Kaptunk egy levelet a banktol, melyben arrol tajekoztatnak, hogy eladtak a kovetelesuket (tartozasunkat) egy Intrum Justitia Koveteleskezelo cegnek. ISMERI VALAKI?
A level utolso mondata igy szol: "Felhivjuk szives figyelmet arra, hogy a Bank a tovabbiakban a koveteles ervenyesiteseert, annak MODSZEREIERT semmifele felelosseget nem vallal." Ez engem megijeszt. Miert milyen modszereket alkalmazhatnak es milyen dijjal dolgoznak ezek a cegek? (Kennedy)
tartozás behajtás
Felszólítod a fizetésre -> elcsattogsz egy közjegyzőhöz fizetési meghagyást kibocsátani -> ha ellentmond akkor pereskedsz -> ha nem mond ellent vagy megnyered a pert akkor az illetékes végrehajtó megpróbálja behajtani a tartozást -> ha nemnagyon sikerül, akkor várod hogy meghaljon és maradjon utána valami amit örökölnek.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Sziasztok!
Ismerősnek adtam kölcsön pénzt. Írtunk róla papírt. Mit tudok tenni, ha nem adja vissza a pénzemet?
Köszönöm a segítő hozzászólásokat!
Két kérdésem is van.
1: Ha és tegyük fel adósságaim elől külföldre (EU) lépek le hosszú távra (~10 év), a bírósági végzéssel rendelkező végrehajtó mit tehet, mihez van joga? Pl. utánanézhet, hogy én Angliában vagy Németországban be vagyok jelentve dolgozni, és kikérheti a lakcímemet, és ott ő vagy a megbízottja nekiállhat foglalni, vagy ezen jogai csak Magyarországon érvényesek?
Esetleg eladhatja a tartozásomat egy helyi behajtónak, aki bevasalja rajtam?
Ugyanez egy nem EU országban (pl. Svájc, Szerbia, USA) másképp néz ki?
2: Ha jól tudom, a fedezetlen kölcsönöket kb. 10-20 %-os áron adják el a bankok külső cégeknek, ha már nem látnak esélyt a beszedésükre.
Nincs rá valamilyen trükkös lehetőség, hogy az adós közvetetten (egy cégen keresztül) és suttyomban maga vegye meg az adósságát? Esetleg egy szolid sikerdíjért?
Ha válaszol valaki, annak köszönöm!
xdri: Köszönöm szépen a választ!
Köszi a véleményeket!Sajnos semmi papír nincs a kezemben
az összeg átadásáról!Jó híszemű voltam hozzá!Sajnos most már kezdek rá jönni hogy nem szabad senkiben sem megbízni!
Sziasztok!Kérném szépen a véleményeteket!Márciusban kölcsön adtam egy ügyvéd ismer?snek egy nagyobb összeget!A mai napig nem kaptam vissza két hét
Csak azért, mert ügyvéd, nem kell tőle megijedni. De ha előre megfontoltan vert át, akkor lehet, hogy nem mész vele semmire. Milyen bizonyítékod van?
Ahogy bárki mástól: felszólító levél, fizetési meghagyás, per, végrehajtás.
Sziasztok!Márciusban kölcsön adtam ügyvéd ismerősömnek egy nagyobb összeget két hétre de a mai napig nem kaptam meg!Szerintetek hogy tudom behajtani rajta!A telefonját se hajlandó fel venni!Kérném a segítségeteket!Köszönettel!
Sziasztok!Kérném szépen a véleményeteket!Márciusban kölcsön adtam egy ügyvéd ismer?snek egy nagyobb összeget!A mai napig nem kaptam vissza két hét
kfgabri!
Mert én szeretném ha megszüntetnék a galamb tartást immár lassan 10 hónapja, ehelyett csak bírságolnak de az alak nem fizeti azt se meg a galambok is maradnak az ablakomtól 5-6 m-re, állandóan az ereszcsatornámon a tetőn stb. A jegyző szerint nem tudnak mit tenni de én azt hiszem inkább nem vállalják fel a saját rendeletük betartásának az érvényesítését! Ez Szolnok a galambszaros "élhető" város
Alapból nem a pénz a lényeg nekem, hanem a galambok eltüntetése. Ám mint tanácsolták perelhetek polg. úton.
Ami ugyebár röhej.
Csolnok, ha nem te tartozol, akkor téged miért érdekel, hogy mi lesz?
Kettő: az adott önkormányzat úri kedve gyakorlatilag (és nem elméletileg), mennyire veszi komolyan a bevételei behajtását.
Janika, te ki vagy, aki tartozik, vagy kinek tartoznak?
nem mindegy ám apa...
T. Fórum!
Gyerektartás elmaradás 1 év(2 gyerek)
a ház rezsi fele elmaradás 1 év
a közösen felvett kölcsön utáni törlesztés fele elmaradás 1év
Kérdésem, hova lehet fordulni, mi az első lépés?
mennyibe kerül kb?
A következőt szeretném kérdezni. A polgármesteri hivatal többszöri büntetés kirovását kezdeményezte a a szomszédom ellen galambtartás miatt, / mivel a belvárosban csak 10 db-t tarthatna de van vagy 50-60, galamb is maradt, és a pénzt se fizeti be/ úgy tudom rokkant nyugdíjas . Kérdésem a rokkant nyugdíjból levonható a kiszabott mintegy összesen 60 E ft.nyi büntetés?
Köszönöm válaszukat
Kedves Anima!
A végrehajtás sorrendje dönt ebben a kérdésben Elméletileg kis fizu esetén,az első vh kérő vonathat 33%-ot a második 17%-ot a harmadik, negyedik meg semmit.
kfgabri, gyanúm szerint egy meleg baráti kézfogás, és bizalomgerjesztő mosoly, persze az ügylet elején, soma66 teljesített, most, hogy fizetni kellene, már nem olyan meleg a fogadtatás.
A kőrbetartozások legnagyobb okozói az önkormányzatok, állami finanszírozású intézmények.
Milyen fedezete van a tartozásnak?
soma66: ugyanaz az eljárás, mint bármilyen cég esetében: fizetési felszólítás, fizetési meghagyás, per, végrehajtás, ebben a sorrendben, amíg meg nem térítik a tartozást.
Üdv!
Segítene valaki?
Egyszemélyes, önkormányzati tulajdonú nonprofit kft. tartozását nem hajlandó megfizetni. Az ügyvezető azt mondja, nincs pénzük, tevékenységet nem folytatnak, nincs bevételük, menjek a polgármesterhez. Az meg visszaküld az ügyvezetőhöz, hogy ők tartoznak, vele rendezzem.
Megmondaná valaki, hogyan jutok leggyorsabban (és legöltséghatékonyabban) a pénzemhez? Mi ilyenkor az eljárás?
Egy szakértő segítségét kérném a következő kérdéshez. Ha több banknál is van nem ingatlanfedezetű személyi kölcsönöm, és ezek bedőlnek, akkor úgy tudom, a fizetésem 50 %-a mértékéig levonást tehetnek a munkabéremre.
Ingó és ingatlan vagyonom nincs, egy rokon lakásán lakom.
A kérdésem, hogy a több bank által kivetett levonás párhuzamosan, a követelések mértékével arányban történik az 50 %-ból, vagy pedig a követelések "sorban állnak" a levonás időrendje szerint?
Tehát ha az OTP követel 800 ezret, a CIB 200 ezret, akkor a fizetésemből kap az OTP havonta 40 %-ot a CIB pedig 10 %-ot?
Köszönöm válaszukat.
Köszönöm!
Tulajdonképpen igen. De azért nem ennyire egyszerű a dolog, a legtöbb bank nem is megy el odáig.
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni. Ha férjhez mennék, akkor a férjemtől tilthatják-e a tartozásaimat, ha nekem nincs jövedelmem?
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Ha még emlékeztek, én vagyok az, akinek a 10M-os tartozását egy engedményes cég hajlandó 2M Ft, havi 30000 Ft részletekben történő megfizetésének fejében elengedni. Én már hajlok arra, hogy elfogadjam az ajánlatukat, mivel az igazamat nem biztos, hogy tudnám bizonyítani.
Abban kérném a segítségeteket, hogy amennyiben megállapodok velük a részletfizetésről, mire kell a szerződéskötéskor figyelnem? Ugyanis egyik ismerősöm figyelmeztetett, hogy ezek a cégek (ha nem is mind) hamisan kártyáznak és módot találnak arra, hogy a rendszeres törlesztésem ellenére is - valami fondorlatos módon - a teljes tartozásom összegéig (ami nem a 2M, hanem a 10M) követeljenek, sőt be is hajtsanak tőlem. Azt maga az engedményes is említette, hogy amennyiben nem tudom pontosan fizetni a részleteket, akkor elveszítem a kedvezményeket és mindjárt 10M lesz a követelés alapja.
Kérdés, hogy vajon csak ez az egyetlen rizikófaktor a dologban, avagy lehet-e olyan, amit nem sejtek, és aminek az a célja, hogy a 2M helyett a 10M-ot gombolják le rólam?
Mire kell figyelnem a részletfizetési megállapodásnál?
Lehet olyan profi szerződést írni, ami mellett kizárt bármiféle trükközés az engedményes részéről?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Az lenne a kerdesem, 2007-ben az akkori elettarsammal bereltunk egy lakast papir nelkul,mert haver volt az illeto( es rendor is). Nagyon lenyeges viszont hogy a tulajjal a fizetest mindig a volt elettars rendezte. Egyszer felhivott a tulaj (2007.maj.) hogy a volt baratom tartozik neki 1 honappal, en erre rakerdeztem a baratomnal es azt valaszolta majd ok lerendezik egymassal. Utana tobbszor egyutt elmentek kocsmazni. Majd a 2.honap tartozas utan a volt elettars szo szerint lelepett. En meg egy honapot voltam a lakasban, akkor a tulaj tolem csak az egy szoba arat kerte es mondta is hogy majd megkeresi a.volt elettarsamat a penz miatt. Hogy ezt megtette vagy nem, nem tudom, de 2007.jun. a tulaj az o elettarsaval feljott es megfenyegetett ha nem irom le egy papirra nevvel,szem.ig.szammal hogy x osszeggel tartozom neki akkor kitesz a lakasbol. En ezt leirtam mrt megijedtem. Most 5 ev utan kaptam egy papirt a Magyar Orszagos Kozjegyzoi Kamaratol hogy az illeto kolcson adott penz jogcimen koveteli a tartozast kamatokkal egyutt. Mivel az illeto soha nem adott kolcson penzt, es miert 5 ev utan jutott eszebe. Joga van a koveteleshez? Fogadjak ugyvedet?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02