Valóban nincs törvényi szinten szabályozott fegyelmi, de amunkáltató belső szabályzatában, eljárásaiban lehet ilyen nevű intézmény/eljárás, és annak akár munkajogi következményei lehetnek, de semmiképpen sem olyan, amely a munkaszerződést egyoldalúan módosítaná.
Jogtalan fegyelmi - A munkáltató igy kerüli el a próbaidő utáni fizetésemelést?!
A fegyelmi megszünt a gazdasági munkajogban.Ha még is alkalmazzák annak semmilyen következménye nem lehet.
attika
- Ha a munkaszerződésedben benn van, hogy a próbaidő után mennyi a béred, akkor nincs szükség további módosításra, az a bér jár, még akkor is ha fegyelmit kapsz, a munkáltató egyoldalúan nem módosíthatja azt lefelé (felfelé se). Amennyiben csak az van benne, hogy emelés lesz akkor is adnia kell emelést, és az nem lehet 1 Ft vagy ilyesmi, hanem a munkáltatónál szokásos mértékű leglább.
- Közös megegyezéses szerződésbontást lehet kérni, de ezt nem kötelező elfogadni. Ha el akarod hagyni őket a rendes felmondást javaslom, 30 nap felmondási idő és gudbáj.
Segítséget szeretnék kérni ebben a témában,
tények:
- lejárt a próbaidőm, szerettem volna a munkaszerződésemben leírtakat megkapni: fizetésemelés...
- szóbeli időpontegyeztetés történt a megbizott igazgatónkkal, a munkaszerződés módosításának aláírására.
- a munkaszerződés módosítása helyett egy írásbeli figyelmeztetés várt, teljesen átlátszó, gyenge 'rágalmakkal'
(céggel ismerkedésem kezdetén, amikor még közösen dolgoztam egy kollégámmal, már akkor meg kellett volna rendelni bizonyos alapanyagokat, a hosszú szállítási határidő miatt, de ezt én akkor még nem tettem meg, mivel nem voltam tisztában a határidőkkel, és nem dolgoztam önállóan)(a cég vezetője megrendelt olyan alapanyagot, amit a vásárlónk nem ismert el hivatalosan, és ezt is az én nyakamba varrta: olyan alapanyagot rendeltem!! én!!, amit a vevő nem ismer el...)
Mivel a 'munkámat segíteni akarják', az írásbeliben utolsó sorként: áthelyeznek másik telephelyre emiatt.
Elég egyértelmű, hogy így akarta elkerülni a fizetésemelést.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Lehet közös megegyezéssel történő munkaviszony megszűntetést kérni?? Mi ennek a hivatalos módja?
Természetesen mindenkinek (az új telephelyen) úgy lettem beállítva: ez az, aki elszúrt mindent... elég rossz érzés lenne ezekkel az emberekkel együtt dolgozni. El lehet érni valahogy, hogy ne helyezzenek át?
Köszönöm a segítségeket és válaszokat!
[b:52d941c9b5]ViCa[/b:52d941c9b5]
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02