Amúgy te nem a Balatonon vagy?
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Amúgy te nem a Balatonon vagy?
"50xer kérdeztem, de nem válaszoltatok"
Na azért már mindennek van határa!
Arra a kérdésedre, hogy bírósági meghagyás elleni ellentmondás esetén kell-e illetéket fizetni, többen is válaszoltunk, leírtuk azt is mennyi az illeték.
(Sőt egy másik topicban is megkérdezted, ott is válaszoltak olyanok, akik valószínűleg nem tudtak erről a topicról.)
Arról meg ne is beszéljünk, hogy addig, amíg azt hittük, van bármi értelme, nagyon komoly elemzéseket írtunk ide a rágalmazásról, annak joggyakorlatáról stb., esélyeidről a perben.
A magam részéről ez volt az utolsó mondat amit ebbe a topicba írtam, de bízhatsz benne, mindíg lesznek olyanok akik nem olvasnak vissza, és azt hiszik, van értelme válaszolni a kérdéseidre, vagy ugranak a provokácóidra.
"Egyjogász!
Hol olvastál itt bírósági meghagyásról? FMH elleni ellentmondással alakult perré az ügy."
Eddig még csak úgy 60-80-szor írta le eddig llenarth mester...:))
A szomszédnéni vagy a fenetudjaki állítólag elkeverte az idézését, nem ment el a tárgyalásra, a bíróság meg kibocsátott ellene egy 5 millás bírósági meghagyást.
Annak mondott ellent, amiatt lesz most az újabb tárgyalás.
Azt is megkérdezte már vagy 50-szer, hogy mennyi illetéket kell beperkálnia.
„Hol olvastál itt bírósági meghagyásról? FMH elleni ellentmondással alakult perré az ügy.”
Az egész valahol 20-30 oldallal ezelőtt kezdődött... Nem volt FMH, rágalmazás miatt kér nem vagyoni kártérítést a volt ügyvédje, ő meg nem ment el az első tárgyalásra.
Az illetéktörvény 62. (1)bekezdés f) pontja alapján: "A feleket jövedelmi és vagyoni viszonyaikra tekintet nélkül illetékfeljegyzési jog illeti meg:a személyek polgári jogi védelmével kapcsolatos perben" Itt a lényeg a többesszámon ("feleket") van. A törvény rendelkezése alapján az illetékfeljegyzési jog mindkét felet (alperes-felperes) megilleti. Jelen esetben a bírósági meghagyás elleni ellentmodás illetékét sem kell azonnal megfizetni, hanem arról majd az érdemi döntés rendelkezik. (Ugyanez lesz a helyzet egy esetleges fellebbezés során is.)
Egyjogász!
Hol olvastál itt bírósági meghagyásról? FMH elleni ellentmondással alakult perré az ügy.
A bírósági meghagyás elleni ellentmondás illetékét nem a felperesnek, hanem az első tárgyalást elmulasztó alperesnek (aki a bírósági meghagyás kibocsáátásra okot adott) kell megfizetnie, és még abban az esetben is az alperes viseli, ha esetleg megnyerné a pert.
Tisztelt llenarth!
A polgári peres eljárás illetékét a felperesnek kell leróni. Ha költség, így illetékmentességgel rendelkezik, akkor nem. A bíróság az érdemi határozatában dönt a perköltség viseléséről. Tehát "ellentmondási illetéket" sem kell előre fizetni.
Valószínűleg azért mert illetékfeljegyzésre vagy jogosult.
Annyit jelent, hogy nem egy tárgyalási napon történik az elbírálás.A főszabály az egy tárgyalási nap.
Nem a per folytatólagos, hanem a tárgyalás.
Meg még a bankot sem kell annyira szídni..., fizetnék az emberek a törlesztőt ha lenne miből!
Picit azért gondolkodhatnál...
A legtöbb ember nem a devizaárfolyam miatt került lehetetlen helyzetbe, nem, hanem mert elvesztette a munkahelyét - ha meg a házasságban a másik is munkanélküli lett, akkor...
:) Tudom, hogy létezik. De elhinni képtelen vagyok.
V.ö.: "Ilyen állat pedig nincs is."
"ő nem érti, amit írunk neki." Gyakran még azt sem érti amit ő ír nekünk.
"azt nem tudom elhinni, hogy ő létezik egyáltalán." Létezik.
igen, egyetértek
Tartok tőle, hogy ő nem érti, amit írunk neki.
Én nem azt nem hiszem, amit ír - azt nem tudom elhinni, hogy ő létezik egyáltalán.
„Ilenarthot értem - csak elhinni nem tudom. :)”
Na, csak sikerült valami közöset fellelnem bennetek, ő meg azt nem hiszi el, amit te, és mások írnak neki
Most éppen Sandit. Ilenarthot értem - csak elhinni nem tudom. :)
"Majd szól, aki érti."
A Lénártot vagy a Sandit???:)))
Sajnos én sem értem hogy 7 millió forint kölcsönből 3 év alatt hogyan lett 20 millió????????!!!!!!!!!!! Ezért keresünk ügyvédet, aki elmagyarazáz mindent, s ráadásul érti is a dolgát ebben az ügyben.
Igen, volt arról szó, hogy kimegy a férjem külföldre. DE! Miért csak ő gürizzen? Az ex felesége is tartozik ennek a hitelnek a felével.Az miért nem érdekel senkit?!
Meg kell próbálni kimenni külföldre, 5-6 év alatt valószínűleg összejön annyi megtakarítás amiből kifizethető az adósság.
Már amennyiben végleg visszajön...
Majd szól, aki érti.
Kedves ius latratus!
Igen állami kezesség vállalás is volt a hitelhez. Számosítva: Csak azt nem értem, ha felvettek 7 milliót, akkor azt miért kell ketté venni egy bedölt hitelnél. Ők nem kapták meg külön azt a 2, 8 milliót, csak a hetet?! S most ebből a 2,8-ból lett 5 millió. Mindegyikre rátesznek minden kamatot külön-külön, s a 7 millióból, mára 20 millió lett. Ezt nem lehet visszafizetni..... Ráadásul az ex feleség sosem fog dolgozni, vagy ha igen feketén,így hiába adós társ sose fognak vonni tőle semmit, s nem tudom hogy lehet őt jogi úton kötelezni a fizetésre, vagy a bejelentett munkára.
Ennyi röviden....
Üdvözlet. Andrea
".Ráadásul ránkvertek pluszban állami hiteltartozást is. Felkerestünk egy pár ügyvédet, de folyton azt mondták, nem vállalják, mert sok papírmunka, s kevés pénz....."
Próbáltál többet ajánlani? Az állam (NAV) pedig gondolom nem csak úgy "rátok verte" a tartozást, hanem az történhetett, hogy állami kezességvállalás (vagy más) mellett jutottatok hitelhez, vagy áthidaló hitelhez, vagy fene tudja melyik intézet hogyan nevezte el.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |