Folyamatos elviselhetetlen ZAJ


the big cat # 2004.04.28. 04:56

Azért ez nem ilyen egyszerű, ha nem akara együtműködni az építtető, akkor be kell perelned, bizonyítanod kell, hogy károd keletkezett ( a zaj okozta életminőségromlás un. "nem vagyoni kár"-nak minősül), bizonyítanod kell, hogy a károdat az építkezés okozta, és bizonyítanod kell végül a károd nagyságát.

Elsősorban is ügyvédhez fordulnék, hogy ő levelezzen az építtetővel, és kezdetnek birtokháborítás miatt birtokvédelmet kérnék a jegyzőtől, aki eltilthatja a zajongástól.

Zoltán György # 2004.04.27. 15:46

Elsődlegesen személyesen az építetővel vedd fel a kapcsolatot, akár tértivevényes levélben.
Az építkezésre kiadott engedély milyen időkorlátokat tartalmaz?
Nálunk a szállodaépítéskor a társasház részére fizettek 2.000.000.-Ft-ot.
Le Meridien, Deák tér.

rbendeguz # 2004.04.26. 20:47

Hogy, miert, merre? Mi ennek a menete? A ket szep szememert biztos nem fognak semmit csinalni.:D

Zoltán György # 2004.04.26. 19:55

Az építtető!

rbendeguz # 2004.04.26. 19:50

Segitseget szeretnek kerni, az alabbi problemaval kapcsolatban:
A szomszedban nekialltak atalakitani egy uzlethelyiseget, es valoszinuleg emiatt ket hete reggeltol estig folyamatosan megy
a legkalapacs. Sokszor az egesz haz remeg, a csillarok osszekoccannak, es egyszeruen mar elviselhetetlen a ZAJ. Dolgoznek, de nem tudok, mert ilyen zajban egyszeruen keptelenseg vegiggondolni barmit is. A bontott teruletet nezve, meg TOBB honapig eltart mire vegeznek vele. Egy jo esetben ket munkas dolgozik a bontason. Szepen kenyelmesen haladnak, en pedig szepen megorulok. Mit lehet tenni a ZAJ megszunetese erdekeben?! Ki fizeti meg a ZAJ miatt elmaradt beremet?