Addig meg van még több hónap is, valamennyit biztos tudsz fizetni. "Csődöt" meg ne "jelents" a munkahely megszűnése miatt, mert őket az nem nagyon fogja érdekelni.
(Egyébként -több részlet elmaradása után- maguktól fel fognak keresni, hogy valamilyen fizetéskönnyítő konstrukciót kínáljanak fel)
tartozás behajtás
Mi lenne? Fizetési meghagyás (per), végrehajtás.
Tisztelt Fórumozók!
Szeretném meg kérdezni mi van akkor ha a providentnek csödöt jelentek mert meg szünt a munka helyem és nem tudok már fizetni. a szerzödésben az áll hogy csak én vagyok felelös a hítelért.eddig rendessen fizettem sosem volt elmaradásom de sajnos most már egy kicsit nehéz fizetni, most is fizetek rendessen de azt szeretném tudni mi van ha nem fizetek. Köszönöm a válaszukat.
Minden egyes írásbeli felszólítással - válasz nélkül is - megszakadt. Hogy ezt vita esetén tudja-e igazolni a hitelező, az bizonyítási kérdés.
Abban az esetben is megszakad, ha 2004 óta az eltelt 8 év alatt most először válaszoltunk a levélre?
Dehogynem. Az elévülés akkor kerül értékelésre, ha arra a kötelezett hivatkozik. Ha hivatkozik akkor a bíróság felhívja a jogosultat, hogy bizonyítsa be, hogy nem következett be az elévülés. Sima levél feladását hogyan tudja bizonyítani? Sehogy, csak, ha arra válaszol a kötelezett, mint jelen esetben.
Dehogy. Ne keverjük össze a tény valóságosságát a bizonyítottságával.
Abban az esetben is megszakad, ha 2004 óta az eltelt 8 év alatt most először válaszoltunk a levélre?
Sima levél akkor szakította meg, amikor Önök arra válaszoltak.
Valóban. De. Csak azt az elévülést mindig megszakították.
Üdvözletem!
A szüleim 2001.szeptember végéig egy főbérlőtől béreltek egy vendéglátó egységet. A bérleti szerződés aztán felmondásra került, viszont a szüleim részéről a villanyóra átíratása a főbérlő nevére nem történt meg (szóban megegyeztek, hogy ezt a főbérlő rendezi). 2003 év végén kaptunk egy levelet az Inturm Justitia-tól melyben 2002 év eleji EON tartozás megfizetésére szólítottak fel bennünket. Telefonos érdeklődésünkre közölték, hogy a bérleti szerződés felmondásáról szóló dokumentumot juttassuk el hozzájuk. Ez 2004 februárjában faxon meg is történt. Ez követően bizonyos időközönként kaptunk egy-egy sima levelet tőlük, melyben a tartozás különböző mértékű kedvezményes befizetését kérték. Több, mint egy hete ismét kaptunk tőlük ismét egy sima levelet, melyben fizetési meghagyás előtti utolsó felszólításuk volt. Ekkor írtam egy email-t a megadott címre, melyben jeleztem, hogy 2004 februárjában küldött papírokkal igazoltuk, hogy már nem mi voltunk a fogyasztók. A mai nap a következő választ kaptam tőlük:
„Felhívom a figyelmét, hogy a szolgáltató Önnel állt szerződésben a számlák keletkezésekor, ezért cégünknek nincs jogi alapja, hogy mást a fizetésre felszólítson. Továbbá tájékoztatom, hogy az Ön által küldött reklamációt nem áll módunkban elfogadni, mert ez nem bizonyítja, hogy Ön a nevéről a villanyórát átíratta, ahogy arra szerződő félként kötelezve volt… „
Kérdésem, hogy valóban kénytelenek leszünk kifizetni egy olyan tartozást a szüleim jóhiszeműsége miatt, amit valóban nem mi csináltunk? Ez több, mint 10 éves dolog, erre nem vonatkozik az 5 éves elévülés (ajánlott levelet egyszer sem kaptunk a cégtől)?
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!!!
Üdvözletem!
Segítséget kérnék...
A szüleim 2001.szeptemberig főbérlőtől béreltek egy vendéglátó egységet. A szerződés felbontása után felelőtlenül a villanyóra nem került át a főbérlő nevére. 2003-ban kaptunk egy sima levelet az Intrum Justitia-tól, hogy 2002-es villanyszámláinkból adódó tartozásunkat rendezzük. Ekkor édesanyám telefonon megkereste őket, és tájékoztatták, hogy faxolja el a bérleti szerződés felmondását bizonyító dokumentumot. Ez megtörtént. Azóta bizonyos időközönként sima levélben felszólítanak minket a tartozás rendezésére. 2 hete szintén sima levélként kaptam egy fizetési meghagyás előtti utolsó felszólítást. Erre reagálva e-mailben jeleztem, hogy nem tartom jogosnak a követelést és nem ismerem el a tartozást, valamint a kért dokumentumokat 8 éve eljuttattuk részükre. 1 hét után ma kaptam a választ, hogy
"Felhívom a figyelmét, hogy a szolgáltató Önnel állt szerződésben a számlák keletkezésekor, ezért cégünknek nincs jogi alapja, hogy mást a fizetésre felszólítson. Továbbá tájékoztatom, hogy az Ön által küldött reklamációt nem áll módunkban elfogadni, mert ez nem bizonyítja, hogy Ön a nevéről a villanyórát átíratta, ahogy arra szerződő félként kötelezve volt"
Ebben az esetben mire számíthatunk? Tényleg rajtunk fogják ezt behajtani? Nincs elévülési idő? Soha egyetlen ajánlott levelet nem kaptunk tőlük, így is bizonyítható, hogy "életben tartották" az ügyet?
Nem szeretnénk olyan tartozást kifizetni, ami nem minket terhel!!!
A segítséget előre is köszönöm!!!
Üdvözlet!
Szeretnék tanácsot kérni. A párom elment egy buszos kirándulásra, ahol termékbemutató volt. Mindenki tudja, hogy milyen rábeszélésről szól ez az egész és egy naiv nyugdíjast milyen könnyen bele lehet vinni egy vásárlásba, hisz erről szólnak ezek a kirándulások. A párom is belement egy ilyenbe. Vissza szerettük volna mondani, de nem engedte a cél, azt mondták 150e Ft-ot kell fizetni, bánatpénzt a cégnek. Kérdésem az lenne, hogy mit lehet ilyen esetben tenni, a terméket nem is vettük át, sőt átvételkor már ki kell fizetni 15e Ft-ot.
Kérnék szépen sürgős választ, vagy segítséget hová fordulhatnék.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
FIGYELEM!!!
Banki-hitel károsultaknak:
SZIGORÚAN TERJESZTENDŐ!!!
Aki valóban fel akar világosodni, avagy segítség bankihitel-károsultaknak:
"Deviza nyilvántartású hitelben megkárosodott adósoknak valamint felvilágosodni szándékozó kezdő küzdőknek"
link: http://hunnio.com/news.php…
Kérdésem az alábbi:
Bírósági végrehajtás felfüggesztését kértem , mivel banki kezes lettem , de nem én írtam alá banki kezes papírt.
Rendőrségi feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen feljelentést csatoltam bíróság illetve a bank felé is!
Autómat végrehajtó lefoglalás alá helyezte!
Megtehetik-e amig a rendőrségi nyomozás tart?
Köszönömálaszát várom mit tehetek.
ez édes :-)
majd én is ilyen írok a ügyfeleknek, fene a költséget a behajtóval, trailerrel :-)
Nem is mozdulnak. Ügyfelemnek küldött egy levelet a végrehajtó, hogy lefoglalta a kocsiját és adott napon vigye az irodája elé, állítsa le és az okmányokat adja be a titkárnőnek. (Gondolom nyaral a végrehajtó.)
úgy van!
A fórummotor mondjon le! :)
Elsőnek az ingatlant és az autót foglalja. Ahhoz ki se kell mozdulnia az irodából. Legfeljebb az a kérdés, miért nem tette meg már eddig is.
Ez a formalevelek fokozatos kényszerre épülnek, gépi aláírással mennek ki.
A legbékésebb levél is a háborúra készül: többször leírja ugyanazt.
Ráadásul lehet, hogy a szolgáltatási szerződésed ÁSZF-részében szerepel, hogy a szolgáltató nem köteles neked tértiben rimánkodni.
Plusz nem tudjuk, hogy a 10rongy 1 havi késedelem, vagy több havi, innentől erősen nevetséges azon agyalni, vajon tudhattál-e több havi késedelemről sima levél alapján, vajon-vajon-vajon.
Tényleg ne csinálj magadnak pluszköltséget.
Mit vársz?
Azzal kezdted, hogy nem vitatod a tartozást.
Nehogy már a csekk hiányába kapaszkodj bele!
Magyar gumicsont, hogy megyek azótépébe befizetni a csekket, anélkül megáll a világ...
Gondolom, tudod hol van a szolgáltató székhelye, tessék bemenni és befizetni, nem pedig szőrszálhasogatni.
Másik megoldás, hogy bevárod a tértis levelet, a fizetési meghagyást (ennek kifogásolod a papírminőségét), majd a jogerősítést, végül a végrehajtást (itt az lesz a gebasz, hogy nem szóltak, hogy inkasszó lesz a számládon).
Tisztelt Illetékes!
Egy hulladékszállító cég kiküldött egy levelet, hogy tartozom pár 10 e. ft-al (A tartozást nem vitatom)
Csekket nem kaptunk most pedig ez a levél érkezett és teljesen "simán" (nem ajánlott/ nem tértivevényes formában) feladva a landolt a nem zárható postaládánkban. Teljesen egyszerű levél semmi aláírás, melyben az áll, hogy mivel tartozom és ha 8 munkanapon belül nem egyenlítem ki átadják a megbízott behajtójuknak az ügyet.
Nos, mivel leveleket nem kaptunk korábban (semmilyen típusút)jogosan jár e el a cég azzal, hogy behajtókon keresztül szeretné a pénzt megkapni, úgy hogy még csak bizonyítani sem tudná, hogy a leveleket, értesítőket kiküldte a tartozásunkkal kapcsolatosan.
A sorrend nem az lenne, hogy bíróság ill. ügyvéd indíthatja meg a pár 10 ezer ft tartozás miatt a végrehajtást, majd ha nem sikerül akkor behajtást?
Kérdésem az lenne, hogy jogosan jár-e el a cég? Ha nem, tekinthetem semmisnek a "fenyegetőzésüket" mert lényegében úgy sem fog semmi történni ilyen eljárási keretek között?
A bank ezzel csak azt akarta jelezni, hogy ne rinyálj, ha napi 2x felhívnak.
Egy dolog a bunkóság és egy dolog a jogszerűség.
Eddig a történet jogszerű, mert értesítettek az engedményezés tényéről.
Innentől nálad a labda, önfosatás helyett keresd fel az Intrumot.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02