A jegyzőnél lehet feljelentést tenni csendháborítás szabálysértése miatt.
Jogi képviselő
A jog, amikor a rágalmazást, becsületsértést büntetni rendeli, akkor az emberi méltóságot védi. S ez nem a mai jog. Olyan néhány ezer éves.
És tényleg abba kellene hagyni, mert a bíróság - alappal - súlyosbító körülménynek értékeli a folytatólagos elkövetést, különösen, ha a terhelt a büntetőeljárás ideje alatt sem hagyja abba azt a büntetendő magatartást, amely miatt az eljárást folytatják.
Tudniillik ebből a bíróság arra következtet, hogy a terhelt nem érti, hogy a magatartását a jog elítéli, ezért komoly büntetésre van szükség, hogy megértse. Ha pedig érti, és ennek ellenére folytatja, mégis, akkor pedig azért kell komolyabb büntetés, mert a megrögzött bűnelkövetővel szemben csak annak van kellő visszatartó ereje.
Én még nem láttam embert, akit rágalmazásért végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek volna; de komolyan mondom, a legjobb úton vagy afelé, hogy precedens legyél.
Nem nagyon értem ám én, hogy pontosan mit szeretnél a Fórumozó jogászoktól...:)
Már hónapok (évek?) óta írod ugyanazt és teszed fel ugyanazokat a kérdéseket (pl. hogy mi a rágalmazás, stb.), amire megkapod mindíg ugyanazokat a válaszokat.
Aztán a blogodban meg az itt kapott jószándékú tanácsok ellenére újra írsz egy kis "tényállásszerűt" az ügyvédedről (hogy legyen mivel kiegészítenie a feljelentését)....
Ha arra vágysz, hogy baromira értsenek veled egyet, inkább valami ügyvédmocskoló blogra írjál, ott biztos kevesellni is fogják, amit tettél, és ajánlják, hogy még veresd is meg az ügyvédedet.....
Szerintem itt ezt nem fogod megkapni.....
"És nem semmi memóriával!Ki gondolná, h. ennyi töméntelen bejegyzés olvasása után, még az én régebbi bejegyzéseimre is emlékeztek!"
Hááát, teszel róla, s nem nagy szükségünk van a jó memóriára, mert az "ennyi töméntelen bejegyzés" csak azért ennyi, mert ugyanazt szajkózod lassan egy éve. Igaz, mi meg ugyanazt neked, s bár többünk többször elmondta, hogy feladja a veled való kommunikációt, valami hülye oknál fogva mindig akad valaki, aki válaszol neked. Na, ez meg delejező hatással van rád, s kezdődik minden elölről.
"Nem keresek "mocskolódó" fórumot!Sem ügyvédit, sem másmilyent!Nem vagyok közönséges ember, soha sehol nem írtam le csúnyát!Még azt, h. nem vagyok bu...ó, azt is így írom le"
Nem attól válik mocskolódóvá egy fórum, hogy vulgáris szavakat használsz, arra inkább a mocskossá válás rímel. Ha én azt írom le, hogy az ügyvédem (aki semmihez nem ért, az ügyfeleit megkárosítja stb.) egy olyan lány társaságát keresi, aki még nem vált el, s ráadásul az M0-ás kivezető szakaszán az Auchan után lenge öltözetben rendre más személygépkocsik jobb első ülésére huppan be, abban még nem sok mocskos szó van, de hát...
"Néhány SMS-et zaklatásnak minősíteni!Remélem bekérik azt is, hogy miket írtam!Ilyenek:jó napot, hogy van, írhatna egy SMS-st legalább...ilyesmi...Erre van pénze a hatóságnak..."
Ugyan már! S a szórólapok? A blog?
Fogadj ügyvédet, de tényleg! S végül: hallgass is rá!
"Ilyenek vagyunk, mi magyarok...Gyávák...Főleg a bíróságtól, rendőrségtől félnek az emberek...Nos, én nem!Ebben nagyot tévedett a "kedvesü.!"
Ja, mert éjjel, postaládákba szórólapokat tenni más dolgairól (magánügyeiről)aztán Dugovics Tituszhoz mérhető cselekedet. Ha-ha, csak te itt nem tudod mit keresel a várfok tetején, s van egy olyan érzésem, hogy úgy veted magad a mélybe, hogy a törököt te magad hívtad...
Sajnos nem, pedig te is ezzel járnál a legjobban.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Mert annyival is csökkenne a jogsértésed folytatólagossága(illetve annak láthatósága), az majd a büntetés kiszabásánál hálás dolog lesz.
„Úgyhogy nem értem, miről beszélsz...”
Te semmit nem akarsz megérteni, a problémáid is ebből vannak.
„Addig nem is lesz, míg a bűnözők bebújnak, a kis-és nagykapuk alá, a jog szíves fedezete alá!!!”
Azt azért felfogod, hogy jelen esetben Te is ilyen bűnöző vagy?
"Jogos önvédelemből" rágalmazás, zaklatás. Ez nekem meredek!
"Kérlek, a kérdéseimre válaszoljatok!"
Itt már válaszoltunk ezerszer, szerintem most már várd meg, hogy a bíróság mit fog "válaszolni" ezekre a hivatkozásaidra.
Ott vagy alapvető tévedésben, hogy a magyar jog ma már nem támogatja a "szemet szemért" elvet, és az, hogy az ügyvéd esetleg nem megfelelően járt el az ügyedben, nem jogosít fel arra, hogy bosszúból lejárasd nagy nyilvánosság előtt. De már ezt is sokan, sokszor leírták itt, úgy tűnik ebben a topicban már kár koptatni a billentyűt....erre mondják azt, hogy reménytelen......
llenarth, mi is a foglalkozásod?
Én most kapcsolódtam be a történetbe, átfutva az előzményeket és a pumpám az egekben.
Lenarth, neked kéne két nagy büdös pofon, hogy észhez térj.
Ember, te beledilizték az ügyedbe!
A felnőtt élettel együtt jár, hogy rosszul választunk, legyen szó üzletről, barátságról, szexről, szerelemről.
Ez a hiszti, amit levágsz, rosszabb, mint a három éves lányom vinnyogása, ha nem kap túrórudit.
Tudod miért?
Mert őt beállítom a sarokba, kicsit sír és abbahagyja.
De Te nemhogy nem, de még el sem fogadod a társadalmi játékszabályokat.
Ember, Te tanárként neveled a jövő generációját!
Erre neveled?
Eleink tanára bölcs és kiegyensúlyozott személyiségek voltak, nem tettarányos megtorlásos bosszúállók.
Miben vagy most jobb az ügyvédednél?
Társadalmi játékszabályok!
Dereng még mi az?
Nem te vagy aki mindenáron Fehéroroszországba akar emigrálni és lemondani a magyar állampolgárságról?
Na kovácselvtárs, asszem ezzel elrontottad a jogiforumos jogászok következő partiját :-)
Llenarth, te úgy teszel mintha téged csak egyedül az ügyvéded csapott volna be az életed során. Téged, minden nap úgy becsapnak rendszeresen "nem kicsit, nagyon" (boltban, piacon, szerelő, festő, kőműves stb.) hogy észre sem veszed.
Lenarth, neked szarabb így élni, mint nekem ideiglenes olvasni.
most valahogy eszembe jutott az a troll dolog...;)
Nézd, mindenkinek megvannak a preferenciái.
Nem megyek bele abba, licitáljak, nem is hintek el morzsákat, maradjunk annyiban, hogy bármi is történt, nem ez a műcirkusz az adekvát válasz rá.
Önmagadnak mondasz ellent, hogy egyszer tojsz a társadalomra, máskor meg a nyomozás hőseként tűkön ülve várod a tárgyalást.
Bár az is lehet, hogy szimpla szereplés mindkettő.
Az elvtárs nem provokál!
Maga az élet egy nagy óvoda és ovis benne mindenki, aki közbekotyog.
Még érdekesebb ilyen álprofi álprofi álbölcseket, mint Te.
Én legalább felvállalom emberségem, annak minden megnyilvánulásával.
"Igen, engem egyedül ez az ügyvéd csapott be életem során!" Erre mondják, hogy mese habbal.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02