BKV bliccelés büntetés

Zoonee # 2008.11.15. 11:10

Tisztelt fórumozók!

Én ezt a levelet szándékozom elküldeni az K.S.L.-nak, remélem hatásos lesz.

Tisztelt Ügyvéd Iroda!

Kérem, hogy a BKV Zrt felé fennálló tartozásomról szóló, számú ügyet lezárni szíveskedjen.

Indoklás

Az önök által 2008. július 26-án kiküldött levél egy 2003. julius 22-i büntetésről szól.
A 20/1981. (VI. 19.) MT rendelet a közúti személyszállítási szerződésekről szóló rendelet 3. § (1) bek-ben foglaltak szerint személyszállí¬tásnál, valamint autóbusz és személygépkocsi – gépjárművezetővel történő – rendelkezésre bocsátásánál a szerződő felek jogaira, kötelezettségeire, valamint a szerződés teljesítésére a Polgári Törvénykönyv vállalkozásra vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni, a 4–13. §-ban foglalt kiegészítéssel.
A (2) bek.értelmében a személyszállítási szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el.

Figyelemmel arra, hogy a mai nap illetve a legutolsó esemény között már több mint egy év eltelt, kérem a levélben foglaltatnak eleget tenni.

Üdvözlettel és kitartás!

kovacslaci # 2008.11.15. 09:24

Maximális Tiszteletem az Ügyvéduraknak!

Szeptem 11.-én én is megkaptam a Kovács Sebestyén ügyvéd "úr"-tól a levelet benne 53625Ft-ról szóló követeléssel.
Mivel 2004-ben elköltöztem Budapestről,felhívtam őket hogy ugyan milyen tartozásról van itt szó mire ők elmondták hogy ez 5 rendbeli bliccelés volt BP-en mégpedig 2003. 09.-10.-11. hóban történ,elmondtam nekik hogy ez csak azért is érdekes mert autóval jártam.Végülis kértem hogy küldjék le a jegyzőkönyvet mert ezt így nem vagyok hajlandó elismerni.SAJNOS csak ezután olvastam a fórumot az ombudsman szeptemberi nyilatkozatáról.Miután 2 hete felhívtak -igen sajnos megadtam a számom,jóhiszemüen eszembe se jutott hogy zaklatni fognak- hogy megjöttek a jegyzőkönyvek bemegyek vagy kiküldjék?Közöltem velük hogy egyrészt 300Km-re lakom,másrészt pedig hivatkoztam az 1 éves elévülésre,és kértem hogy ne zaklassanak tovább a telefonszámomat pedig kértem hogy töröljék ki.Azóta már sms-ben is zaklatnak hogy vegyem fel a kapcsolatot az irodával.Kérdésem igen egyszerü lenne önökhöz:hogyan lehet lehet "ezektől" megszabadulni hogy ne zaklassák az embert?
válaszukat előre is köszönöm:kovacslaci

ricsi1984 # 2008.11.14. 23:52

Hello

Lenne pár kérdésem, remélem kapok válaszokat, előre is köszi.

A fizétési felszólítás kézhezvétele milyen következményekkel járhat, mennyiben befolyásolja az elévülési időt.
Fizetési meghagyást mi alapján küldenek,milyen következményekkel jár ha nem reagálok, ill. ha igen.
A bejelentett lakcímre kiküldött, más személy által(hozzátartozó)átvett fizetési felszólítás, meghagyás, stb. milyen következményekkel járhat rám nézve.

KlmnKyle # 2008.11.14. 10:41

Köszönöm válaszotokat, most jöttem haza külfödről fél évután, és az első hetem arról szólt, hogy mindent elintézzek. Amit lehetett elintéztem, de mit tegyek ez már a soakdik kamulevél? Lehet tenni valamit az ilyen "csalók" ellen? Tudjátok esetlegesen azt, milyen megbízási viszonyban áll a BKV Zrt.-vel?

Kacsa1111 # 2008.11.14. 09:34

minek nekik válaszolni? elévült követeléssel nem tudnak úgyse mit kezdeni.
csak kidobod a pénzt a postaköltségre...

Kacsa11

monalisa1 # 2008.11.13. 20:00

Levélre levélben válaszolj, még pedig tértis levélben - annak oda-vissza nyoma van. (E-mail és telefon letagadható.)

KlmnKyle # 2008.11.13. 19:33

KlmnKyle vagyok és énis részesültem eme csodás levélben dr Kováts Sebestyén Lászlóból. Nekem 11 145.-forintot ajánl befizetésre. Kérdésem az lenne mi a teendőm? Elegendő csak E-mailben tájékoztatnom őt hogy nem áll módomban befizetni a 2004 es kamubírságot. Vagy esetleg telefonon? Vagy milyen lehetőségeim vannak esetlegesen? Módomban állhat feljelenteni?

Előre is köszönettel:
KlmnKyle

KSenem # 2008.11.13. 19:26

Sziasztok!

Nekem is érkezett egy fizetési felszólítás dr. Kováts Sebestyén László ügyvéd-től, hogy 2004 szeptemberében utaztam az M3-on és ezt személyi igazolvánnyal igazoltam és fizessek xy összeg pótdíjat. Ebben nagyon mellé múltak mivel akkor még nem éltem Magyarországon, 2005 márciusában érkeztem Magyarországra és 2 hete kaptam személyi igazolványt úgyhogy az összes állításuk hamis, ennél valótlanabb már csak az lenne, hogy az M4-en utaztam 2004-ben :-)
Körül néztem az interneten és borzasztó amit találtam, eddig mindig csak szóbeszédnek tartottam a BKV trükkjeit de most a saját bőrömön tapasztalom. Sajnos vannak akik bedőlnek egy ilyen felszólításnak és fizetnek néha százezres nagyságrendű összegeket ahogy látom. A következtetés amit levontam ilyen felszólításra SENKI NE FIZESSEN SEMMIT, még szóba állni sem érdemes velük de ha mégis tagadják meg a fizetést mert ha még valóban történt is bicelés egy év után elévül és bírósági úton nem tudják behajtani!!!!!!! De azért felháborító, hogy ilyenek képesek voltak elrontani a délutánomat és még kitudja mit tudnak okozni ha valaki komolyan veszi a fenyegetőzésüket. Nagyon sok szerencsét kívánok annak aki elhatározza, hogy fellép Kováts...akárkik ellen, mert itt valamit tenni kellne, nem hiszem el, hogy egy jogállamban semmit nem lehet tenni az én esetemben teljesen valótlanságot állító ügyüvédek fenyegetőzése ellen.

Egyjogász # 2008.11.12. 10:43

A meghatalmazást már én is hiányoltam egy korábbi beírásban, erre egy bennfentesnek tűnő beíró azt válaszolta, hogy ha valakinek ez fáj, utólag csatolják. (Nem szó szerinti idézet!)

De gondolj bele 10.000 felszólítás 10.000 meghatalmazás! PAPÍRKÖLTSÉG:)

Egyjogász # 2008.11.12. 09:38

A levél hatásos, de két dologban tévedsz.

Egyrészről, hogy "Megbízónk A BKV Zrt-nek nem tartozik."

Attól, mert a követelés elévült, még a tartozás nem enyészett el, hanem bírsági úton érvényesíthetetlenné vált.

Így megbízód tartozik a BKV-nak, csak a BKV eredményesen nem fogja tudni bírósági úton behajtani a követelését.

Ebből következik a másik tévedés, ugyanis az, hogy megbízódat felszólítják egy elévült követelés megfizetésére nem törvénytelen. (Más dolog, ha önként nem tesz eleget a felszólításnak, nem nagyon tudnak vele mit csinálni.)

Az már megint egy más kérdés, hogy a BKV ügyvédje a fenti körülményekre a elszólító levelében nem hívja fel a figyelmet, de szerintem nem is dolga az ellenérdekű fél jogi kioktatása.

ivili # 2008.11.12. 08:09

Májusban szólítottak fel a fizetésre, ha jól emlékszem; az biztos, hogy az 5 év - akkor úgy tudtam - nem telt le. Erre még nem reagáltam, de a köv. levélre már igen, amit kb. 1-2 hónap múlva küldtek; az már csekkes volt. A jegyzőkönyveket kérésemre kipostázták, aztán mivel bírósággal "fenyegettek" elismertem a dolgot. Ezek szerint az elismerés ténye sem változtat azon, hogy elévült az ügy. Jó, hogy nem írtam alá fizetési megállapodást... Gondolom, az megint nagy baki lett volna. Most nem vagyok abban a helyzetben hogy önként fizessek.

Köszönöm a segítséget!

Egyjogász # 2008.11.11. 17:50

Mikor szólítottak fel a tartozás megfizetésére?

Ha egy éven túl, a követelés elévült (azaz bírósági úton nem érvényesíthető), és egyszer már elévült követelés elévülését nem lehet megszakítani, azaz azzal, hogy szóba álltál velük nem lett újra "nem elévült a követelésed".

Persze önként fizthetsz.

ivili # 2008.11.11. 15:18

Kedves Mindenki!

Azon naivak közé tartozom, akiket Kováts Sebestyén irodájának sikerült bepaliznia. Buszon és villamoson 2003-ban elkövetett bliccelés miatt kaptam tőlük ügyvédi felszólítást 52 ezer forintról. Sajnos ezt a fórumot csak ma találtam meg. Perrel fenyegettek, és mivel valóban előfordult, hogy jegy nélkül utaztam, felkerestem őket, hogy legalább megnézhessem a bizonyítékokat. Most már látom, hogy nem kellett volna reagálnom. Eddig 24 ezer forintot fizettem nekik, de közben sokszor fenyegetőztek azzal, hogy bíróságra megy az ügy, ha nem fizetek időben. Legelőször telefonon állapodtak meg velem 6 havi törlesztésben. Majd a 2. részlet fizetésekor közölték, hogy ez így nem mehet tovább, fizessek többet, mert nem tarthatják az ügyemet. Most legutóbb megint telefonon hívtak, hogy a fennmaradó részt két hónap alatt fizessem be. Eddig sem ment könnyen a törlesztés, most meg fogalmam sincs, honnan teremtek elő erre is plusz pénzt. A kérdésem az, hogy most már behúztak-e annyira a csőbe, hogy a fizetési késedelemnek peres következményei lehetnek? Komolyan kell-e vennem az ilyen telefonhívásokat? Írásbeli fizetési megállapodásom nincs velük, bár erősen szorgalmazzák.
(Az ő eljárásuk minek számít? Az nem büntethető, hogy becsapják az embereket?)

Köszönöm bárki tanácsát!

Cseppy # 2008.11.10. 19:59

Köszönöm a válaszod.A véleményem ettől függetlenül továbbra is az, hogy megvettem a bérletet, és a büntetést is befizetném, a 3000ft-t, de azért az kemény, hogy megvettem a bérletet és még a büntetést is fizessem a 12.000-t. Ha megvettem a bérletet, nem károsítottam a BKV-t. Ez csak hozzáállás kérdése. Köszi

Kacsa1111 # 2008.11.10. 19:48

Kedves Cseppy,

mert különben mindenki a büntetés után azonnal bérletet venne, és a csökkentett pótdíjat fizetné...

így is mindenki ezt csinálja, de már van annyi rutinjuk, hogy megkérjék - nyájas mosoly kíséretében - az eladót, hogy egy nappal korábbi dátumot írjon a bérletre...:)

Kacsa11

Cseppy # 2008.11.10. 19:29

Most találtam erre a fórumra, ha olyat kérdeznék ami, már itt elhangzott bocs.Ki tud többet arról, hogy az Akácfa utcában a bérlet bemutatásakor a BKV,miért nem fogadja el a 30 napos bérletet igazolásul, ha azt az ellenőrzés napján, vásárolták meg. Miért kell 1 nappal korábbi időponttal rendelkeznie. Röviden 8-án ellenőr megbüntet,de az Akácfában csak azt fogadták volna el ha a 30 napos bérlet 7-től lett volna megvásárolva. Ki érti ezt? Nem is utaztam BKV-n 7-én. Miért kell fizessek egy szolgáltatásért, ha nem vettem igénybe azon a napon.

vikid81 # 2008.11.07. 10:10

Schneider,

Te csinálsz valamit - írsz, telefonálsz, stb.?
Hasonló felszólítást kaptunk mi is, 6 évvel ezelőtti, fiktív, állítólag 13-szoros (!!!) büntetés kapcsán. Én tervezem, hogy levelet írok.

Tulajdonképpen mi a helyes eljárás: írjak hivatalos levelet vagy hagyjam a csudába az egész ügyet?

Karesz21 # 2008.11.04. 21:06

Nyomj a neve mellet az e-mail feliratra és ott lesz az emailcíme!

laikus hozzászóló

bebe5 # 2008.11.03. 23:09

Sziasztok!

hogy lehet priviben kérdezni szeretnék az egyjogásztól kérdezni vmit.

Köszi

Üdv

Meddler # 2008.11.03. 17:38

Üdvözletem mindenkinek!

A Bkv pótdíjazásával kapcsolatban fordulok hozzátok. Nyáron kaptam egy levelet KSL ügyvédtől, amely szerint megbüntettek 2007. február hetedikén, fizessek, mert különben örök kárhozat, pokolra jutok stb.
A büntetés jogos VOLT, be is fizettem rá 5 napra, a befizetési pénztár bizonylatot megőriztem három hónapig, mivel az volt rajta feltüntetve...(én naiv még nem tudtam akkor semmit 5, meg 1 év elévülési időről) Mivel az említett dokumentum nincs meg, így nem tudom bizonyítani, hogy befizettem.

Tudom, hogy elévült, de úgy tudom, hogy a bevételi pénztár bizonylatnak van egy tőpéldánya a BKV-nál (legalábbis ezt hallottam) az a kérdésem, hogy ki lehet-e ennek a másolatát kérni, hogy igazoljam, hogy már fizettem....

Bár jobb lenne, ha hagynám a fenébe, tudom, de fúrja az oldalam...

Előre is köszönöm mindenkinek, aki válaszra méltat! :)
További kellemes Bkv mentes napokat....

Kacsa1111 # 2008.10.31. 11:13

Kedves Vàradi Laci,

öszintén sok sikert kivànok a szélmalomharchoz...itt lenne az ideje, hogy az ilyen "àl-hatósàgoknak" (bkv, parkoló tàrsasàgok stb.) valaki a tökére lépjen és hanyatt döntse öket...

Kacsa11

Kacsa1111 # 2008.10.31. 11:02

Kedves idegenvezetö és Karesz21,

ez azt jelenti, hogy ha te önként fizetsz, akkor nem követelheted vissza tartozatlan fizetés cimén, hiszen nem a jogcim évült el, hanem csak a kikényszerithetöség.

Kacsa11

Karesz21 # 2008.10.30. 19:41

"máshogy" = zaklatás, telefonok stb. ez persze csak magánvélemény
Lejárt tartozást elképzelésem sincs hogy lehetne.

laikus hozzászóló

idegenvezeto # 2008.10.29. 16:43

Kedves mindenki!

Én is kaptam levelet KS úrtól 2004 áprilisi tartozás ügyében. Kérdeztem, hogy mivel a hatályban lévő jogszabály szerint az elévülési ideje az ilyen tartozásoknak egy év, miért kellene nekem fizetnem. Erre azt a választ kaptam, hogy ez csak annyit jelent, hogy bírósági úton nem érvényesíthetik, de máshogy igen. Mivel a hölgy, akivel beszéltem nem óhajtott részleteket közölni a "máshogy"-ról, így elképzelésem sincs, hogy mire gondolhat.
Nincs valami ötletetek?

Köszönöm

buboka # 2008.10.25. 15:20

Sziasztok!

ettől az Úrtól én is kaptam egy párszor felszólító levelet, a dolog csak ott "csúszik meg", hogy mivel mozgásszervi fogyatékos vagyok, így nekem nem kell bérlet, vagy érvényes jegy. Az Államkincstár által kiállított utazásra jogosító igazolást elfaxoltam az "ügyvéd" úrnak, de erre semmi válasz nem jött, majd ezt az esetet követően kb. hat hónap múlva újra jött a felszólítólevél, megmondom őszintén erre már nem reagáltam, azóta egyenlőre semmi. A büntetést befizetni természetesen nem fogom, kiváncsi vagyok, mi lesz a dolog végkifejlete.