Börtönbe kell mennem??


the big cat # 2003.05.18. 14:51

Attól tartok ez az ügy már volt bíróság előtt, hiszen azt írta 15 napon belül jön a végrahajtás. nem a Westel által megbízott behajtócégről van szó, az ugyanis nem foglalhatna, legfeljebb győzködhetne hogy fizess.

Itt már nincs más hátra mint fizetni, vagy foglalnak a vagyonából. Ha semmije sincs, akkor nem foglalnak.

Ha a kötelezettség keletkezésekor már elmúlt 18, akkor csak a az ő saját vagyonából foglalhatnak.

Egyébként miért nem egyezel meg aWestellel részletfizetésben? A kifizetett részleteket aztán a barátodon behajthatod, ha nem akar fizetni akkor akár peres úton is.

Chilly # 2003.05.18. 14:34

Szia!
Én csak javasolatot tudok írni, mivel dolgoztam behajtó cégnél és tudom, hogy mennyi hasonló GSM-mel kapcsolatos ügyeik vannak. Ha a vásárláskor elmultál már 18 éves, akkor a teljes felelösség a tiéd. Ha nem, akkor a gondviselö, jelen esetben a szüleid tehetök felelössé. Az, hogy a barátod használta a telefont és ö visszaélt vele, ezt csak polgári peres uton tudod töle visszakövetelni, vélhetöen azután, hogy kifizetted, vagy megkezdted a szolgáltato/behajto felé a kifizetést. Javaslom, hogy probálj megegyezni a behajtocéggel részletfizetésben, amelyhez csatolj olyan igazolásokat, amelyek azt támasztják alá, hogy nem, vagy csak nagyon kis részletekben tudsz fizetni.
Ha nem fogadják el, akkor ugyis a biroság elé kerül az ügy.

the big cat # 2003.05.17. 14:37

Mennyi idős vagy? Illetve voltál amikor a tartozás keletkezett?

Ha 18 éves elmúltál, úgy saját magad felelsz a tartozásaidért, csak a te vagyonod hajtható végre.

Hegyesi László # 2003.05.17. 08:55

Még egy kis kiegészítés, hogy 15 napon belül mennek a végrehajtók apámhoz, mert oda vagyok bejelentve. Tőle van joguk elvinni valamit?


laci80

Hegyesi László # 2003.05.17. 08:52

Az esetem szerintem nem egyedüli. 5 évvel ezelőtt rávettek egy mobiltelefon vásárlásra, amit nem én használtam, de mivel én kötöttem az előfizetői szerződést (Westel), természetesen engem terhel a számla, ami 36000 forint. De mivel a kedves barátom nem fizette ki nekem, és a telefon is nála volt, kénytelen voltam felmondani az előfizetést, ami további 74000 forint. Feljelentést tettem ellene, de nem tudom behajtani rajta, mert semmije sincs. Nekem sincs semmim, mert még diák vagyok. Be tudják rajtam hajtani, vagy a családomat (apám) terheli valami felelősség? Nem tudom kifizetni a kb220.000 forintot, mert még nem keresek, és nincs is félretett pénzem. A szüleim sem fizetnek. Mi lesz így? Megyek az adósok börtönébe diákként???


laci80