BKV behajtás

Shirak # 2010.10.12. 09:55

Jó napot kívánok, Sziasztok!

Nekem az lenne a problémám, hogy nekem is van tartozásom a Bkv-nál, viszont én már Dr. Szabó Gergely ügyvédi irodától kaptam levelet, hogy 8 munkanapon belül fizessek be 71. 000 forintot, mert ha nem, akkor polgári eljárást kezdeményez ellenem, amelynek eljárási, és többletköltségei is engem terhelnek majd. A kérdésem az lenne, hogy mik a lehetőségek ilyenkor, mit tehetnek ellenem az eljárás során, mi a legrosszabb amire számíthatok?

Előre is köszönöm a választ

végrehajtó1 # 2010.02.25. 19:16

Először is ne kiabálj!!

Másodszor fizesd ki atartozást és nem kell izgulnod.

Harmadszor ha nincs semmi a neveden akkor nem visznek el semmit sem.

maxdemage # 2010.02.25. 18:32

MEG AZ A KÉRDÉSEM LENNE H AMI NINCS A NEVEMEN AZTIS ELVIHETIK? HA TÉNYLEG KIJÖNNEK?:s MERT NEMAKAROM H A SZÁMITOGÉPEMET MEG AMI NEKEM FONTOS ELVIGYÉK BÁR EGYIKSINCS AZ ÉN NEVEMEN ELŐRE IS KÖSZIKE A VÁLASZOKAT :)

maxdemage # 2010.02.25. 18:26

SZIJJASZTOK :) EGGY KÉRDÉS
JÁRT EGGYÁNTALÁN MÁR UGY VKI HOGY KIMENTEK A VÉGREHAJTOK HOZZÁ H ELVIGYÉK A CUCCOKAT?
S HA KIIS JÖNNÉNEK AKKOR MI AZ AMIT ELVIHETNEK???

maxdemage # 2010.02.25. 17:51

szijasztok NEKEM LENNE EGY OLYAN KÉRDÉSEM HOGY MÉG RÉGEBBEN VOLT 2007-BEN EGY GALIBÁM ÉS MEGBÜNTETTEK A MTRON AZTÁN EGY ÉVVEL KÉSŐBB A METRON IS ÉN HLYE ALÁIRTAM A MIT ELÉM DUGOTT AZ ELLENŐR ÉS NEMRÉG JÖTT EGGY LEVÉL HOGY FIZESSEK BE 48000-FT OT DEH NEMIRTAM ALÁ MÉG SEMMIT AMIT KIKÜLDTEK FELSZOLITÁST AZ A KÉRDÉSEM H MI A TEENDŐ? IRTAM A BIRONAK IS DR KOVÁCS NAK H KÉREK RÉSZLETFIZETÉST DEH CSESZETT RÁ VÁLASZOLNI. KÉRDÉSEM H MEGTOM AZT ELŐZNI H NEFIZESSEM BE A TARTOZÁST MIVEL NEMIS TUDNÁM ÉS NEMAKAROM H ELVIGYÉK A CUCCAIMAT ÁM AMI NEMIS AZ ÉN NEVEMEN VAN.

beteges # 2009.11.10. 15:34

Sziasztok

Én tértivevényes levelet kaptam, de nem vettem át direkt az alább olvasott okok miatt! De az édesanyám buzgó módon megtette ezt! 200 ezres csekk állt benne és egy felszólítólevél, hogy 3 NAPon belül!!! fizessem be.Benne volt még egy lap a büntetések időpontjáról és összegéről! Nem akarok itt összevissza kamuzni, hogy nem én voltam! Pontosan tudom, hogy én voltam! Egy-két botlás 2007 óta! De nem tudom az egészet befizetni és nyilván nem is akarom! Szóval az lenne a kérdésem, hogy mit tudok ilyenkor tenni! Szarjak be és fizessek, vagy inkább csak lapítsak, esetleg hívjam fel őket, vagy írjak levelet? Sajnos szorít az idő, mert ebben a levélben tényleg 3 nap van írva, úgyhogy kérlek írjatok, ha tudtok!
Előre is köszi...

kadaj01 # 2009.09.07. 09:20

"fenyegetés (rendőr ami 60.000 forintomba fog kerülni)"

Ilyet már én is hallottam, bár, egyszerűen fogalmam sincs honnan szedték ezt a baromságot. Nyilván azért mondják, hogy te hívj, mert akkor úgy lesz a jegyzőkönyvben, hogy nem ők hívták őket. Muhahaha.

Ildás # 2009.09.03. 11:15

Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy tartozásom van a BKV felé (pontosabban egy része feléjük, egy másik része egy ügyvédi iroda felé). Ezt elkezdtem törleszteni, de az utóbbi időben nem fizettem és megkerestek, hogy ha nem rendezem a dolgot, akkor bíróságra viszik az ügyet. Mivel akkor még nem tudtam, hogy 1 év a büntetések elévülése, elfogadtam a tartozást. Ilyen esetben tényleg bíróságra vihetik? Ha igen, én kifogásolhatom, hogy nem lettem tájékoztatva és elévült tartozást róttak ki rám?
A választ előre is köszönöm.

PassAgr. # 2009.08.02. 15:59

Én 16 éves koromban a Ferenciek terén lettem megbüntetve a metrókijáratnál...azóta semmilyen felszólítás,értesítés nem érkezett..meg is feledkeztem róla. Nemrég viszont megint megbüntettek a buszon, és amikor bementem az Akácfa utcába ( 8 napon belül ) a 3000 forinttal, a bérlettel, és minden egyébbel, közölték hogy nekem van egy másik büntetésem 2007ből, és hogy az "új" büntetésemet csak akkor tudom kifizetni, ha azt a régebbit előbb rendezem. Tehát mindenképpen több tízezer forintot kellett volna otthagynom, amit nem tettem. Pár napja kaptam egy csekket, és egy értesítőt, miszerint a büntetésem (az újabb) 24500 forintra emelkedett. Ehhez ugye még hozzá jönne a 2007-s amiről még mindig nem kaptam semmiféle papírt. Én most 18éves vagyok, édesanyámmal és a nevelőapámmal élek, édesanyám nevén semmi nincs. Nappali tagozatos iskolába járok, nem dolgozom. A kérdésem az lenne hogy mit tud tenni ilyen helyzetben a BKV? Hogyan tudja rajtam behajtani a tartozást? Köszönöm előre is a segítséget!

slumdog # 2009.06.21. 20:45

T. fórumozók!

Jogosan büntet meg engem a BKV, mert elfelejtettem lyukasztani. Nincsen mentségem, habár annyira ideges voltam, hogy folymatosan a táblát kell néznem mert életemben másodszor utaztam azon a vonalon, és nem tudtam hol kell leszállni.

Álruhás ellenőrök szálltak fel, amúgy én nem láttam az igazolványukat. Az egyik höly odalépett hozzám, mivel én szentül megvoltam győződve, hogy lyukasztottam (nem blicceltem még ezidáig) meglepetésként ért, hogy a tizestömböm ami a kezemben volt, nem volt kilyukasztva (ergo feledékeny voltam), ezután következett a megaláztatás: sértegetések, fenyegetések, és a lenézés. Sértegetett azzal, hogy én szándékosan nem lyukasztottam (kikérem magamnak), fenyegetés (rendőr ami 60.000 forintomba fog kerülni), és a lenézés mivel nem adtam át sz.ig-mat. A büntetés jogos az eljárás kritikán aluli.

Szóval, úgy gondoltam, hogyha büntet elfogadom, felajánlottam a diákigazolványomat bemutatásra (tudom hiba, de nem akartam nagyobb balhét). A jegyzőkönyv aláírására nem került sor, azt sem tudom, hogy valójában felvette e az adataimat a hölgy. Nem tudtam aláírni a jegyzőkönyvet, mert le kellett szállnom időközben. A hölgy nem volt hajlandó leszállni velem és hagyta, hogy leszálljak (csekk nélkül).

Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor mi a teendő. Nem szeretnék kapni 12 ezer forintnál nagyobb csekket...

totok # 2009.02.12. 13:18

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni sajnos én is...

Kaptam egy felszólítást, ami egy 2005-ös/villamos/ és egy 2006-os/metro/büntetésről szól./én egyikre sem emlékszem...mind1...
A szitu az volt, hogy mikor visszaírtam az ügyvédi irodának, hogy ez már elévül, akkor válaszul azt kaptam hogy csak a 2005-ös évült el,mert az villamoson történt /megjegyzem nem emlékszem/.
Nos miután szépen beakarták hajtatni rajtam az elévült büntetést, felháborodtam, hisz ha nem nézek utána valóban össze*rom magam és befizetem,mert velem is megtörtént már hogy elfelejtettem dolgokat.Viszont a BKV sem küldött ki nekem tértis felhívást/értesítőt.Viszont nem tudom hogy a további eljárás hogy zajlik, és ha esetleg bíróságra kerül mit tehetnek velem?Végrehajtó kijöhet?az ügyvédi irodát nem mertem felhívni,mert nincs kedvem ahhoz hogy sms-ban zaklassanak.
köszönöm szépen a segítséget ! Tótok

rapes # 2009.02.07. 11:53

Illetve annyit még hozzátennék, hogy van büntetés napja előtti érvényes bérletem...Egyébként az ellenőr kitépte a kezemből az igazolványomat, feltartott,ami miatt lekéstem a vonatom, ráadásul a BKV telefonszámán azt a tájékoztatást kaptam, hogy a mai nap nincs nyitva a pótdíjazási iroda, viszont a honlapon az áll, hogy igen.Ennyi mindenre hivatkozva megúszhatom?

Köszönöm mégegyszer...

rapes # 2009.02.07. 11:20

Kedves Fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni BKV büntetéssel kapcsolatban...

Egy hete a metróban elkapott az ellenőr,mert egy napja lejárt a bérletem. Mivel siettem,ezért csak egy boríték hátuljára! írta fel az adataimat,és ennek a hátoldalára bigyesztettem alá az aláírásom.Az a kérdésem,hogy ez így érvényes?Valószínű nem fogom bemutatni az érvényes bérletem, mert nem tartózkodom Budapesten,de a pótdíjat sem fogom befizetni.Lesz-e ennek valami következménye?Mire hivatkozzak akkor?

Előre is köszönöm:

Ági

Egyjogász # 2009.01.28. 06:44

Egy kis összefoglalás, úgy látom elég tipikusak a problémák. Berakom a BKV-s topicokba:

1.) ELÉVÜLÉS
A 20/1981. (VI. 19.) MT rendelet a közúti személyszállítási szerződésekről 1. § (1) bek. szerint a rendelet hatálya az autóbusszal, trolibusszal, villamossal vgy személygépkocsival díj ellenében végzett személyszállításra, továbbá a járművek bérbeadására terjed ki.

E körben a személyszállítási szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el.

Az Ombudsman szerint vitatható, hogy ez miért nem terjed ki a HÉV-re, METRO-ra, stb. is, de ez a vélemény nem jogszabály

Ha a követelés keletkezése óta 1 (5) év eltelt,a követelés elévült, ami azt jelenti, hogy bírósági úton nem érvényesíthető. Az elévülést kizárólag olyan felszólítás szakítja meg, amelynek általad történő átvételét bizonyítani tudják (tértivevény, vagy ha visszaírsz, hogy megkaptad).

Így ugyan az ügyvéd felszólítgathat, hogy fizess, de ha nem fizetsz, nem tud mit csinálni. Úgy látom arra játszanak, hogy a laikusok egy ügyvédi felszólításra becsinálnak és fizetnek. Ha elévülésre hivatkozol, az ügyvédnek kell bizonyítania, (általad bizonyítottan átvett okirattal), hogy felszólítottak a tartozás megfizetésére és az elévülés megszakadt.

2.) BIZONYÍTÁS

Erről egy olyan aranyos információ volt a BKV honlapján, ha a BKV követel rajtad valamit, neked kell „tisztázni magad“ (azaz bizonyítanod, hogy nem is lógtál). Ez tévedés, a BKV-nak kell bizonyítania, hogy megalapozott a követelése. A bíróság e körben azért minden pimflit nem fogad el, így ha pl. aláíratlan, vagy nem általad aláírt jegyzőkönyvet lobogtatnak, az a bíróság előtt nem bizonyíték.

Ugyancsak abszurdnak tartom, amikor arra biztatnak, hogy ha valaki arra hivatkozik, hogy nem ő írta alá a jegyzőkönyvet, tegyen feljelentést a rendőrségen. Itt a BKV polgári jogi követeléséről van szó és nem büntetőügyről, így a perben a BKV-nak kell bizonyítania, hogy te írtad alá a jegyzőkönyvet, és nem neked, hogy nem. (Több beírás is mutatja, hogy ezt a feljelentgetést többen is jól megszívták.)

3.) AZ ÜGYVÉD ELJÁRÁSI JOGA

A BKV nevében bármely ügyvéd csak meghatalmazással járhat el, így ha az ügyvéd nem csatol megkereséséhez a te tartozásoddal kapcsolatos ügyre vonatkozó (vagy esetleg általános) meghatalmazást, amit a BKV részéről cégszerűen aláírtak (eredetiben), akkor visszakérdezhetsz, hogy az ügyvéd mi alapján írogat neked a BKV nevében. Az, hogy az ügyvéd neve esetleg szerepel a BKV honlapján, nem jelent semmit, ez nem meghatalmazás.

kepesg # 2008.12.17. 15:45

Üdvözletem!
Csatlakozva a sorhoz, magam is kézhez kaptam a második ügyfédi felszólítást, egy három évvel ezelőtti esetre hivatkozva, amikor állításuk szerint bérlet nélkül utaztam. Levélben fordultam az ügyvédi irodához és kértem, hogy küldjék el az igazoló szelvényt, hogy aláírásom alapján biztos lehessek abban, hogy én jártam ott, és ebben az esetben természetesen eleget is teszek a felszólításnak. Erre válaszul el is küldték a cetlit bescannelve. A cetlin nem szerepelt az aláírásom semmilyen formában, a pontozott vonalra nyomtatott betűkkel az volt felvésve, hogy nem írta alá. Az adatok közül édesanyám neve és a személyi ig. szám stimmelt, viszont a születési évemben nagyjából tíz éves tévedés volt. Én biztos vagyok benne, hogy nem voltam ott akkor (meg kicsit logikátlan is, hogy odaadtam az ellenőrnek a személyimet, hogy felírhassa az adatokat, aztán meg nem írom alá. Ha meg akarom úszni, azt mondtam volna, hogy nincs nálam semmi irat, aztán annyi…). Szóval érdekelne, hogy a Tisztelt Fórumozók véleménye szerint, kezdhet-e ez az ügyvédi iroda velem bármit a bíróságon, egy alá nem írt és valótlan adatot is tartalmazó cetlivel? Köszönöm!

Badri # 2008.12.05. 20:07
tami76 # 2008.12.04. 06:59

Ráadásul az okmányok: TB kártya (ezt honnan veszik???), Diákigazolvány (nem is volt diákom, utoljára még 1997-ben), Bemondás (na persze, én nem mondtam be semmit) és Egyéb (mi az az egyéb??????). Ez egy vicc, nem gondolják hogy ezekre fizetek 340ezer ft-ot??
És ráadásul természetesen 2003 és 2006 között és villamos, troli, autóbusz kategória. Rég lejárt ügy.
Váradi Laci: hová kell megtenni a feljelentést az adataimmal való visszaéléssel?

tami76 # 2008.12.03. 16:34

Hah. Ma megint küldött Kováts Sebestyén úr egy 390.000 Ft-os csekket... persze bomondás és TB kártya alapján, a 2004-től 2007-ig futó intervallumra, persze olyan járatokon ahol nem is voltam.. merre jár a 3-as villamos például??? nem is ismerek ilyet!
Egy vicc.
Ja és persze ez már a 2.csekk! Persze nem ismertem el semmit és nem is fogok!
Rohadjon meg Kováts Sebestyén úr a csekkjeivel együtt!

Panni2 # 2008.12.02. 05:19

Váradi Laci! Köszönöm a gyors választ, csak reménykedtem, hogy valaki tud itt valami kiskaput.
De hát ez most bukta. Akkor szólt, mikor már elküldték.
Egyébként: Ismerjük egymást?

Panni2 # 2008.12.01. 20:44

Segítséget szeretnék kérni.
Húgom elfaxolta a tartozáselismerő, egyben részletfizetést kérő nyilatkozatot, miután kapott felszólítást, (bedobva),és a kifogásait lesöpörte K.S.
Nem lehetne ezt a nyilatkozatot visszavonni, éstovább vitatkozni?? (sajnos későn jutott tudomsomra az eset.)

tami76 # 2008.11.21. 08:29

Egyjogász:
Érvelhet sebestyén úr azzal hogy az elévülési idő az én esetemben azért nem egy év, mert lakcímkeresés történt? ugyanis csak a tb kártyám száma volt náluk meg.
ugyanakkor én mennyire érvelhetek azzal hogy visszaéltek az adataimmal és különben is hogyan jutottak hozzá a lakcimemhez?

Egyjogász # 2008.11.20. 09:09

Egy idézet innen a Fórum Hírek rovatából, csak azért, hátha valaki a Híreket nem olvassa (kiemelés tőlem):

"A jogos követeléseket jogszerű módon kell érvényesíteni, írta előző jelenésében az ombudsman, és emellett az erre irányuló eljárás tisztességes voltát hiányolta. Akkor a tisztességes eljáráshoz való joggal ellentétesnek minősítette, hogy a BKV a követeléseit a jogszabályban meghatározott egyéves elévülési időn túl, öt esztendőn át kívánja érvényesíteni.

A közlekedési vállalat vezérigazgatójának válasza nyomán is aggályosnak tartja az érvelést, miszerint az egyéves határidő csak a követelés bírósági érvényesítését teszi sikertelenné, de az elévülés után is fel lehet szólítani az érintetteket a fizetésre, tekintettel arra, hogy az elévült tartozás teljesítésére vonatkozó felszólítás önmagában nem jogszerűtlen, de a biztos szerint nem tisztességes.

A biztos abban bízik, hogy ezeket a határidőn túli eljárásokat a közlekedési vállalat megszünteti.

Az ombudsman is elismeri – erre jelentése is utal –, hogy egy 1981 óta érvényben lévő minisztertanácsi rendelet értelmében az egyéves elévülési idő csak az autóbuszon, trolibuszon, és villamoson utazókra vonatkozik, a HÉV-en és a metrón utazókra viszont nem. A biztos szerint – a BKV véleményével szemben – ezt az ellentmondást nem csak a jogalkotó oldja fel. Az Alkotmány ugyanis tilt minden hátrányos megkülönböztetést, így a különböző járműveken utazók megkülönbözte­tését is."

banyijoe # 2008.11.20. 09:03

bocs, mint megtudtam ki kell fizetem sajna, mert voltam olyan hülye, hogy elismertem a tartozást... ezt nevezik pechnek. SENKI NE ÍRJA ALÁ A TARTOZÁSELISMERŐ NYILATKOZATOT!!! és mégegyszer: EGY ÉV ALATT ELÉVÜLNEK A NEM-HÉVES KÖVETELÉSEK!!!

banyijoe # 2008.11.20. 08:59

Üdv,
egyrészt:
Az autóbusszal, trolibusszal, villamossal
díj ellenében végzett személyszállításra alkalmazni kell az 20/1981 (VI. 19.) MT rendeletet. 3. § (2) bekezdése szerint [a] személyszállítási szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el. (http://www.obh.hu/…00803078.pdf) Viszont ez nem érvényes a HÉV-re, ahol továbbra is 5 év az elévülés!

Másrészt: azt sajna nem tudom, hogy ha aláírtam a Kováts Sebi által küldött pappert és visszaküldtem, résztelfizetést kértem és a részletfizetős szerződést is aláírtam, akkor ha nem fizetek, behajtható-e a követelés, annak ellenére, hogy már elévült. Vajon azzal, hogy elismertem a szerződésben a tartozásomat, nem szakadt meg az elévülés? Vajon megszakadhat-e az elévülése egy már elévült követelésnek? Vagy netán újra kezdődik az elévülés az aláírás napjától? És ha igen, innentől már 5 évvel?

Úgy döntöttem, hogy annyit befizetek, amit a HÉV-en pótdíjaztak, de a többi közlekedési eszközre vonatkozóan nem fogok eleget tenni a követelésnek. Vajon ekkor van-e joga Sebinek bíróság elé citálnia engem? Valaki tudna választ adni kérdéseimre? Köszönöm!

nandy # 2008.11.19. 16:30

Ha visszaolvasol kicsit, megtalálod a választ.