Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


veszélyes albérlet

Andi2010 #   2020.03.28. 12:14

Zoltanuss
Az egyik szomszéddal beszéltem, náluk nincs penész vagy gázszag. A másik szomszéd nem lakik itt. A közös képviselőt is megkerestem, még nincs hírem tőle. A tulajdonosnál is futottam még egy kört. Utóbbinak az lett az eredménye, közölte, hogy költözzek el és nem adja vissza a kaukciót sem. Nem hajlandó egyik problémával sem foglalkozni, hagyjam békén. A bérleti díj elég magas, amihez egy óriási gázszámla is hozzájött a rossz kazán miatt, ugyanis meleg nem volt, de a gázóra valamitől nagyon forgott. Ezt is jeleztem neki, és bár nem tartottam fer dolognak, kifizettem a rezsit, nehogy utcára kerüljek, emellett folyamatosan fújom a penészt, de mégsem csökkent (az óriási szekrényt nem tudom szétszedni és megnézni a hátulját is) és a hideg miatt a gyógyszerköltségeim is nőtek. Ez volt az első hónapom ebben a lakásban. Tényleg kidobhat a tulaj az utcára kaukció visszatérítés nélkül? A katasztrófavédelemnek mennyi és milyen alátámasztás kell, hogy kijöjjenek segíteni?

Zoltanuss # e-mail 2020.03.28. 08:50

Andi2010 !
ha tényleg igaz az amit írtál, vannak szakemberek akik hivatottak a veszély megállapítására. Úgy hívják, hogy katasztrófa védelem.
De azért ők sem szeretik ha csak vélt veszélyre hívják ki őket. A többi kifogás ! lehet jogos, de lehet megengedő is attól függ mennyi a bérleti díj !

Mit tudok tenni?
Még egy kört a bérbeadóval !!
Ha tényleg igaz a gázszag, akkor viszont szólni kell a szomszédoknak is vagy a közösképviselőnek..... az komoly !!

alfateam # e-mail 2020.03.26. 10:06

Még vagy 3 helyen feltehetnéd a kérdésedet!

Andi2010 #   2020.03.26. 10:00

Milyen lehetőségeim vannak az albérlettel? Beköltözés után kiderült, hogy a lakásban nem működik jól a cirkó, pár nap után ugyanis CO mérgezést kaptam. Majd kiderült, hogy penész ellen kell küzdenem és vizesedik az egyik helyiség, néha gáz szag terjeng. Hiába jeleztem a főbérlőnek, süket fülekre találtam. Közölte, hogy kötelezőnek veszi a szerződést, egyetlen fillért sem ad vissza és a javítások ügyében sem lép. Mit tudok tenni? Hogyan kaphatom vissza a kaukciót, hiszen anélkül új lakást sem találok.