentést az ügybencsalás tárgyában úgy menjél a bkv-hoz
Üdvözlök mindenkit. Új vagyok a fórumon, ezért előre is elnézést a bénázásért.
Az én történetem sajnos már egy lejátszott meccs. A kezdetén, a középsuli és a fősuli alatt sokat lógtam a BKV-n, párszor el is kaptak - ilyenkor volt amikor fizettem, és volt amikor nem tudtam.
Aztán dolgozni kezdtem, és onnantól kezdve mindíg volt bérletem, mert az első munkahelyemen éves bérletet, a másodikon és a jelenlegin havi bérletet kapunk, szóval nincs okom a bliccelésre. Ehhez képest nemrégiben bíróságra vitte a BKV a tartozásaimat, és 60 valahányezer forintnyi tartozást akart behajtani rajtam, többek között olyan időszakokban is hivatkozott büntetésre, amikor én már régen dolgoztam.
A pert elveszítettem, hiába hivatkoztam arra, hogy az elküldött csekkmásolatokon nem szerepel az aláírásom, mivel van egy főv. közgyűlési rendelet (73/2004 (XII.31) 5. par. 6. bek), amely kimondja, hogy ilyen esetekben nem számít, ha nincsen olvasható aláírás a csekken.
Emiatt kénytelen kellettlen befizettem a tartozásokat ( amelyek között a legrégebbi 2001-es, a legfrisebb 2006 8. havi).
Ekkor jött a fekete leves.
A BKV írt egy kedves levelet, hogy ezen kívűl 2000 - 2007-ig mintegy 700.000 Ft tartozást halmoztam fel (ez nem igaz) és ezt legyek kedves nyolc napon belűl befizetni, vagy kérjek méltányossági részleteket.
Kértem méltányosságot, holnap megyek megbeszélni, de nagyon nem akarózik kifizetni olyan tartozásokat, amikhez semmi közöm. Egy ismerősöm azt mondta, ilyenek akkor fordulnak elő, amikor az ellenőrök a fejpénz reményében elcserélgetik az adatokat, régi adatokat vesznek elő. Igazából lényegtelen, de mégis felháborító.
Mit tudok tenni?
Köszönettel.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02