veszélyes albérlet


Zöldövezeti11 # 2020.04.06. 07:15

Az Andi2010 állítása :

pár nap után ugyanis CO mérgezést kaptam.
Súlyos állítás, de akkor miért van ott tovább ? Vagy mégsem igaz ?
Ha valaki úgy véli CO mérgezésnek van kitéve, kiszellőztet , elzárja a CO forrást /cirkó / és szól a katasztrófa védelemnek.
A katasztrófa védelem megteszi a szükséges intézkedéseket.
Vagy vélhető úgy is egyszerűen nem tetszik a bérlet az Andikának !

Szomorú örökös # 2020.04.05. 05:00

Zoltanuss

ha tényleg igaz az amit írtál, vannak szakemberek akik hivatottak a veszély megállapítására. Úgy hívják, hogy katasztrófa védelem. De azért ők sem szeretik ha csak vélt veszélyre hívják ki őket.

Viszont ha ők a gázfűtést veszélyes vagy szabálytalan kiépítésűnek találják, akkor simán lekapcsolják a lakást a gázvezetékről és amíg szabályosan meg nem csinálják, addig nem lesz gázfűtés a lakásban. Lehet ez mégsem egy jó ötlet. Valahogy a tulajjal kell(ene) ezt megbeszélni, vele kell megegyezni. Esetleg ezt a lehetőséget belobogtatni neki.

drbjozsef # 2020.04.04. 18:58

Nem kell, hogy említse.

A bérbeadónak törvény szerint kötelessége a kiadott ingatlan rendeltetésszerű használatának biztosítása.

Sücy # 2020.04.04. 18:41

Hello!

Érdemes megvizsgálni a lehetőségét annak, hogy ez nem szerződésszegésnek minősül-e, a szerződés pl említheti, hogy lakható és veszélymentes állapotban került átadásra, és igen komolyan kellene bizonyítania a bérbeadónak, hogy egy hónap alatt tetted tönkre a cirkót és építettél szép kis penészt a szekrény hátuljára.
Viszont ehhez jó eséllyel szakértőt kell fogadnod...

Andi2010 # 2020.03.28. 11:14

Zoltanuss
Az egyik szomszéddal beszéltem, náluk nincs penész vagy gázszag. A másik szomszéd nem lakik itt. A közös képviselőt is megkerestem, még nincs hírem tőle. A tulajdonosnál is futottam még egy kört. Utóbbinak az lett az eredménye, közölte, hogy költözzek el és nem adja vissza a kaukciót sem. Nem hajlandó egyik problémával sem foglalkozni, hagyjam békén. A bérleti díj elég magas, amihez egy óriási gázszámla is hozzájött a rossz kazán miatt, ugyanis meleg nem volt, de a gázóra valamitől nagyon forgott. Ezt is jeleztem neki, és bár nem tartottam fer dolognak, kifizettem a rezsit, nehogy utcára kerüljek, emellett folyamatosan fújom a penészt, de mégsem csökkent (az óriási szekrényt nem tudom szétszedni és megnézni a hátulját is) és a hideg miatt a gyógyszerköltségeim is nőtek. Ez volt az első hónapom ebben a lakásban. Tényleg kidobhat a tulaj az utcára kaukció visszatérítés nélkül? A katasztrófavédelemnek mennyi és milyen alátámasztás kell, hogy kijöjjenek segíteni?

Zoltanuss # 2020.03.28. 07:50

Andi2010 !
ha tényleg igaz az amit írtál, vannak szakemberek akik hivatottak a veszély megállapítására. Úgy hívják, hogy katasztrófa védelem.
De azért ők sem szeretik ha csak vélt veszélyre hívják ki őket. A többi kifogás ! lehet jogos, de lehet megengedő is attól függ mennyi a bérleti díj !

Mit tudok tenni?
Még egy kört a bérbeadóval !!
Ha tényleg igaz a gázszag, akkor viszont szólni kell a szomszédoknak is vagy a közösképviselőnek..... az komoly !!

alfateam # 2020.03.26. 09:06

Még vagy 3 helyen feltehetnéd a kérdésedet!

Andi2010 # 2020.03.26. 09:00

Milyen lehetőségeim vannak az albérlettel? Beköltözés után kiderült, hogy a lakásban nem működik jól a cirkó, pár nap után ugyanis CO mérgezést kaptam. Majd kiderült, hogy penész ellen kell küzdenem és vizesedik az egyik helyiség, néha gáz szag terjeng. Hiába jeleztem a főbérlőnek, süket fülekre találtam. Közölte, hogy kötelezőnek veszi a szerződést, egyetlen fillért sem ad vissza és a javítások ügyében sem lép. Mit tudok tenni? Hogyan kaphatom vissza a kaukciót, hiszen anélkül új lakást sem találok.