Kijelentkeztethet - e az ingstlanból?


Zoltanuss # 2024.03.22. 05:40

Tovább patroklosz8891 kérdéseire.

Nem hogy kitehet, de mást is csinálhat. Pl. összeállhat egy akár náladnál is fiatalabb hölggyel , elveheti feleségül, odaveheti élettársnak, rá is hagyhatja a lakását, a tulajdonát.Mindez függhet sok mindentől (ingatlanértékétől, személyiségtől sok más egyébtől).

Zoltanuss # 2024.03.22. 05:28

A kerdésem: Kitehet e az ingatlanból ebben az esetben? Ha nem, miert nem? Vagy ha igen és van rá módja, azt milyen modon teheti?
Már a kérdésfeltevés is rossz. Nálunk itt közép Európában, de talán a tágabb Európában is ha felnőtt korú lesz egy gyermek eleve keresi az önálló lakhatási lehetőséget.
Aztán van a másik jelenség az előbbivel párhuzamosan, más felnőtt fiatalok húzzák az elköltözést, ami néha már kóros lehet.
A mama hotel jelenség.
Úgy általában minden együttélésnél lehetnek kisebb nagyobb súrlódások.
Ha annyira megromlik a viszony, hogy a különválás a remélt megoldás, evidens hogy a felnőtt gyerek költözik el.
Ha tiszteli a szüleit, akkor nem kell kitenni.... elég felszólítani a távozásra. Elmegy.A cucait egy idő után ki lehet tenni.

everwimp # 2024.03.22. 03:08

A törvény betartása érdekében kérjük, később jelentkezzen be életvitelszerűen azon a helyen, ahol él, ha nyilvánosságra került, és nem lakik ott. Ha onnan fiktív cím használatával tud bejelentést tenni, kérjük, tegye meg.
https://geometrydash-subzero.io

Kovács_Béla_Sándor # 2024.03.04. 06:03

Ez tényleg kérdés? Hogy a tulajdonos egy szívességi használót elküldhet-e a csába?

drbjozsef # 2024.03.04. 05:54

patroklosz8891,

Keverednek itt a kérdések kicsit.

Kijelenthet-e a lakcímedről?
Ha életvitelszerűen ott élsz, akkor nem.

Kitehet-e az ingatlanból?
Ha ő az 1/1 tulajdonos (vagy a haszonélvező), akkor igen. Felszólít a kiköltözésre, és ha nem mész el, kirakathat perrel, végrehajtathatja rendőrséggel.

Aztán ha már kitett, és nem élsz ott életvitelszerűen, akkor ki is jelenthet onnan egy lakcím fiktiválási eljárással (ha önként, jogkövető módon te magad nem jelentkezel be oda, ahol életvitelszerűen élsz utána).

patroklosz8891 # 2024.03.03. 20:12

Üdvözlöm!

A konkrét eset, hogy édesapámmal élek egy ingatlanban. Időszakosan nem jövünk ki, és mindig azzal fenyeget, hogy tulajdonosként kijelent az ingatlanból. Életvitelszerűen az adott címen élek.

A kerdésem: Kitehet e az ingatlanból ebben az esetben? Ha nem, miert nem? Vagy ha igen és van rá módja, azt milyen modon teheti?

Köszönöm a választ!