Szeretett Edesanyam aki 51 eves volt,2 eve talaltak nala egydaganatott a bal tudejeben,mondtak hogy nem rakos,tudogyulladasbol maradt neki vissza.Mondtak majd mutik,de ezt is hallasztottak.Mig egy nap elpattant egy er rajta,es korhazba ment.Onnan tovabb kuldtek par ora mulva a szanatoriumba ahol vizsgaltak,de kritikus volt a helyzet.Utana is mentovel szallitottak masik korhazba,de a mutetett csak ujra elesztessel tudtak elkezdeni.5 oras mutet utan 3 napig komaban volt,es elhunyt.Oka;Tudorak amije nem volt,es a boncolasi eredmenyt sem kaptam meg,eltelt 3honap.Segitsenek mit tehettek????
Az orvossok nem tettek meg mindent a betegert!!!
Tisztelt kety,
Elöször is együttérzesemet hadd fejezem ki. A hozzászólásából ha jól értem ki derül, hogy az Ön Édesanyjánál 2 évvel ezelötti vizsgálata során tévesen állapították meg, hogy a bal tüdejében talált daganat egy korábbi tüdögyulladásból származott volna és ehellyett tüdörákos volt.
Az orvosi kártérítési jogban nem vagyok annyira otthon, de azt tudom, hogy az orvos kártérítési felelösséggel tartozik a téves diagnózisért. Ennek persze elöfeltétele, hogy a betegség amit az orvos nem ismert fel, azaz az orvostudomány mindenkori állása szerint ismert betegség legyen, a tüdörák nyilván ilyen. Azt is bizonyítani kell, hogy a bekövetkezett események (tehát a beteg állapotának romlás ill. halála) emiatt következett be, a téves dignosztika okozati következménye. Persze azt is meg kell jegyezni, hogy a tüdörák nem (100%-os sikerrel) gyógyítható, így a halál sajnos enélkül is bekövetkezett volna.De a korai stádiumban való felismerés mindenképen kedvezöbb helyzetet teremtett voln a beteg számára.
Nem tudom, hogy jól sejtem-e de polgári kártérítési pert lehet indítani az orvos/kórház ellen.
Igyekszem elolvasni az idevonatkozó kommentárokat és joggyakorlatot, de remélem, hogy akad addigra szakavatottabb hozzászólás.
Tisztelettel,
Leiterjakab
Tisztelt Jeiterjakab!!!Elolvastam hozza szolasat,a korzeti orvosa azt mondta hogy higyem el hogy nem volt rakos.A januari leletei otthon vannak,abban is az van jo indulatu daganat,es azt mondtak neki hogy januarban a negyed tudejet leveszik ez miatt.De jo volt az allapota igy elhalasztottak egy felevre kesobb.Amit mar nam elt meg.A masik 8 ora telt el meg mutteni vittek mikor tudtak hogy vert hanyt,valami nincs rendben.Meg a korhaz azt mondta helikopterrel szallitotak ami nem igaz,mentovel.Meg miert nem kuldik a boncolasi eredmenyt???Azt hiszem ha idoben csinaltak volna meg mindig elne,szegeny.Mit tegyek fogadjak magan nyomozott?Ossze szedni a hivalalos papirokkat,nem tudom tul tenni magam az egeszen.KEREM SEGITSENEK!!!!!
Kedves kety!
Csatlakozva az elöttem szólóhoz, szintén együttérzésem fejezem ki.
Az elsö hogy feltétlenül meg kell szerezni a boncolási eredményt. Az én hozzátartozóim halálakor személyesen adták át az összes papírral együtt. Nem vagyok benne biztos, h. postán kiküldik.
A tüdö daganatokat általában mellkas átvilágítás során véletlen észlelik. Mivel biztosan nem dönthetö el ez alapján, hgoy nem malignus tumorról van-e szó, általában sebészi eltávolítást szoktak alkalmazni. Az is biztos sokat elárulna, hogy melyik és milyen ér pattant el. A vérhányás is sok mindent jelenthet.
Szerintem ha kézben van a boncolási jegyzökönyv, feltétlen meg kellene mutatni egy független orvosnak, de ne a körzetinek, mégis esetleg egy onkológus biztos, hgoy sokkal több mindent látott és tapasztalt.
A tünetekröl nem írt, és arról sem, hogy csak mellkasröntgent készítettek-e az édesanyjának vagy más vizsgáló módszert is alkalmaztak. Úgy tudom, hogy a vérkép és a vérsüllyedés alapján már lehet gyanakodni, hogy valami nem olyan, mint kéne.
Abban az egyben sajnos biztos vagyok, hogy az orvosok védeni fogják a mundér becsületét egy laikussal szemben.
Tisztelettel:
VelmaKelly
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02