Határozat dátumozása bizonyítványban


rigoz # 2019.06.14. 20:42

Kedves Kincses!

Gerbera317 topiktársunkkal egyetértve Én is azon az állásponton vagyok, hogy a záradék keletezése az iratra való rávezetését követő aláírásának a dátumával kell megegyezzen, az azzal tanúsítani kívánt esemény időpontjára a záradék tartalmában kell utalni.

A záradék kelte tehát a záradékolás napja kell legyen, "tehát most", a záradék tartalmában pedig a hivatkozni kívánt határozatra keltének dátumával és esetleges hivatkozási (iktatási) számával és tartalmi lényegének, tárgyának megjelölésével kell hivatkozni.

Egyébiránt valamennyi jognyilatkozat kelte - és a záradék sem más mint egy atipiukus jognyilatkozzat-fajta - a megtételének a napja, a jognyilatkozat megtételének napjaként pedig azt a napot kell tekinteni, amikor azt aláírták.

gerbera317 # 2019.06.14. 10:26

Ugye most viccelsz? Te nem tudod, mi a különbség maga a azáradék és a záradék tartalma között? A záradék az okirat végén található megállapítás, kikötés stb., egyébként pedig bármiről szólhat, akár egy korábbi eseményre, cselekményre, határozatra is hivatkozhat. A záradék keltezése a záradékolás napja (tehát most). És ebben hivatkozol arra a bizonyos határozatra, amit 2018. szeptemberében hozott a tantestület. Istenem...

Kincses # 2019.06.14. 10:15

Értelek, de az anyakönyvi rész. Ez pedig egy éves teljesítmény igazolása, amit csak az osztályzó értekezlet fogadhat el. Az adott tanévről szóló bizonyítványt az utolsó tanítási nappal kell datálni. Ha ezt lezártam, akkor oda hogy írjak be szeptemberi záradékot korábbi dátummal?

gerbera317 # 2019.06.14. 10:03

És az nem furcsa, hogy egy 2019-ben kiállított bizonyítványon a gyerek születési éve pl. 2005? Csak kérdezem...

Kincses # 2019.06.14. 09:21

Tisztelt Szakértők!
Egy középiskolai bizonyítványba, ha felmentése van egy diáknak egy tantárgyból, akkor a záradék rovatba beírom a tanév elején meghozott határozatot. Ezt a záradékot az év végi, bizonyítvány kiállítási dátummal datálom, vagy az év eleji határozat dátumával? Szerintem furcsán néz ki, ha egy júniusban kiállított bizonyítványban élőző évi szeptemberi dátum szerepel...
Köszönöm!