Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


HŰTLENSÉG EGY HÁZASSÁGBAN

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.02.16. 12:09

Minden együttérzésem a tied, de légy szíves, kérdezz olyat, amire lehet válaszolni érdemben is. (Erre csak ironikusan tudnék, de ezúttal kihagyom. Bár a labdát magasra adtad fel.)

www.kbs-ugyved.hu

Benjámin89 # e-mail 2020.02.16. 01:40

Sziasztok!
Érdekelne hogy szerintetek lehet e ezzel valamit jogilag kezdeni? 2020dec 6 meg szünt a munkám. Január 20 Francia országba kellett a munkám miatt jönni.Van két közös gyermekünk a 'párommal' közös felügyeleti jogunk volt mivel egy családként éltünk február 7ig 3napja próbáltam keresni illetve szüleim sem tudtak semmit az unokájukról mivel időlegesen korlátozott minden kapcsolatot a gyermekekkel azóta interneten keresztül próbálom a kapcsolatot tartani kissebb nagyobb sikerrel.a lényeg hogy a közös lak címünkről általam ismeretlen helyre vitte azóta is ezt a helyen tartózkodik. Teljes bizonnyal mondhatom hogy a hűtlenség érvényes ebben az esetben mivel sikerült üdvözölnöm videó hívás segítségével az utódomat

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.09.30. 15:08

Sok évtizede nem használja a jog ezt a kifejezést, jogi tartalma már nincs is.

www.kbs-ugyved.hu

lajcsó # e-mail 2019.09.30. 12:02

"Szerintetek a feleségem megvalósította-e ezzel az elhagyás tényét?"
Most még nem. Ha huzamosabb ideig így marad akkor lehetséges.
Egyenlőre nem másik pasinál lábadozik a feleséged, hanem a saját gyermekénél! Persze dönthet úgyis, hogy az egészsége többet ér mint a házassága.

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

szszm # e-mail 2019.09.30. 08:04

Köszönöm, pont ezt akartam tudni, hogy ez jogi kérdés-e. Jótanácsokra nincs szükségem.

alfateam # e-mail 2019.09.30. 07:48

szszm!
Szerezz magadnak egy kutyát, azok feltétel nélkül hűségesek!

wers #   2019.09.30. 07:45

Meg is mondtam neki, hogy vagy most hazajön, vagy fel is út, le is út.

Jól olvasom, infarktusa volt? Gyanítom, nyugalomra vágyik. Nem jogi kérdés. Gondolkodj el, miért nem melletted tud rehabilitálódni.

szszm # e-mail 2019.09.30. 07:35

Kedves "alfateam"! Nem akarok mindenáron kötözködni, de az 1 év az enyhe túlzás. Döntési lehetősége volt, hazajön, vagy az általam nem kedvelt lányához megy. A rehabilitációjához itthon is minden feltétel adott. Nekem ez most egy lelki trauma, 1 évig nem emészthetem magam emiatt. Meg is mondtam neki, hogy vagy most hazajön, vagy fel is út, le is út. Ő így döntött, elhagyott, úm. megszakította az életközösséget.

alfateam # e-mail 2019.09.30. 00:59

Nem, hiszen úgy
kommunikálta az ügyet, hogy rehabilitáció. De 1 év múlva magad is rá jössz, hogy elhagyott a visszatérés szándéka nélkül.

szszm # e-mail 2019.09.29. 22:06

Tisztelt Fórumozók!
Lenne egy érdekes kérdésem.
A második feleségem infarktussal kórházba került, ahonnan hazaengedés után nem tért haza, hanem állítólag saját elhatározásából a lányához költözött, mondván ott nyugodtabb körülmények között rehabilitálódhat. Tették mindezt a velem való egyeztetés nélkül. Hozzáteszem még, hogy nekem a feleségem lányával már ez az eset előtt is kimondottan rossz volt a viszonyom. Szerintetek a feleségem megvalósította-e ezzel az elhagyás tényét?

molnár # e-mail 2003.07.10. 15:15

Ez tényleg elég jó bizonyíték a félrelépésre. Bár a feleséged hivatkozhat arra, hogy megszakítottátok az életközösséget, mivel el is költözött.

Molnár

benko laszlo # e-mail 2003.07.10. 14:21

Azt kérdezed milyen bizonyítékaim vannak az ex-nejem félrelépésre ? Semmilyen fotót, idegen férfi szőrszál vagy spermiumot nem tudnék a bíróságon mutatni. De abból a ,,kapcsolatból' (ami azóta már megszünt) született egy gyermek, fiam féltestvére. Ez nem elég bizonyíték ???? Sőt akkor született amikor még hivatalosan nem is váltunk el. Ténylegesen azonban már nem éltünk egy háztartásban, hisz az ex-nejem elköltözött. Talán az bizonyítja a hűtlenséget legjobban hogy az apaság vélelmét kellet kérni, úgymond kérnem kellet hogy a megszületett gyermek ne az én nevemet használja !!! Ezt a tényt fellehet a bíróságon használni az ex-nejem ellen ????

Viktor

viktor

molnár # e-mail 2003.07.10. 14:04

Bocs, rosszul tettem fel a kérdést.
Mit értessz azon, hogy csak közvetetten hat?

Molnár

molnár # e-mail 2003.07.10. 08:31

Mit értessz azon, hogy közvetve hat? Úgy tudom, hogy a hűtlenség akkor hathat negatívan gyerekelhelyezés szempontjából a hűtlen félre nézve, ha a családdal szemben közömbösséget, önzést, felelőtlenséget tanusít. Ha ezek egyike sem igaz, akkor olyan mintha nem is lett volna hűtlen? Vagyis félre léphet valaki, ha mellette ugyanolyan jó szülő, mintha nem lépett volna félre?
Elárulnád nekem, hogy milyen bizonyítékaid vannak a félrelépésre?

Molnár

the big cat # e-mail 2003.07.09. 18:05

Nem tudom pontosan mióta, de sejtésem szerint az állami házasság létrejötte 8azaz több, mint egy évszázada) a bíróság válás esetén enm vizsgál vétkességet, így a hűtlenséget sem. ennek tehát nincsen relevanciája egy bontóperben. A gyermekelhelyezésre is csak közvetetten hathat.

benko laszlo # e-mail 2003.07.09. 14:26

Sziasztok !

Ha jól tudom régebben pl. 20-30 éve ha kiderült egy házasságban hogy az egyik fél hűtlen volt, akkor ezt a bíróságon negatív tényezőként értékelték, következménye volt. Kérdésem hogy most a rendszerváltás után változott-e errevonatkozó törvény, illetve hűtlenség és ugyanazon  fél részéről beadott válási szándékot a bíróság figyelembe veszi-e ? Ha igen, milyen következménye lehet ha ráadásul még bizonyított is a dolog. Gondolok itt gyerektartás, gyerekelhelyezés stb.
Vagy a törvények teljesen lehetővé teszik minden következmény nélkül a ,,félrelépést'

Viktor

viktor