„Magánpénzbehajtó állítólag hatékonyabb”
Igen. Az legfeljebb csak fenyegetni tud. Semmilyen végrehajtási joga nincs.
„Magánpénzbehajtó állítólag hatékonyabb”
Igen. Az legfeljebb csak fenyegetni tud. Semmilyen végrehajtási joga nincs.
Esetemben azzal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy most a
napokban kaptam 1 levelet,pontosabban felszólítást a Munkaügyi
Központból, hogy apukámnak (aki 2005-ben meghalt) 53000 Ft tartozása van
képzési támogatás címen. Nos ezt rajtunk örökösökön hajtsák be...de
kérdem én...már halála után 7 évvel? Úgy tudom 5 év az elévülési
idő,nem? És miért nem követelték rajta, míg élt???
Meddig lehet ilyen követeléssel élni?
Ez már nem elévült?
Jó napot!
Segítséget szeretnék kérni a következőben.
Beadtam egy fizetési meghagyást, jogerőre emelkedett. Már van egy hónapja semmi hír. Most hallottam, hogy a kötelezett elköltözött.
Ilyenkor mi a teendő?
Üdv Géza
Ha jogerős, kérj végrehajtást. Majd a végrehajtó kideríti, hova költözött.
Köszönöm a választ.
Még egy kérdésem lenne. Mégpedig az, hogyha a végrehajtási kérelmet kitöltöm, akkor ott van a kötelezett adatainál a cím, ügye amit most jelenleg nem tudok. Mit kellene odaírni vagy a kérelmet lehet cím nélkül is beadni?
Üdv Géza
Üdv!
Nekem adódott egy olyan problémám, hogy egy internetes adás vételi oldalon lebeszéltem egy magánszeméllyel egy telefon megvételét.E-mailben megbeszéltük a részleteket, elküldtem előre a telefon árának a felét mivel ebben egyeztünk meg és Ő azt mondta elküldte a csomagot postán!A posta 3 hét után sem érkezett meg, pedig elsöbbségivel küldte, miután sok kifogást kitalált, nem részletezném, de már nevetséges, kértem a pénzem vissza utalását.Ezzel kapcsolatban is folyamatosan kitalált dolgokat, kibúvókat keresett, és a pénzem visszafizetése a mai napig nem történt meg, és ennek már 3 hete.Elkértem a feladóvevény másolatát, Ő lefényképezte de csak a felét sikerült lefényképezni, és a postán kézzel írták rá a RAG számot és az utolsó szám lemaradt egészen véletlenül így a postán se találták a csomagot. Mondtam neki, hogy feljelentem, stb.. de még Ő jött azzal, hogy Ő is feljelentett egy ilyen esetért valakit, és még Őt jelentették fel rágalmazásért.Az e-mail T. Gábor néven futott, és Őt R.Rolandnak hívják, de az e-mailekben megadta 3 számlaszámát is és a nevét is.Ez szolgálhat bizonyítékúl?Plusz benne van minden, hogy Ő elküldte és hogy hetek óta csak kifogásokat talál.Ezzel tud mit kezdeni a rendőrség?Nem akarok NEM humánus eszközhöz folyamodni!
Köszönöm!
Köszönöm!
Tisztelt fórum!
Az ügyben szeretnék tanácsot kérni,hogy be kell-e fizetnem egy elmaradást,ha már ki volt kötve a szolgáltatás.
2011. nov 3-án másik telefonos szolgáltató átkötötte a vonalat,és nem lett lemondva (téves tájékoztatás miatt) a szerződés a Magyar Telekommal,de azóta a felezős díjcsomag nincs használva.Az addigi díjak rendezve vannak.
Apukám nevén volt a szerződés, aki már meghalt.
Előre is köszönöm válaszukat.
Tisztelt Fórum szeretném ha segitenének!
2007 ben bekötettem a Digi parabola tv-ét
amit már megbántam..
jo darabig gond nemvolt fizettem is a havidilyat,aztán a munkám elvesztése és egészségi állapotom véget nemtudtam fizetni aztán 2012. januárban jöt egy ügyvédi felszólitás az AVEXO mint cég biróság behajtást és követelés kezelö kft-töl.hogy a nálam maradt beltéri egységet és a belevaló smart kártyát,adjam le, és persze az elmaradt párhónap számlámat is fizessem ki! Elenkezö esetben persze innen jöttek az egyébb fenyegetések végrehajtó egyebek!
Kérem szépen én bevittem a papiron megjelölt beltéri egységet és a kártyát átvették és papirt adtak róla, és ott befizettem az elmaradt számlámat!
Erre mi történik már nem a behajtó cégtöl hanem a váci uti digi szolgáltatótól még rám küldtek 10.000 ft-os csekket hogy még ezt bekéne fizetni antenna kábel meg apro marhaságok! Gondolom utolagos csekkel nem kel már foglalkozni? mert ezek zaklassák az embert! Amikor már volt egy végzés ugye? én a papiron lévö 2 eszközt számlámat rendeztem! mért szorakoznak utolag! a szolgáltató?
Tönkre akarják tenni az embert?
Elöreis Köszönöm szakszerü válaszukat!
Tisztelettel Csaba.
Tisztelt Fórumozok!
Segítségeteket szeretném kérni. 2008-ban családunk közeli barátjának (kb. 25 éve) adtunk 5 millió kölcsönt papíron 2 tanú aláírásával, amit 1 év múlva kellett volna visszafizetnie, nem tett meg csak egy minimális részét. Kiderült, hogy egész baráti társaságot legombolta. Közben elvált, minden ami volt az ő nevén azt eladta, megszabadult tőle stb.stb. Végrehajtó cégeknek oda lett adva, de mivel nincs a nevén semmi ezért nem láttunk belőle semmit. Kérdésem: mit lehet ekkor tenni? hogy lehetne bármilyen pénzt kicsikarni belőle? közjegyző sem tud segíteni. Bevallom már annak is nagyon örülnék ha sikkasztásért vagy bármiért el lehetne ítélni, ültetni.
Előre is köszönöm a segítséget.
25 évvel ezelőtt? Miért nem mindjárt 125? Elévült.
Semmit nem tudunk arról, nem szakították-e meg az elévülést időről időre. De birkatürelmük van, az biztos.
úgy látszik nem tudjátok értelmezni amit írt, 25 éves barátságról van szó....gondolom mások szüleinek is van ilyen régi barátsága
elvesztettem a munkaügyi peremet,ügyvédem rákérdezett az alperesnél hogy a perktg-t?l eláll.200eFt kér.Bírónál lehet kérvényezni a perktg megálla
??
"2008-ban családunk közeli barátjának .... adtunk 5 millió kölcsönt papíron"
A kölcsönt 2008-ban adták, az miért évült volna el?
Csak 25 éve barátok a fószerrel, akinek kölcsönöztek, ami viszont nem látszik, mert jól megsz.patta őket. Erre mondják azt, hogy akinek ilyen barátja van, annak már nem is kell ellenség.
Azért jó ha van egy jogerős fizetési meghagyásotok, amit beadtok végrehajtásra a bírósági végrehajtóhoz (nem végrehajtó céghez), hátha előbb utóbb lesz valami jövedelme a komának, abból lehet tiltani a tartozást.
Jaaaa... :) Na ezt hívják zajnak a matematika-feladatokban.
Jé, tényleg. De miért volt fontos ezt a 25 évet közölni? Ennyi erővel a tegnap reggeli salaktermék színét is mellékelhette volna a tényálláshoz...
Halkan jegyzem meg, én is 25 éves tartozást értelmeztem először.
köszönöm a válaszokat, akkor viszem a papírt a közjegyzőhöz, aztán gondolom amennyire legombolja az embert fog adni tanácsot, hogy hova, kihez vigyem. Remélem most már lesz belőle valami.
Üdvözlöm ! olyan kérdéssel fordulnék önnhöz hogy Édesanyám elhunyt és örököse ként többszázezer tartozást örököltem de mivel 39.000Ft jövedelmem van a mi (gyes és Családi pótlék) így nem tudom fizetni . ilyen esetben mit tudnak csinálni velem ha nincs vagyonom se ?
Elöre is köszönöm a választ
Nem is kell fizetned. Akkor se kellene, ha ötmilliót keresnél havonta. Az örökös az örökhagyó tartozásaiért csak a hagyaték tárgyaival illetve - ha már nincsenek meg - a hagyaték értékéig felel.
Kovács_Béla_Sándor: "Jaaaa... :) Na ezt hívják zajnak a matematika-feladatokban."
ha feszbuk lenne, lajkolnam :)
tisztelt forumozok
segitsegeteket szeretnem kerni abban hogy volt (van)magyarorszagon egy keveske adossagom mint maganszemelyeknek mint bankoknak ami elleneben a gazdasagom ajanlottam fel fedezetnek. Sajna a vegrehajtasi eljaras meg kulfoldre valo tavozasom elott elindult, es ha jolsejtem mar le is zarult. mindent hatra hagyva elhagytuk magyarorszagot es kulfoldon kezdtunk uj eletet. Tobbe kevesbe itt elunk igaz nem fenyesen de elunk. Kerdesem hogy a magyarban levo emberek akiknek tartozok tudnak-e valamit tenni. Gondolok kulfoldi penzletiltas es barmi olyan dologra amivel az itt levo penzemhez hozzafernek.
A maganszemelyek (mint az szokas) uzsorakamatra adtak a penzt amit fizettunk is egy darabig ( ameddig tudtuk ) tehat a toket elvileg visszakaptak. szerituk nem de sajna ugy gondolom hogy mindenki tudja hogy ez hogy van. Tehat ha nem muszaly akkor en nem is fizetnek.
A bankok meg ha az oszinte velemenyem akarjatok hallani akkor nyeljek le az adossagom.
igazabol amit nem tudok hova sorolni pl a diakhitel, apehtartozas stb.
kerem hagyjatok az olyan hozzaszolast hogy szemet vagyok meg ilyen meg olyan vagyok amiert nem fizetttem ill nem fizetek. ez egy hosszu tortenet de amiert nem fizettem az az volt mert nekem se fizettek.ha jol gondolom akkor erre a szo a korbetartozas.
valaszokat elore is koszi
egy ados
Uniós tagállamban különösebb bonyodalom nélkül végrehajtják a magyarországi ítéleteket. Unión kívüli államoknak csak egy részében és valamivel bonyolultabb eljárással.
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot és örömmel látom, hogy több jogi szakértő is van köztetek.
Talán tudtok is valamelyest segíteni nekem.
A problémám és kérdésem egyelőre nagyvonalakban a következő:
Egy banki hitelszerződésben kezesként szerepelek. Akinek kellett volna fizetnie a részleteket nem fizetett, sőt el is tűnt, bottal üthetem a nyomát. Az illető többekkel is megcsinálta ugyanezt, nagyon ügyes szélhámos, a rendőrség is keresi.
A bank behajtón keresztül felszólított engem a fizetésre, ami nagyjából 10 millió Ft összesen.
Én jeleztem, hogy nem tudom kifizetni és nem is ismerem el a tartozást. (Nem indokoltam miért, de a szerződés szerintem nem szabályos, pl. a „szélhámos” összedolgozott az ügyintézővel, a kitöltés körülményei nem szabályosak és az adatok több helyen nem stimmelnek stb.)
Miután nem ismertem el, eltelt pár hónap és kaptam egy levelet egy cégtől, aki megvásárolta a banki tartozást és azt mondta nagyon kedvező, nagyjából 2 millió FT-al megválthatom a tartozást.
Ez egy igen érdekes változás és itt jön a kérdés: - Szerintetek miért elégszik meg ez a cég az eredeti tartozás ötödével, azaz miért adhatta el a bank ennyire olcsón? - Esetleg mert nem bízik a behajthatóságában?
Gondolom találkoztatok már hasonló esetekkel és azt szeretném megkérdezni, hogy a tapasztalatotok alapján ki lehet-e olvasni valamit abból, hogy az adósnak ilyen nagy arányú kedvezmény adnak? – Avagy ez nem jelent semmit, mert a bank annyira nem mérlegel és minden tartozást ilyen olcsón ad el a behajtó cégeknek? (Gondolom amit lehet inkább igyekszik beszedni.)
Persze tudom, hogy ebből semmiféle végkövetkeztetést nem lehet levonni, de azért számítok arra, hogy valamiféle tapasztalatotok, megérzésetek van a dologgal kapcsolatban.
Elnézést, ha itt-ott naiv voltam!
Előre is nagyon köszönöm a segítőkész hozzászólásokat!
Sziasztok.
László
Különbség van készfizető kezes és a /sima/kezes között.
Úgy vélem te sima kezes vagy,és tőled csak az adós nemfizetése esetén hajthatják be.Az adós fizetésképtelenségét nem tudják bizonyítani, így tőled elfogadják az ötödrészt, amire egyébként nem is vagy köteles. Ha készfizető kezes lennél, nem elégednének meg az ötödrésszel.
Mindettől függetlenül sztem jóval olcsóbban vették meg mint behajthatatlan követelést.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |