„amit meg az elöbb irtam azt az okmányirodában mondták”
Mit is mondtak? Hogy nem tudsz tartózkodási helyet bejelenteni bejelentett lakóhely nélkül? Ez igaz. Nekem az a kérdésem, miért nem lakóhelyet akarsz bejelenteni?
„amit meg az elöbb irtam azt az okmányirodában mondták”
Mit is mondtak? Hogy nem tudsz tartózkodási helyet bejelenteni bejelentett lakóhely nélkül? Ez igaz. Nekem az a kérdésem, miért nem lakóhelyet akarsz bejelenteni?
*jóváhagyása nélkül
Dbrjozsef..wers..
Oké, de szerintem elég aljas dolog s főbérlő jováhagyásával intézni az eféle ügyeket..mellesleg a férjem nevén van a szerződés..
amit meg az elöbb irtam azt az okmányirodában mondták
wers
„Gondolom megvárták a földhivatali bejegyzést. Okát csak félig értem. Vagy félig sem.”
Az adásvételi szerződés még nem igazolja minden kétséget kizáróan, hogy te tulajdonos lettél az ingatlanban, hiszen a teljes összeg rendezéséig, a régi tulajdonos nyilatkozatáig, hogy ez megtörtént, bizony te csak széljegyen szerepelsz. És arról már ne is beszéljünk, hogy szimplán hitelfelvétel szerepel a szerződésben. Ha azt nem kapja meg a hitel kérelmezője, akkor máris bukhat a szerződés. Ha egy ilyen esetben lenne lakcímbejelentéshez elfogadva az adásvételi, az nem kis malőr lenne.
Tanulság: azonnal kell birtokba adási jegyzőkönyvet írni, az már megfelelt nekik.
„És a fiktiválás - bár ingyenes a tulaj számára - elég macerás”
A tulaj számára? Max, hogy beadja. Meg átveszi a leveleket.
„És mint írtam, engem adásvételi szerződéssel SEM engedtek bejelentkezni, mint új tulajdonost, az ingatlanomba.”
Gondolom megvárták a földhivatali bejegyzést. Okát csak félig értem. Vagy félig sem.
drbjozsef
„Ha a _valóságban_ ott lakik, ahol, (legyen az bármi, kastély vagy egy szatyor az út közepén), oda be kell jelentkeznie, és a szállásadónak ezt engednie kellene. Elvileg.”
Igen, és elvileg ki is kéne jelentkeznie onnan, ha távozik, azaz másik lakóhelyet vagy tartózkodási helyet lenne KÖTELES bejelenteni. Azonban ez valahogy mégsem így működik, ezért van, hogy nem igazán engedik a szállásadók. És a fiktiválás - bár ingyenes a tulaj számára - elég macerás, hogy örökké utána járjon minden egyes bérlő távozását követően. :-O
És mint írtam, engem adásvételi szerződéssel SEM engedtek bejelentkezni, mint új tulajdonost, az ingatlanomba. Ergo a 3 napot nem tudtam tartani, hiába szerettem volna törvényesen eljárni.
Legalábbis az "okirat pótolja az aláírást".
A többi nem. Ha a _valóságban_ ott lakik, ahol, (legyen az bármi, kastély vagy egy szatyor az út közepén), oda be kell jelentkeznie, és a szállásadónak ezt engednie kellene. Elvileg.
drbjozsef
Ez mind persze csak akkor él, ha szabályosan, szerződéssel lett kiadva a lakás.
Ha nem, akkor bizony almás az egész történet.
andi,
teljesen rosszul tudod.
Albérletben még a bérbeadó aláírása sem kell : azt pótolja a bérleti szerződés, ha az szabályos magánokirat.
Egyébként, ha nem az lenne, akkor sem tagadhatja meg a tulajdonos az aláírást, elvileg kötelező neki aláírnia, ha a valóságban ott laksz. A lakcím nem keletkeztet neked a lakásra se jogot, se kötelességet. Csak ezt sokan nem hajlandók megtenni.
Wers
Albérletben, de lakcím nélkül nem lehet létesitei cimet semmilyen címszó alatt ..kivéve állandót..de azt senki nem fogja megtenni
„De nekem tanú nélkül is fiktiválták a volt tulajdonos férjét”
Ez is így van, nem is értem, minek ahhoz tanú. Mit tanúsít? Én kb. 2 éve nem láttam a szomszéd asszonyomat tegnapig. Pedig ott lakik. Gyanítom.
F.Laca
Ha fiktiválod azt, aki hozzád jogtalanul van bejelentve - szerintem nem kell hozzá lakhatási engedély- akkor az OTP azt köteles elfogadni és tudomásul venni. Elég hozzá a kapott határozatot bemutatni nekik. Tőlem is kérte egyik másik szolgáltató.
Így van, a lakcím bejelentő lapot nem kell tanúnak aláírni. Neki max. a fiktiválás elindítása után lehet szerepe.
De nekem tanú nélkül is fiktiválták a volt tulajdonos férjét, aki sorra kapta hozzám a különféle leveleket.
„Soha senki nem néz utána annak - pl. az ingatlan nyilvántartásban,
vagy a bejelentőlapon egyből bárki arra járó járókelő igazolhatja - mintegy tanu-ként, hogy IGEN - ez az alak ott lakik?”
1. De igen, kérelemre utána néznek. Kérelem szerint vagy a bejelentést vizsgálják, vagy fiktiválási eljárást indítanak.
2.a lakcímbejelentőn hol kell tanúnak aláírnia? Viccelsz?
Gondolom azért laksz valahol. Miért nem tudsz ott lakóhelyet létesíteni?
Az mindegy, mi van a banki nyilvántartásban, mindenképp elkérik az azonosításhoz a lakcímkártyát.
Gondolom azért laksz valahol. Miért nem tudsz ott lakóhelyet létesíteni?
Az mindegy, mi van a banki nyilvántartásban, mindenképp elkérik az azonosításhoz a lakcímkártyát.
Drbjozsef..
Egy lakcím nélküli személy a mai jogszabályok miatt mintha nem is élne. Semmit nem tud szinte intézni. Tartozkodási helyet csak állandó lakcim mellett hoznak létre. Bankszámlát se tud nyitni..nem tud venni semmit részletre..stb.
Akkor jól tudtam. Köszönöm
...és csalás.
Okirat hamisítás...
Átfogalmazva:
Régen volt egy állandó lakcimmem ami benne van a banki rendszerben, jelenleg ez a lakcim már nem szerepel a lakcimkártyámon. Lakcim nélküli vagyok. Ez esetben bünteti e a törvény ha a nem létező állandó lakcimemet használom számlanyitáshoz?
Idézőjelben?
Talán azt képzeled több-is van?
"barátod" kire gondolsz?
Na-majd ,jön a "barátod" megkapod a magadét, :_)))
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |