Csoportos rablás

the big cat # 2003.09.08. 13:36

Pontosan, ezért rablás. És ez nem valami elhanyagolható különbség, Emiatt fognak szabadságvesztést kiszabni, és ha szerencséd lesz akkor felfüggesztik, bár mivel a tetelegességet te követted el, elég jó esélyed van letöltendőre is.

Mr Ness # 2003.09.08. 12:40

Nem látszott rajta semmi sérelmi nyom, nem fájt neki. Mondom, hogy nem volt igazi rugás, csak ijesztés.

VelmaKelly # 2003.09.07. 15:16

Milyen, ha valakit csak "picit" rúgnak szájba? A foga megmaradt? Mert, ha nem, szerintem még az implantátum számlájára is számíthatsz. Ráadásnak.

VelmaKelly

Mr Ness # 2003.09.07. 14:54

Engem a haverom vett rá, de tulajdonképpen nem is a haszonszerzés volt a cél, hanem a haverom osztálytársának "megbüntetése", aki a haveromat állandóan b@@ogatta. Tudom, hogy hülyeség volt, de akkor nem tudtam : ((
Egyébként nem vertük meg a srácot, csak ráijesztettünk, de mivel az egyikünknél volt gázspray, amivel ráfújt a kabátjára (direkt nem az arcára) + picit szájba rúgtam a sértettet (de szándékosan nem erősen), ezért rablásnak minősül.

the big cat # 2003.09.06. 18:07

Ezt én is tudom, én igazából Mr Ness egyedi esetére lettem volna kíváncsi, vajon őt mi vitte rá? nem úgy hangzik, mintha megélhetési bűnöző lenne.

Leiterjakab # 2003.09.06. 17:00

Sok mindent vehet rá, valakit, hogy lopjon-raboljon, csak a társadalom egy részének furcsa ez. Van aki csak azért teszi ezt mert, az a haveri környezet amibe belekerül, ezt legitimnek tekinti, mint pénzszerzési lehetőséget. A jog nem az egyetlen létező normarendszer a társadalomban.

Leiterjakab

the big cat # 2003.09.06. 13:09

Egyébként kérdeznék valamit.

Mi visz rá arra valakit, hogy 17 évesen raboljon? Egy nyamvadt mobiltelefont?

the big cat # 2003.09.06. 13:09

Én ha bíró lennék a jó családi hátteret sem venném figyelembe, szerintem nem is teszik a bíróságok. Sőt a kifejezetten rossz családi háttér lehetne inkább enyhítő körülmény, mivel onnan könnyebba bűn útjára lépni. A szociális munka, a feltáró vallomás, az együttműködés valóban enyhítő körülmény, a pszichiátriai szakvélemény csak abban az esetben jöhet figyelembe, ha a belátási képesség korlátozottságát állapítaná meg, de ezt kizártnak tartom. Az egyébként példaszerű életvitel azonban tényleg lehet enyhítő körülmény, hiszen így előfordulhat, hogy a bíró úgy értékeli a büntetés célja annak végrehajtása nélkül is elérhető.

Leiterjakab # 2003.09.05. 20:21

Súlyosító körülmény: a bűncselekmény elszaporodottsága.

A 18-as srác esetében a büntetelen előélet nem enyhítő körülmény.

Leiterjakab

Mr Ness # 2003.09.05. 19:10

Enyhítő körülmények: jó családi háttér, büntetlen előélet, pszichiátriai vélemény: (nem súlyos, de mégis valami), fél éve szociális segítő vagyok egy álláskereső klubban ingyen, teljesen együttműködtem a hatóságokkal, mindent bevallottam és megbántam + ha számít valamit, jó tanuló vagyok gimiben.

the big cat # 2003.09.04. 12:18

Az, hogy ki hanyadrendű vádlott nem releváns.

Ha a telefon behúzása azt jelenti, hogy valakitől erőszakkal elvettetek egy teelfont, hogy azt eltulajdonítsátok, akkor ez csoportosan elkövetett rablás, és a felnőtt elkövetőre 5-10 évig terjedő szabadságvesztés, a fiatalkorú elkövetőre max 5 év.

Mivel ez nem vétség, hanem bűntett, így az enyhítő körülményeknek nagyon komolynak kell lenni, ahhoz, hogy ne letöltendő szabadségvesztést szabjanak ki, de minden elképzelhető.

Mr Ness # 2003.09.04. 11:16

Halihó!
Egy telefon behúzásáért (nem volt nagyon erőszakos, 3-an voltunk benne, de tettlegesen 2-ten, fennáll több enyhítő körülmény) - mire számítsak? Az ügy januári, mindent bevallottunk, jól viselkedtünk, stb stb... Most került az ügyészségre. Szabadlábon védekezik mindenki. Én 17 voltam, amikor csináltuk, egy haverom 18 múlt, a másik 15.
Én leszek az elsőrendű vádlott. Reménykedhetek felfüggesztettben? Vagy mindenképp be kell vonulnom sittre : ((
Van ügyvédem, ő azt mondta, hogyha jó bírót fogok ki, megúszhatom. Szerintetek mi lesz? És mi lesz azzal a haverommal, aki már elmúlt 18?