tartozás behajtás

monalisa1 # 2013.06.25. 10:48

Jocc

Melyik jobb: sajád magad viszed a kocsit a megjelölt telephelyre, vagy a bank "rád küldi" a végrehajtót és ő viszi el - ezzel több tízezer forint többletköltéged keletkezik...

Természetesen akármilyen végrehajtó nem jogosult elvinni a kocsit.

Próbálj vevőt szerezni a kocsira - és együtt bemenni vele a bankba -, még akkor is jobban jársz ha "ár alatti" összegét kínálod, mintsem amikor a használtautó kereskedő a banki hiteles autót bagóért is odaadná bárkinek.

A bank x napot adott a kocsi leadására, siess ezen határidőn belül te magad vevőt találni., kevesebb hiteltartozás marad vissza!...

----
  • laikus hozzászóló
monalisa1 # 2013.06.25. 10:33

kallairozi

Valószínűleg a szerződéskor aláírtad a felhatalmazást, hogy a bank leemelhet a számláról törlesztő- elmaradáskor, nézd meg az apróbetűst...

A bank nem tudja mennyi van a számládon, az honnan-, miből is- és mire...

Beszélj a bankkal.

Jocc # 2013.06.25. 09:07

Üdv!
Érdeklődnék, hogy tudnék minél több időt nyerni, hogy elvigye a bank a kocsimat. Levélben küldte a bank, hogy adjam le a bank telepén..., telefonokat nem veszem fel, az érdekelne, hogy mondhatom e banknak ill. behajtó cégnek, hogy csak bírósági végzéssel bírósági végrehajtónak adom át? (ha ez így működik egyáltalán)

Sokan keresnek szám nélkül, szeretném felvenni.. ezért szeretném megtudni, mit mondjak, ha behajtás végett keresnek.
Köszi előre is!

kallairozi # 2013.05.10. 10:21

Üdvözlök mindenkit!
A múlt hónapban nem tudtam törleszteni a svájci frank nyilvántartású hitelem törlesztőjét.Ebben a hónapban, mikor ráment a számlámra a fizetésem, egy az egyben levonták a tartozásra+az e havi törlesztőre. Még elég sem lett.Kérdésem: Lehetséges-e, hogy a bank a fizetésem 100 %-át levonja? Mennyi a maximum százalék, amennyit a számlámon kell hagynia? Mit tudok tenni ez esetben?
Előre is köszönöm segítségüket! Nekem ez létfontosságú, mert a megélhetésem veszélyezteti.

Dugo1985 # 2013.05.06. 21:57

Üdvözlöm Önöket!
A történetem szerintem sajnos sok Magyar fiatalnak, vagy középkorúnak ismerős lehet.
2007 őszén az OTP-nél a folyószámla vezetésemnek és a folytonos munkaviszonyomnak köszönhetően közel 300.000 Ft-os "A" hitelkeretet vettem fel amit fiatal bohókás butaságomnak köszönhetően hamar el is tapsoltam...
Nos a folytatás kiszámítható, a munkaviszonyom megszűnt (azóta is csak pár normális volt, ami pár hónapig tartott) és a hitelt nem fizettem.
A bejelentett lakcímemre hiába küldte évekig a felszólítást ( ha küldte se tudok róla mert nem tartom a kapcsolatot az ottaniakkal), postafordultával vissza lett küldve...
Nos ennek ugyebár lassan több mint 6 éve... 2013 áprilisában ideiglenesen lakcímet váltottam, de a bejelentett maradt ugyanaz. Nos máris jött a levél az Alpha Financial Services Kft-tól, akik nagyon aranyosan felszólítottak hogy fizessem be a tartozásom, ami már 677 ezer ft környéki.
Nem tettem még semmilyen lépést, nem reagáltam semmit mert olvastam a fórumon a hasonló sztorikat, amikre a válasz általában az hogy az ilyen tartozásokat már elévültnek tekinti az OTP, ezért is nem a Factoring hanem ez a Kft kezeli.
A nevemen semmi nincs, szóval nem nagyon tudnak velem mit kezdeni, de kérdezném hogy mégis mit tegyek?

heyjoe # 2013.05.06. 18:18

Tisztelet Fórum!
Adóstárs vagyok egy hitelnél. Az adós anyagi gondok miatt, néhány hónapja kevesebbet fizet az eredeti törlesztő részletnél, ezért összegyűlt néhány tízezer forint elmaradás. A bank küldött egy levelet a munkáltatómnak, hogy ezt az összeget vonja le a munkabéremből. Szeretném tudni, hogy a munkáltatómnak joga volt- e levonni ezt az összeget, ha nincs bírósági határozat. Egyébként az adós is kapott egy – feltehetően - ugyanilyen levelet, de az Ő munkáltatója figyelmen kívül hagyta ezt és így csak tőlem vonják. Köszönöm a választ.

Attila0705 # 2013.04.22. 09:05

Üdvözlök mindenkit!

Abban szeretném szakértő tanácsát kérni, hogy 2008 ban alapítottam egy "barátommal" egy céget, egy munkára, amiből nem lett semmi. A cég minimális bevételt generált, majd a barátom megkért, hogy munkára kellene neki autó és járuljak hozzá, hogy a cég nevére vásárolja meg hitelre. Mivel úgyis abban állapodtunk meg, hogy át veszi a céget, mivel én nem végeztem tevékenységet benne csak az ügyvezetőséget vittem, belementem. aztán kezdődtek a problémák a fizetéssel és 1 év ráhatás után vette át a céget tőlem mindennel együtt. 2011. -ben felvívott egy cég képviselője, hogy a cég ügyvezetőjét keresi az autó miatt, én megadtam az ügyvezető elérhetőségét, majd 3 nap múlva hívott ismét, hogy engem mint garantőrt keres. Na ezen meglepődtem mivel nem kellett annak idején garantőri szerződést kötnöm a Lombarddal. Meglepetésemre az kolléga közölte velem, hogy létezik ilyen szerződés. Kértem tőle ugyan küldje el nekem mert ilyen szerződés az én közreműködésemmel nem jött létre. Meg is érkezett e-mailen az irat, amin az én aláírásom szerepel, vagy legalábbis hasonló. A meglepő, hogy a szerződés egy biankó szerződés kézzel kitöltve és a létrejöttének dátuma 2009.06.24 a dátum javított firkálmány szignó nélkül. A kölcsön szerződés dátuma 2009.09.25. feljelentést tettem hamisítás gyanújával, de mivel 3 év eltelt a létrehozástól számolva nem nyomoztak és lezárták az ügyet. fizetési meghagyást küldtek, amit betegségem miatt 1 nappal a lejárati idő után tudtam feladni. A kérdésem, hogy mit tudok tenni, mert nem tartom jogosnak, hogy valaki hamisít egy okiratot, majd azon hajtják be aki "vétlen" az ügyben.

Válaszukat előre is megköszönöm.

Gehot # 2013.03.04. 14:47

Szüleim vásároltak egy épülő lakást. 2011. augusztusában kifizetésre került a lakás vételára. Az építtetőnek kötbért kellene fizetnie, egy darabig töredék részét fizette is, de több mint fél éve nem fizeti!!! A lakás a mai napig nem került átadásra. Hol kérhetek segítséget??
Aki tud segítsen hol kaphatok segítgséget, mivel munkanélküli lettem, albérletet fizetek...(szüleim)...

bondorasam # 2013.03.02. 07:52

Sziasztok.lenne egy kicsit bonyolult kérdésem.Van egy FŐTÁV-os tartozás amit a FŐTÁV átadott a dhk-nak.bementünk és megbeszéltük hogy befizetünk x ezer forintot és akkor elállnak a jogi útra terelésről és annyival törlesszük havonta amennyivel tudjuk.ez működik is.de közbe jött a Budai Központi Kerületi Bíróságtól egy végrehajtási határozat melyben az volt hogy kb 250 ezer forintot le vonnak a nagyszüleim számlájából vagy ahonnan be tudják hajtani.szerepel rajta egy ügyvédi iroda neve is amit mi még soha nem halottunk.nem próbálták felvenni velünk a kapcsolatot.lehet még mód arra hogy részletekbe kifizessük a tartozást az ügyvédi irodának és feloldja a zárást a számláról?előre is köszönöm a választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.01. 09:48

Nem. De a végrehajtó igen.

Jocc # 2013.03.01. 09:45

Üdv!
Megtudá valaki mondani, hogy egy bank elveheti-e behajtás céljából a kocsimat amin még hitel van egy másik banknál, az is a fedezet és a törzskönyve is a banknál van?
Köszi a választ!

Duby85 # 2013.02.28. 11:34

Sziasztok! Kérdésem volt egy hiteles autóm amit leadtam, mert nem tudtam fizetni, mert elvesztettem a munkahelyem. Ment az alkudozás a bankal, hogy menniy legyen a törlesző részlet, amiben sikerült megállapodni, de munka híjján nem tudtam azt sem fizetni. Jelenleg most viszont két hónapja már biztos munkám van amit, így most már tudom vállalni a feltételeket, viszont ma jött egy levél hogy bíroságra mennem kell ez ügyben, nekem illetve apámnak aki kezes volt. Kérdésem mi várható a tárgyaláson, fizetésből tiltás? Ha az enyémből történik az nem gond vállalom, csak kérdésem hogy kiéből vonják majd. Van jelzálogunk ha apumét megterhelik ugrika lakás. Köszi a választ

kaméleon # 2013.02.27. 14:43

süketek párbeszédével
Rögtön elnézést is kérek a siketektől, nehogy félreértés legyen, hiszen ők képesek a normális párbeszédre! A lényeg, hogy minden levélre úgy válaszoltak, mintha az előzmények kiestek volna, és gondjaik lennének a szövegértéssel is.

kaméleon # 2013.02.27. 14:38

Amennyiben az Előfizetői Szerződésben a Számlafizető az Előfizetőtől elkülönülő szerződő fél, az Előfizető meghatározás alatt a Számlafizetőt is érteni kell.”(ÁSZF)
Ez szerintem azt kell, hogy jelentse, hogy a számlafizetőnek is megvan az a joga, ami az előfizetőnek. Ami elég furcsa, de ha ezt rögzítik, ez van. Akkor viszont - szerintem - a szerződés megszüntetése nem csak az előfizető lehetősége, és a cégnek szóba kellett volna állnia Évával is.
(Persze, a teljes ÁSZF-et nem olvastam, a szerződést sem ismerjük, azt sem, pontosan mit leveleztek egymással. Azt viszont tapasztaltam, hogy az adott szolgáltató panaszkezelése (nálam legalábbis) a süketek párbeszédével egyenlő.)

wers # 2013.02.27. 14:22

kaméleon, én ezt úgy értelmezem, hogy egyetemlegesen felelnek a tartozásért, de szerződést módosítani, megszüntetni csak a szerződő, előfizetővel lehet.

Ez így van pl. áramszolgáltatónál, a tulaj szerződik, de a bérlő nevére számláznak,a bérlő nem mondhatja fel a szerződést azon jogon, hogy ő fizet.

kaméleon # 2013.02.27. 14:14

(Voltak dolgok, ennél cifrábbak is! :) )

Egyébként, B.Éva74 ügyéhez: a Vodafon-nál az áll az ÁSZF-ben, hogy amennyiben az elő- és szlafizető elkülönülnek, nem csak egyetemlegesen felelnek a tartozásért, hanem ebben az esetben a szlafizetőt is előfizetőként, és az előfizetőt is szlafizetőként kell az eljárásaikban kezelni. Akkor viszont nem értem (bár lehet, h. kellene), miért is nem álltak szóba Évával, mint számlafizetővel.
Éva, az előfizető céggel próbáltál valamit intézni?

wers # 2013.02.27. 13:52

:) na meee olyan gonosz vagy

kaméleon # 2013.02.27. 13:50

Egy úr egyszer azzal állt elém ügyfélszolgálaton, írjam át a szerződését a feleségére, mert elváltak, és ez a telefonszám az asszonyé. Miután aprólékosan elmagyaráztam, hogy másra nem testálunk csak úgy szerződést, kelletik a nő is személyesen, majdnem lecsapott az aktatáskájával, hogy ne szórakozzak vele, majd jön ő vissza az asszonnyal együtt, mikor csak annyit kell tennem, hogy a Kovács János-hoz odabiggyesztek egy „né”-t. :))

wers # 2013.02.27. 13:40

Kedves Éva!
A cégen belül kellett volna/kellene megkeresned azt a személyt, aki jogosult az ügyintézésre, és tudja pl. a titkos kódot. Te írhaszt akár 120 levelet is, nem tudja megszüntetni a szerződést, mert azt nem veled, és nem a te nevedre lett megkötve.
Hogy is műkszene a világ, ha Józsi szerződését megszűntetné a szolgáltató a Jani kérésére.

B.Éva74 # 2013.02.27. 12:04

Jó napot kívánok!
Egy komoly dologgal szeretnék Önökhöz fordulni.
A Vodafone telefon szolgáltató már 2 éve nem tudja megoldani hogy a céges csomagon belűl vett telefont és regisztrációt felbontsa. Ha ügyfélszolgálati irodába megyek mindég elhajtanak azzal hogy adjam meg a ngy jegyű kodot ami nincs meg nekem mert egy cégen belül volt intézve a telefon elöfizetés, de mint magánember fizettem és használtam. A kérdésem a következő: most kiküldtek egy behajtó cégen keresztűl kiállított fizetési felszolítás, amit nem igazán értem miért kellene befizetnem amikor legalább 20 emailt-tértivevényes leveleket küldtem nekik hogy kapcsolják ki az egészet, szüntessék meg a szerződést.
Mostmár nagyon unom, és másrészt egyedülálló anyaként ilyen plussz kiadásokat nem igazán tudok kifizetni.
Kérem segítsen hova menjek panasszal és megoldásért.
Válaszukat előre is köszönöm, és nagyon várom mert már nem tudom mit tehetnék!!!
Tisztelettel M. Éva

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.26. 16:25

Teljesen lényegtelen, hogy az adósod ügyvéd vagy kazánkovács esetleg balett-táncos. Felszólítás, fizetési meghagyás, per.

szeki01 # 2013.02.25. 19:19

Jó napot estét! Már korábban leírtam,hogy egy ügyvéd kollégának adtam kölcsön pénzt amit a mai napig sem egyenlített ki.Persze elérni nem lehet sem telefonon sem másképp!Írtunk k.szerződést tanúval aláírva.
Persze nem mint ügyvéd hanem mint magánszemély kért kölcsön.Nem értem.hogy valaki egy ilyen pályát választ magának akkor miért ennyire megbízhatatlan!A lényeg a lényeg,hogy most hogyan tovább?Kihez fordulhatok?
Válaszukat előre is köszönőm!
Tisztelettel Sz.László

Zoli837 # 2013.02.25. 17:22

Üdvözlöm.

Segítséget szeretnék kérni több ügyben is.
Az első egy T-mobil tartozás ami 2008 június óta áll fent.A bíróság azóta megállapította az összeget a T-mobilnak.Ez azóta behajtócéghez került.A tőke 200eft volt amit a külföldről való telefonálgatásra sem tartottam hitelesnek,de ez már mellékes.Mostanra 400eft-nál tart,de már 20% kedvezményt kaptam a behajtócégtől,ha befizetem egyben.Megtudok állapodni közvetlenül a T-mobillal kikerülve a behajtócéget,mert csak a törzstőkét vagyok hajlandó kifizetni.
Nincs a nevemen semmi.Foglalhatnak valamit a bejelentett lakcímemről?
Ez a szüleim lakcíme.Nincs ott már semmim.
Külföldön tartózkodom többnyire.
A másik ugyancsak egy 2008 júniusi tartozás amiről most kaptam egy levelet azóta körülbelül amit nem vagyok hajlandó törleszteni,mert nem tartom jogosnak.
Ugyancsak egy behajtócégtől kaptam egy levelet egy Vodafonos tartozás miatt.
A harmadik kérdésem pedig egy Cetelemes hitelkártya tartozás amit egy barátom vett fel az én nevemre.
Van e arra mód hogy átruházzam a nevére a tartozást?
Segítségüket előre is köszönöm.

segitseg keres # 2013.02.24. 22:47

Segítséget szeretnék kérni! Digivel kötettem szerződést 2004.11. 01 hónaptól. 2005-ben lemondtam a szolgáltatást telefonon és e-mailen is! Ahová kértem a szolgáltatást, onnan elköltöztem. Jeleztem a DIGI-nek hogy amennyiben van tartózásom kérem, hogy küldjék át az állandó lakcímemre. Ez nem történt meg! 2011-ben a végrehajtó zárolta a bankszámlámat. Semmit nem tudtam róla, hogy van tartózásom, mivel egyetlen 1-szer sem kerestek meg telefonon, e-mailen és az állandó lakcímem sem! Amikor a szolgáltatóval kötöttem szerződést akkor kérték a személyi igazolványszámomat, amit le is másoltak. Felkerestem a végrehajtót, sok mindent nem tudtak mondani. 2007-ben állítólag kerestek azon a címem ahol a szolgáltatást kértem. Az állandó lakcímem és az ideiglenes lakcímem is meg volt adva! Egyik helyen sem kerestek meg. Szóval 2007-ben kapcsolták ki a szolgáltatást. A bíróság felé írtam, hogy ellentmondással érvelnék. A Bíróság felé csatoltam a, hogy 2005-ben hol laktam és 2006-tól-2012-ig. A napokban kaptam a Bíróságtól levelet, hogy meg kell jelennem március 20-án a tárgyaláson, mivel a DIGI követel rajtam még 134806 Ft-ot, jogtalanul.
Többször is hibáztak,
1, mivel nem tiltották le az internetet és a kábel tv-t amikor is én telefonon és e-mailen is lemondtam.
2, 3 év után keresik meg azt a lakcímet ahol a szolgáltatás volt.
3, egyetlen 1-szer sem kaptam értesítést
4, csatoltam a dokumentumokat
5, a posta is hibázott, mivel „nem keresett” –nek írta be, amikor is már évek óta nem laktam ott
6, amennyiben ajánlott levelet küldtek volna, akkor egyből rájöhetett volna a DIGI, hogy nincs átvéve stb.

Segítséget kérek, hogy mit tudok tenni, hogy az ügy lezáruljon és hagyjanak békén a szolgáltatónál.

Minden segítséget, szívesen elfogadok!

Köszönettel:
T. Melinda

Segítséget szeretnék kérni! Digivel kötettem szerz?dést 2004.11. 01 hónaptól. 2005-ben lemondtam a szolgáltatást telefonon és e-mailen is! Ahová k

insomnia # 2013.02.22. 20:28

Tartozom a banknak 180ezer ftal!Még 1éve vettem föl!és nem tudom visszafizetni!Nincs a nevemen semmi és nincs is keresetem!Ilyenkor mit tudnak tenni?Vagy mi a teendő!?