Szia Miki!
Én ugyan teljesen amatőr vagyok ebben a témában, mégis pont erről hallottam, hogy sajnos azok a fák, amelyek átlógnak a szomszéd kertjébe ugymond birtokot sértenek. Tehát - elméletileg - még a legjobb módszer lenne a fák ágait teljesen visszavágni, hogy a szomszéd ne jelentgessen fel. Másrészt viszont, ha van termés az ágakon, akkor a szomszéd hozzá sem nyúlhat, mert nem az övé! Arra már nem emlékszem pontosan, hogy a szomszédnak kell-e szolgalmi utat biztosítania, hogy a téged megillető termést betakaríthassad (az ő kertjéből)!
Üdv,
Chilly
Kié a fülemüle éneke? - Ingatlanon átlóg a faág
Sziasztok!
A problémám a következo: szüleim Vecsésen élnek egy kertes házban, amlynek a kertjében 4 db fa áll (dió, cseresznye). A szomszédban lakó pasas már HAT alkalommal feljelentette oket, mert a fák ágai átlógnak. Nem közölnek velünk semmit, hanem egyszeruen csak kijön a bírság. Egyszer már fizettünk bírságot, és a fák égait is visszavágtuk a rendeletnek megfeleloen.
Már rendorségi helyszíni szemle is volt, mert a fa birtokot háborít (a rendor sem értette... ). A legutolsó önkormányzati helyszíni szemle alkalmával az önkormányzat illetékese kijelentette, hogy nem olvasta rendeletet. Azt mondta, hogy ahány feljelentés, annyi büntetés. Ha nem fizetünk akkor jön a végrehajtó. Mindezt mosolyogva közölte.
Az utolsó feljelentés egyébként arról szólt, hogy az egyik fa 30 cm-re átnyúlik és a lehulló leveleket átfújja a szél.
Az önkörmányzat szóba sem áll a szüleimmel, mintha pestisek lennének. A történethez hozzátartozik, hogy a férfi felesége jó kapcsolatokkal rendelkezo önkormányzati dolgozó.
Kérdéseim a következoek:
- Az önkormányzaton kívül hová fordulhatok panasszal?
- Az önkormányzatot hogyan lehet rábírni, törvényesen járjon el?
- Ugyanazért lehet többször büntetni?
- Ez tényleg ekkora probléma?
A tanácsokat elore is koszi!
Miki
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02