tartozás behajtás

Jocc # 2013.02.22. 17:55

Ezen már túl vagyok.
Vagy "kinevettek a bankok, mit akarok ingatlan fedezet nélűl " vagy hitel éves kamata jóval nagyobb mint amennyi pénz maradna erre a célra :(

kaméleon # 2013.02.22. 17:44

Mivel a hiteleket ki kell fizetni, ha semmilyen mozgósítható vagyontárgyad nincs, szerintem max. az a lehetőség látszik – pláne, ha a fizetéseden még nincs is letiltás –, hogy valamelyik bankoddal, vagy más bankkal megállapodj egy olyan új hitelkonstrukcióban, amely számodra könnyebben fizethető részletekkel váltaná ki a meglévőket. Nyilván hosszabb futamidővel, stb., de ez megoldás lehet.
Vannak ilyen helyetted számolgató tanácsadók is, de hogy ki mennyire megbízható, arról nincs tapasztalatom. Talán itt valaki másnak.

Jocc # 2013.02.22. 17:02

Szomorú! Akkor hátha tud valaki valami jogi tanácsot adni.
Van 1 svájci frankos kocsihitelem, még válság előttről, a kocsi persze meghibásodott, féléve áll.
Albi: elég a fér rezsit fizetnem.
A keresetem a kocsihitel miatt nem volt elég, hogy ételt vegyek ezért évek óta hitelkártyáról tudok vásárolni. Tudtam, hogy ez nem megoldás de enni muszáj néha... még kb 2 hónapom van és hitelkártya is betelik marad ott is a törlesztő. Innentől, vagy eszek vagy csekk. Egyértelmű, a csekkeket nem tudom fizetni de előbb utóbb jönni fog a fizetésből levonás a 33%.. és ismét nem lesz ételre pénz.
Van e valami jogi lehetőségem vagy akár fel is köthetem magam?

wers # 2013.02.22. 13:55

emlegetik, hogy bevezetik, de jelenleg nem

Jocc # 2013.02.22. 13:43

Üdv!
Van egy kérdésem, ami nagyon érdekelne.
Magyarországon magánszemélyeknek van e lehetőségük csődöt jelenteni? (elveszíti mindenét, de a hiteleket is beleértve, tisztalappal indulhat)
Köszönöm a választ előre is!

wers # 2013.02.01. 13:24

Nem szólít fel az hitelező folyamatosan, tétis levélben?

zsuov # 2013.02.01. 13:19

Sziasztok, végigolvastam jó sok oldalt, de az elévülésről nem olvastam semmit sem. Elévül x idő után a tartozás? (ha nem tudsz éveken át fizetni, ingóságod nincs, inkasszó sem játszik, fizetésed nincs,)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.30. 13:06

Gondolod? ;)

gerbera317 # 2013.01.30. 12:24

Hát, én feltételezem, hogy ez megállapodás szerint történt az autó kifizetése, annyi esze meg csak volt a mukinak - bocsánat: mikinek - hogy ezt írásba is foglalták.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.29. 21:55

Azért az, hogy birtokában vagy az igazolószelvényeknek, egy vitatással szemben magában nem biztos, hogy elég.

gerbera317 # 2013.01.29. 21:51

Tehát nem visszafizetted neki a tartozásodat, hanem cserébe vettél neki egy autót. És most, utólag meggondolta magát, és ezt nem akarja elfogadni teljesítésnek?

Ebben az esetben ő követeli tőled a 400 ezer + járulékait, te pedig követeld tőle az autóba beletett pénzt + járulékait. Egyszerű számtan kérdése, melyik a több. Még akár jól is kijöhetsz belőle.

miki69 # 2013.01.28. 20:51

Tisztelt Jogi segítőm!

Miklós vagyok és az a kérdésem, hogy 2003-ban kaptam kölcsön 400.000ft-ot, amit a szerződés szerint 2005-ig kellett volna visszafizetnem. Jóval később fizettem vissza, de úgy, hogy a követelőnek a nevén lévő autóján lévő hitel havi részleteit én magam fizettem 2012 augusztusig. Ezek a csekk szelvények a tulajdonomban vannak. Most a követelő fizetési meghagyással keresett meg engem, mert a 2003-ban íródott szerződést nem semmisítette meg. Mit tud elennem tenni most? Nincs olyan, hogy elévülési idő? Nem szeretném többször kifizetni azt amit már kifizettem. A havi díjak összege amit kifizettem közel 1 millió forint. Bizonyítéknak felhasználhatom a csekk szelvényeket? Köszönettel várom válaszát

Dr.Attika # 2013.01.23. 12:54

Tisztelt Krizsán Károly Úr!
Kérjen időpontot a legközelebbi közjegyzőtől fizetési meghagyás kibocsátása ügyében. A kapott időpontban keresse fel. Vigyen minden okiratot ami az adós tartozását megalapozza. Kérje a közjegyzőtől a Fizetési meghagyás kibocsátását. Innentől kezdve a közjegyző köteles eljárni. El is fog. Minden további tudnivalóról a közjegyző felvilágosítja.

Krizsán # 2013.01.23. 11:17

Üdvözlöm

Krizsán Károly vagyok egyéni vállalkozó.
Egyik megrendelőm tartozik 518 000 Ft-al
És még beszélni sem akar velem a számlát is postán küldtem el.
Hogy tudnám megkapni a járandóságomat.

Üdvözlettel
Krizsán Károly

Minium3 # 2013.01.17. 18:30

T.CÍm.!köszönöm a (Pszáf) a válaszukat. További kérdésem is lenne még...
Mennyi az elévülési idő??, ha 5 év nekem még kb 3,5 hónap van vissza ha el indítok a ( Pszáf )-nál egy folyamatot és nem ér véget ez idő alatt, akkor lehet még követelni tőlem valamit.Mert ugye már befizettem sokkal többet mint amit kértem..Egyébként a Citi Bank a kölcsönadó,,, És lehet-e szerződés nélkül hozzájuk fordulni? Ma kaptam a banktól egy levelet az e-mail címemre ugyanis kértem tőlük szerződés másolatot de nem fogadták el, levelet kell írnom és indokolni miért kérem...Hátha egyszer nem kaptam szerződést milyen indokot kéne még adnom???
Köszönettel.
Mária.

Minium3 # 2013.01.16. 23:24

T Cím!Kértem egy Banktól Hitelkártyát 2008 ban,amit kamatostól vissza fizettem 2010-ben.Azóta a Bank nem kereset meg.Tavaly Dec-ben egy behajtó cég meg keresett és követeli a Bankon keresztül a befizetett összeg feletti pénzt.Majd át adott mindenféle értesítés nélkül egy Ügyvédi Irodának,aki még többet követel tőlem..Sőt Közjegyzői eljárás megindítását kéri.A befizetéseket csekkekkel tudom bizonyítani.A Bank nem törölte a tartozásom,ezek szerint.Vagy ez is az ügyfél dolga,kérni a törlést??? A bank részemre sem Szerződést,sem a Hitel-ről Jóváhagyási másolatot nem küldött Kérdésem az lenne,hogyan tudnám érvényesíteni az egész ügyemet,hogy amit már befizettem azt még egyszer ne követeljék tőlem...
E-mail-ra kérem a választ...
Köszönöm..Minium3

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.16. 16:36

ondolom elsönek elárverezik a házat
A fizetés letiltása és a bankszámla inkasszózása sokkal gyorsabb.

én azota vettem másik házat a férjemmel azt is elárvereztetheti a bank
A bank nem, de a végrehajtó igen. Persze, csak a te tulajdoni hányadodat.

nora12 # 2013.01.16. 13:14

tisztelt cim. 2évvel ezelött volt párommal volt egy vagyonmegosztási perünk ott ö kifizetett engem és át lett iratva a ház amin hitel van az ö nevére hogy majd keres másik kezest hejettem ez azota sem történt meg most kaptam levelet hogy a bank felmondta a szerzödést és behajtja a pénzt gondolom elsönek elárverezik a házat és a többi pénzt miböl hajtja be mert én azota vettem másik házat a férjemmel azt is elárvereztetheti a bank? vagy othon vagyok gyeden azt letiltathassa?

Mendi83 # 2012.11.07. 13:37

és édesanyámnak nem is lehet beleszólási joga?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.07. 13:25

Látod, hogy igen.

Mendi83 # 2012.11.07. 13:11

Üdvözlöm!

Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy örököltem egy házrészt,amin édesanyámnak özvegyi joga van,de egy régi 60000ft-os tartozásomat(amiből a végrehajtó 270000-et csinált)ráterhelték erre a házrészre!Kérdésem az lenne,hogy ha özvegyi joggal terhelt ez a házrész akkor is árverezhetik?Köszönettel:Mendi83

Lina99 # 2012.10.28. 18:22

Párommal élek 4 éve együtt, a lakás amiben élünk a szüleim nevén van. Párommal amikor összeköltöztünk, előző albérletében felmondta az Internet és Tv szolgáltatást levélben, és nem is fizette ki a további csekkeket. 3 hónap múlva válaszolt a Szolgáltató a levélre, hogy valóban fel akarja e mondani a szerződést. (húzták az időt) Párom telefonon is felmondta a szolgáltatást, de a szolgáltató ez idő alatt folyamatosan küldte a csekkeket, hogy fizesse a Párom. (jelezném, hogy a csekken rá volt írva, ha valaki nem fizeti be az összeget, egy hónap múlva kikapcsolják az Internetet és a Tv, megszüntetik a szerződést. Ehhez képest csak küldték tovább a csekkeket) Kb 150.000 Ft-tal tartozik a Párom. A minap kapott egy sms-t, hogy a saját érdekében vegye fel a kapcsolatot Xy-nal. Jöttek a behajtók. Nekem nincs munkám 5 hónapja, most vettek fel egy helyre, ahol kb 70. ezer Ft-ot kapok majd, de legalább van munkám. Szüleimtől nem tudunk pénzt kérni, Édesanyám kórházban volt, ő is most kezd el dolgozni, ráadásul ő csak részmunkaidősként, apukám pedig szenved a munkájában. Tehát nagyon nem állunk jól. Párom dolgozik, de neki is van hitel, plusz az ő fizetése is épp hogy minimálbér fölött van. Ha jön a behajtó, akkor mit csináljunk? Egyáltalán nem érzem igazságosnak, hogy fizetnünk kellene, hiszen, lemondtuk a szolgáltatást, a Szolgáltatónak kellett volna figyelnie. Tényleg lehetséges lenne, hogy zároltatják a Párom bankkártyáját? (ha zároltatják, akkor ugye elveszik 2 havi fizetése teljes egészben) Mert akkor az én fizetésemből pláne nem élünk meg, mert panel lakás rezsije kapásból 40-50 között, hitel, bkv bérlet(egy diák és egy felnőtt bérlet), és akkor még nem is ettünk semmit. Nagyon rosszul jött ki ez az egész.... És ugye azt is mondták, hogy jogi útra terelik az egészet, ha nem tud fizetni... De miből?????
Ha jönnek akkor a lakásból elvihetnek bármit is? Van egy számítógépünk, felkapják és már viszik is? Vagy hogy működik ez? Kérlek szépen, segítsetek a válaszaitokkal. Szükségünk lenne rá! Semmi félretett pénzünk nincs, nem élünk olyan jól, és csak egy keresetből vagyunk... Előre is köszönöm!

lanyijudit # 2012.09.16. 06:49

Házamat bérelte egy fiatal pár. Fizetésképtelenné váltak és amikor kiköltöztek, a fennálló tartozásuk (170000 ft)
fejében a férfi nálunk hagyott egy motort, mely a hölgy nevén volt. Írtunk "zálog-papírt" , melyet sajnos a férfi írt alá, mert lány a kiköltözéskor éppen nem volt jelen. Azt mondta, hogy Ő vette a motort, hiába van a lány nevén. Egyébként olasz rendszámú járműről beszélünk, ott dolgozott a hölgy. Október 1-ig szólt a szerződés, melynek lejártával amennyiben nem fizetnek, szabadon rendelkezhetem a motorral (pl. alkatrészként eladhatom stb.)Most derült ki, hogy a hölgy követeli vissza a motort, mert állítólag Ő vette és nem a srác.Perelni akarja a volt fiuját és tőlem meg kéri vissza a motort. Mit tudok tenni, hogy biztosítsam magam a tartozás kiegyenlítéséről? Vissza tarthatom a motort, illetve ha lejár a határidő (okt.1) értékesíthetem? Megvan a bérleti szerződésem mindkettőjük aláírásával. Köszönöm előre is a válaszát,

luigi2 # 2012.09.11. 15:46

Hello!

Másfél millió forintos jogerős, végrehajtható tartozás-követelésemet eladom 200ezer forintért. Valós címen élő, családos magánszemély az adós.

madox # 2012.08.26. 12:33

Üdv.
Szeretném megkérdezni hogy milyen lehetőségeim vannak kintlévőségem behajtására , ha a bíróság már megállapította az adós tartozását ráterhelte annak ingatlanára az összeget (900.000Ft) de az ingatlan több adóssággal is terhelt és az ingatlan ára nem fedezi (véleményem szerint) az összesen ráterhelt adósságokat. Félek így már soha nem fogom viszont látni a pénzem. Az adós azt állítja nem tud fizetni, gyerekei tartják el. Bármilyen segítséget, tanácsot szívesen fogadok.
Köszönöm.