árverezéssel kapcsolatos kérdés


gabus # 2004.06.21. 10:41

Igen

SandMan # 2004.06.12. 12:11

Kösz a gyors választ.

Milyen gyorsan folyik egy ilyen árverés? Hogy megy ez pontosan?
Ha hitelből fennmaradt összeget most kifizetnénk egyben amilyen gyorsan csak lehet, el tudjuk kerülni ezt az egészet?

SandMan # 2004.06.12. 12:00

Kösz a gyors választ.

Milyen gyorsan folyik egy ilyen árverés? Hogy megy ez pontosan?
Ha hitelből fennmaradt összeget most kifizetnénk egyben amilyen gyorsan csak lehet, el tudjuk kerülni ezt az egészet?

the big cat # 2004.06.12. 06:22

Plusz ugye a hitel miatt jelzálog és elidegenítési tilalom van rajta, szóval az APEh nemigen kapna egy fillért se egy esteleges árverés esetén, mivel először a bank vinné a pénzt.

the big cat # 2004.06.12. 04:35

A felét elárvereztetheti, de ki venne ( a lakásmaffián kívül) egy fél lakást, amin ráadásul a feleségnek a válás óta lakáshasználati joga van, gondolom.

A feleség az árverésen is megszerezhané a a lakás felét, talán olcsóbban is mint amit a férjnek fizetett, csakhát már kifizette ugye, de tulajdonjoga mégsincs, mert olyasmira kötött adásvételit, amire nem köthetett volna. namost így fizetni, valakinek, aki a pénzt eltapsolja....

SandMan # 2004.06.11. 16:36

Nagy vonalakban vázolnám a helyzetet:

Adott egy lakás, 2 tulajdonossal, volt férj-feleség, évekkel ezelőtt elváltak, 50/50%-ban osztoznak a lakáson. A lakást a válás óta a volt feleség használja, a 2 gyerekükkel együtt. A lakást szocpol támogatással vették, válás óta a volt feleség fizeti a törlesztést. Van egy aláírt adásvételi szerződés az ügyvédnél ami szerint férj eladja a részét a feleségnek, a kialkudott összeg már ki is lett fizetve neki. Amíg a kölcsön miatti jelzálog a lakáson van addig a földhivatal nem ruházza át a feleségre a másik részt.

Na most jön a bonyodalom:
A volt férj ismeretlen nagyságrendű (de kb 1-2m forintos) adótartozása miatt el akarja árvereztetni a lakást, addig amíg a nevén van a fele, mert már nincs sok vissza a kölcsönből.
Küldött az APEHnek egy levelet amiben felajánlotta a lakást árverezésre.

A kérdésem az lenne hogy ezt így megteheti-e? Lehet így árverezni hogy a fele nem is az övé? A lakáson nincsen a szocpolon kívül bejegyzett jelzálog vagy ilyesmi. Egyáltalán mit lehet tenni ilyen esetben? Ügyvéddel legkorábban hétfőn tudunk beszélni, minden segítséget megköszönök.